jane the pain - inredning & sånt..

Till tuffning..

Kategori: Hemma hos mig..

Det är dags att tuffa till Felix rum lite..Som han utrycker det själv är han ju snaart vuxen..Han fyller sju år i Januari och har räknat ut att det bara är tre år kvar tills han fyller 10..mkt vuxet.. Visst är det konstigt att barnen åldras så snabbt.. Jag åldras ju ingentig..
Det första som ryker är alfabetet.. Det byts ut mot en en Star Wars text.. Det lär ju gillas om man säger så...



Jag äälskar rullgardinerna i Felix rum.. Men jag får nog inse att dom kommer anses som ytterst fjantiga inom kort..Likaså svamplamporna.. Men det är bara att spara för inom några år blir det rokad här hemma när tonåringen flyttar ut.. Då är det Hilda som flyttar in här.. Gissa om Gardinerna kommer få ta plats igen då.. Flickor gillar ju fjantigheter så då kanske dom får hänga uppe för ALLTID..

Vet ni mer.. HILDAS rum kommer, enligt Filip bli kontor.. Men om jag får bestämma blir det EN SY ATELJÈ.. Helt fantastiskt!!! Kontor liksom..hö det kan glömmas.. Men det har jag inte sagt än....Det är ju några år kvar..

Många av er har frågat ang rullgardinerna i Felix fönster.. Jag kan berätta att det är en vanlig mörkläggningsrullgardin från IKEA.
Jag har sen satt ett kardborreband med klister (finns att köpa i tygaffären) på själva rullgardinens kant. Sen har jag sytt en kappa.
För att få bra rundning på gardinen har jag använt mig av en tallrik i lagom strl som mall.. Givetvis är det hela vändsytt så att det ser snyggt ut från utsidan också.
På kappan syr du du på en kardborre remsa..och tadaaa..bara att fästa på.. LÄTT att byta ut.. 
Just denna kappan är sydd av en vaxduk.. Men det är förståss lättare att sy i vanligt bomullstyg.

Jenny

Kommentarer

  • Alma säger:

    Ska bli roligt o se den nya tuffare variant på Felix rum,lägg gärna bilder när det blir färdigt:)

    2011-01-12 | 15:16:48
  • Johanna Majkvist säger:

    Vilket underbart rum!

    Trevlig blogg du har.



    MVH Johanna Majkvist

    2011-01-20 | 20:11:19
    Bloggadress: http://johannamajkvist.blogspot.com

Kommentera inlägget här: