jane the pain - inredning & sånt..

Kolla här då...

Kategori: Dumheter..

vem hitt ade jag på IKEAS Livet hemma??? En bild på mig och Schyffert....och några andra;)
Ser ni mig inte;) Nu kanske..
Jenny

Barbro är slut..

Kategori: Jtp-Design

Håll i hatten.. Tidningsstället Barbro har sålt slut på typ en vecka.. Helt galet. Men det kommer fler. Ni kan fortfarande lägga beställningar. Det kommer bara ta lite längre tid att få hem dom. Men den som väntar på nåt gott;)
Jenny

Vi laddar med GULT..

Kategori: Inredning & inspiration

Tillhör du en av dom som vill fylla lyan med gula prylar??
Då hittar du dom bästa gula prylarna här..
Jenny

Nu kan man äntligen..

Kategori: Köptips..

KLICKA hem den..
Kommer ni ihåg att jag bloggat om den här postern tidigare..?
Jag älskar den!!! NU äntligen kan man klicka hem den på Jess.se Klicka på länken så kommer ni direkt till "skrynkeltanten".
349:- för en 50x50 cm poster.. Som hittat om jag får säga det själv. Den kanske kan tryckas in i min framtida tavelvägg..:)
Nu kan man dessutom handla med Klarna på Jess.se det gillas:)
Mina övriga favoriter:
.
.
.
Jag gillar när man är sjukt duktig på att illustrera och sen slänger in lite humor i det:)
Jenny

Tavligt värre..

Kategori: Inredning & inspiration

Då kollar vi in lite tavelväggar igen.. I like tavelväggar. Jag har ju tänkt att få till en här hemma fram över.... OM väggen i matrummet fixas snart....;)
.
.
.
.
.
.
Bilder ovan: Sköna hem
Bild: Boligmagasinet
Bild: Bo bedre
Jenny

Lite nytt på tapetfronten..

Kategori: Jtp-Design

Halloj.. Jag överlevde natten.. Alltså jag förblödde inte. Det är ju verkligen bra!!:)
Här kommer lite nya barnrumstapeter som nu ligger ute i SHOPPEN
Jenny

Var är förbandslådan??????????

Kategori: Dumheter..

Alltså jag höll precis på att bli av med ett finger..En jättestor studsboll hade fastnat under en av skjutdörrarna till vår garderob i sovrummet. Dom väger bly!! Det tog ca ett år att få av dom för att dom liksom trasslat/hakat i varandras fästen. Studsbollen var klämd under allt och gick nästan inte att få bort. Stora halvmjua stdsbollar är numera förbjudna hemma hos oss!!!!
När vi väl lyckats montera ner dörrarna och skulle få på dom igen hände det..
Jag skulle sikta in skjutdörren i underskåran och Filip skulle lyfta rakt upp och haka på det lilla hjulet i överkanten på garderobskenan. NU hade jag inte tänkt att mitt pekfinger skulle sitta kvar i skenans underkant, samtidigt som Filip ryckte upp dörren onödigt våldsamt.. Jag skulle ju bara sikta..INTE offra kroppsdelar. Jag tycker att det är ganska bra att ha fingrar!! UTAN att överdriva, som många säger att jag brukar göra...Blödde det sjukt mycket. Det liksom droppade stora, stora blodfläckar. Helt ärligt tror jag att jag skulle behöva tejpa eller sy ihop det hos nån doktorskunnig... Men det är ju snäppet läskigare än att ha en fingertopp med ett utstickande skelett finger..Så jag hoppar nog det.
.
Man blir lite stressad av att skada sig så blodet forsar åt alla håll och kanter.. Det blir inte bättre av män (som dessutom orskata skadan) säger "ojdå.. det var ju inte meningen".. Eller barn som skriker. "Mamma..mamma.. får jag se..??? FÅRE JAG SE?? MAMMA FÅÅÅR JAG SE???????Mamma kommer du att dö nu?"
Lite lugn hade suttit fint. Efter blodbadet och ett toklindat finger (lidat med bomullspads och packtejp... vart är förbandslådan när man verkligen behöver den???)och ett jäklans fifflande med skjutdörrarna så är garderoben typ..fixad. Jag lever än så länge och Felix har lugnat ner sig lite..
Hoppas inte jag förblöder i natt. Det är en timme sen det hände och det droppar fortfarande blod..Jag vet att det nog inte är så bra..Men med lite choklad går nog allt över.
.
.
Nu pratar vi om nåt annat..
Jag gillar att ha bokstäver på väggen.. Tycker det bryter snyggt..Plus att folk undrar massa.. VAD står k:et för?? Vi har ett stort K på väggen hemma. Det betyder absolut ingenting..Jag tycker bara att det är en snygg bokstav.
.
Kolla här..I love.. hos mig..i min lilla shop kan ni beställa vilka bokstäver som helst..I nästan vilket typsnitt som helst (i Plexi då förstås). Dom flesta önskemål går att uppfylla:) Bara maila era frågor om det är nåt ni saknar i shoppen.
Bild:Sköna hem
Bara så ni vet tog det en miljard år att skriva detta inlägget..med mitt superskadade finger..
Hoppas ni har en bra (smärtfri) kväll;)
Kram Bloody Jane;)..

Böcker..

Kategori: Inredning & inspiration

Det finns så otroligt mycket förvaring att ta till när det gäller att förvara böcker. Den "vanliga" bokhyllan är ett ganska tråkigt sätt att förvara böcker tycker jag.. Det finns så mycket andra roligare bokhyllor och förvaringsmöjligheter idag..
Jag gillar tex sapling av böcker..Vad gillar ni?
Sköna hem.
Living etc.
Sköna hem.
Jenny

Pimpa min cykel..

Kategori: Köptips..

Jag tycker att min cykel skulle behöva pimpas en del.. Dessa söta cykelkorgar skulle passa var som helst i mitt hem. Jag skulle tex. kunna ha ett helt gäng inne på Hildas rum. Eller varför inte till tidningarna i vardagsrummet eller köket.. Men allra helst vill förstås  min cykel få en tillpimpning:)
Designer: Marie-Louise Gustavfsson
Pris 710:-
Dessa finns att klicka hem på Homecompany.se
Jenny

Green it is..

Kategori: Inredning & inspiration

Här har ni butikerna:
.
Jag har liksom blivit lite besatt. Nu när golven äntligen är vita är det så mycket enklare att smocka på med lite färgglad brytning..Alltså jag har inte kickat hem allt det här.. Men ni har hajjat att jag laddar inför min födelsedag va?!;) Jag behöver dock inte någon spjälsäng!
Det kommer lite mer ändringar på bloggen. Vi hann inte med allt i går. Men snart så..
Jenny

Gökur..

Kategori: Köptips..

I dag ska det jobbas en del med bloggens utseénde. Om det ser lite konstigt ut vet ni varför. Den ska liksom fixas till det bättre och snyggare..Hoppas jag;)
Tanken är att jag ska byta profilbild, lägga in en del annonser till speciellt utvalda butiker. Det kommer även en ruta som säger "har du länkat till mig? meddela mig så länkar jag tillbaka". Jag vill gärna göra det som tack till alla er som hjälper mig att sprida både min blogg och min nätbutik:) Sen har jag lite andra tankar också.. Men vi får se hur mycket som hinns med idag. Hoppas ni har överseénde med mig idag:)
.
.
Har ni sett det lila moderna Gökuret finns att köpa på FAVORITSAKER
.
.

.
.
.
.
.
.
Produktfakt:
En modern variant av det klassiska gökuret. Väggklocka formad som fågelholk, med liten, röd, fågel som talar om när det är en heltimme. En ljussensor reagerar på när det blir mörkt - när du har natt sover också fågeln. Du kan också välja att alltid ha ljudet avstängt.

Pulverlackad plåt. Höjd 28 cm, bredd (i botten) 14,5 cm, djup 11 cm.

Justering på baksidan: välj mellan ljud av, låg volym samt hög volym.
Sensor på framsidan (strax under fågeln) som känner av när det är helt mörkt i rummet, då låter inte fågeln.

Drivs med 2 st D-batterier (medföljer ej).
Pris: 1595:-
.
.
.
Ha en bra söndag..
Jenny

Jane goes retro..

Kategori: Hemma hos mig..

OM jag får som jag vill så hamnar denna fantastiska soffa på mitt,Jtp-Design-kontor..;) Ja..alltså det blå tyget ska så klart bort..för under finns det en riktig skatt. Dessutom går det att bädda ut den till en dubbelsäng. HUR bra är inte det då?!!
Jenny

Jtp-Design på FB.

Kategori: Jtp-Design

Ni glömmer väl inte att Jtp-Design finns på FACEBOOK.. Har ni inte klickat in där än, tycker jag att ni ska göra det nu:)
Klicka HÄR för att komma dit..
Jenny

Sovtid vs vakningstid..

Kategori: Inredning & inspiration

Denna lilla söta klocka/bild hittade jag på MariaNova..Tyvärr verkade inte hennes länk fungera längre. Hur söt klocka som helst.. och den skulle kunna göras på så många olika sätt. Det kanske vore bra att ha en bild på sina sovandes barn just den tid dom ska lägga sig.....eller kanske en bild på när dom vaknar den tid man tycker dom ska vakna.. Man måste förstås kunna flytta vaknings-bilden så man lätt kan byta vardagstiden till helgtid:)
Nu hittade jag länken till butiken. Just den här klockan verkar inte finnas kvar i sortimentet men det fanns en liknande.. Klicka in HÄR.
Jenny

Vad har han gjort egentligen?

Kategori: Dumheter..

Jag fick ett telefonsamtal från Filip häromdagen..
-Jag är i Sthlm..på väg ner på Bolagret. Vill du ha nåt..?
Alltså jag säger bara PLÖTSLIGT händer det!!! Man ska aldrig sluta hoppas..
Jag svarade genast.
-Vänta jag ringer tillbaka!!
Jag klickade in mig på Bolagret på nätet.. och..... Just när jag trodde att GUD var med mig.. SÅ var han INTE det:( Deras shop låg nere och jag kunde inte alls rabbla upp nån shoppinglista till Filip. I stället skickade jag honom till Design Torget.. Tänkte att han kunde köpa mina Tripplets ljusstakar i vitt. Men nähe.. när han väl stod där så fanns det inte en endaste trippelljusstake..
-Då får du beställa dom på nätet istället...säger han.
Sagt och gjort....:)
.
.
Man kan dock så här i efterhand undra vad han gjort för dumt...Hur kommer det sig att Filip ringer hem och tar upp beställningar på inredningsköp????
.
.
Jenny

Hank är välkommen..

Kategori: Köptips..

Kolla här då.. Man skulle liksom inte tacka nej till dessa underbara vägglampor från Urban Living..Man får ju hoppas att Filip läser bloggen lite extra noga nu..Jag fyller år i November och jag önskar mig INTE DVD filmer.. Han har en tendens att köpa en miljon sånna..Jag vill ha fantastiska design prylar:)
Dessutom heter den HANK.. bara det liksom.
Ha en bra Lördag:)
Kram Jenny

Förtjusande nyheter..

Kategori: Köptips..

Kolla in dessa förtjusande nyheterna som finns på DesignTorget.. I like.. Ganska typiskt att man nyss skruvat upp sin gamla hatthylla...
Lite udda galgar och krokar..
I like..
Hemma hos mig står just nu en anna favorit..
Jag har köpt en i grönt så klart.. Men jag skulle gärna ha två vita också..Perfekt till höst-myset. Jag fyller ju år om ett par månader.. så då kanske jag kan önska mig ytterligare ljusstakar:)
Jenny

Alldeles lagom stelt..

Kategori: Inredning & inspiration

Puuu vad trött jag är..jag har jobbat min första natt denna terminen och känner att jag nog inte riktigt är van.. I morgon får jag besök.. Borde liksom städa flitigt just nu. Men jag har ingen lust..Vi ska ju lägga golv i vardagsrummet också..och innan dess känns det inte städat även om man skrubbar golven tills knogarna blöder. Det blir ingen helhet..
Om någon bara kunde uppfinna en robot som tvättade, vek tvätt., strök och plockade undan barnens alla leksaker.. Resten skulle jag kunna göra själv.. eller ja.. alla hantverksgrejer skulle min andra robot göra. Men det andra skull jag fixa helt själv (självklart skulle jag ha en laga mat robot och en städa toaletten robot också..)
Just nu skulle jag vilja ha det så här.. Tänk att ha denna planlösningen. Jag ÄLSKAR hemmet på bilden.
Visst är det alldeles lagom stelt. Fast jag skulle förstås inte ha en stor röd Persisk matta liggandes. Men det vet ni ju;)
Bild: Boligmagasinet.
Hoppas ni får en bra dag.. I helgen vankas bloggfix..

HM home..

Kategori: Köptips..

Jag har inte varit sådär vansinnigt imponerad av HM home tidigare. Visst tycker jag att dom har haft bra handdukar, badlakan och sängkläder. Men jag har inte varit någon stor konsument av HM home.. MEN så plötsligt händer det.. Jag kikar in och det har kommit en massa snyggheter..
Jenny

Runda tips..

Kategori: Inredning & inspiration

Så fiffigt och enkelt.. Detta skulle ju lyfta vilket barnrum som helst..
Bold: Boligmagasinet.
Om Hilda hade större rum skulle jag lätt testa detta.. Kanske sen.. när Elin flyttar och det blir dags för Hilda att byta till ett större rum..
Jenny

Prylhylle-feber..

Kategori: Inredning & inspiration

Är ni prylhylletokar? Jag gillar dom massor. Fast jag är lite stelare i min smak. Det får inte bli för plottrigt.. Jag har skrivit om att jag tagit fram en i plexi förut..(helt i min smak om man bortser från att den hänger inne hos Hilda och på så sätt blir super plottrig).. Det som är så fiffigt med min är att om man vill sätta snygga papper i den så som ni ser på den övre vita..(det är ju ganska vanligt att man gör så) PÅ min kan man liksom sätta det på baksidan av själva hyllan, eftersom den är genomskinlig.. Sjuk smart tycker jag:) Då blir det inte så pilligt..
Bild: Boligmagasinet.
Ser ni robotarna i den gula hyllan. Sånna har Felix också. Dem är som små pussel. Jag köpte dom på Barnvanligt.nu (vet dock inte om dom har dom längre)..
.
.
Nedan ser ni min prylhylla.. Jag har bara satt papper på vissa dalar för att visa hur det blir. Jag tror att jag ska leta upp nåt snyggt papper och sätta samma bakom hela. Men man gör förstås som man själv vill:) Hyllan kommer upp i shoppen inom kort. Eller ja.. så fort det är lite ljus ute så jag kan ta lite anständiga bilder.. I detta gråväder råder egentligen totalt fotoförbud!!! Om man inte har värstinggrejer då förstås;)
Prylhylla-Jtp-Design.se ( priset kommer troligtvis ligga på 945:-) mått 40x60 cm.
Papperna kommer från Blafre
prylarna i hyllan är Picks by Hilda;)
.
Ha en bra dag..
Jenny
.
Ps. På söndag kommer det ske ytterligare förändringar på bloggen.. så ni är förberedda.. det är mest småfix. Ni kankse inte ens märker nån skillnad..Ds

Nu är jag kär...igen..

Kategori: Jag & familjen

Jag vet att dettta främst är en inredningsblogg. Mend et kan inte hjälpas om det slinker in en katt lite då och då...
Alltså jag är KÄÄÄÄR!! Jag måste ha denna katten.. Sen om katten råkar kosta 7500:-..det kan ju liksom inte hjälpas... Vi måste ha denna katt. Så alla ni som tycker att Janne behöver en polare kan ju liksom skänka en slant..;) Eller om nån vill köpa en EXTRA fin present till mig.. kanske för att fira ett tio års jubileum...eller för att jag är en så underbar dotter, mamma, vän..JA vad som helst.. Eller om alla bloggläsare bara sätter in en femma på mitt konto så skull han ju denna lilla klump kunna flytta hem till mig ganska omgående...;)
Ingen kan väl ha sett något korvigare..
Ni som vill köpa den till mig kan klicka in på blocket. Bilden är lånad därifrån.
Jenny

Farmor på 1:a sidan..:)

Kategori: Jtp-Design

Nämen åhh har ni sett att BARBRO ligger på Blogg.se`s första sida..Undrar om min farmor vet om att hon är på väg att bli suuperkändis;)(tidningsstället har fått sitt namn efter henne).
Tidningsstället BARBRO finns i min shop.. Klicka HÄR så kommer ni direkt till tidningsstället.
.
Jenny

Små utrymmen..

Kategori: Inredning & inspiration

Är ni bra på att nyttja pyttesmå ytor? Jag är nog inte det.. eller så är jag kanske det.. jag vet inte riktigt. Vi har liksom ingen pytte hall eller nåt burspråk mm.. Det enda pyttiga vi har är Hildas rum och vår lilla toalett..Varken Hildas rum eller lilla toan är klart.. Men vi får se. När allt är klart kanske det visar sig att jag är en stjärna på pyttiga utrymmen.. Här kommer iaf lite tis..
.
För er som har en ultra-mega-smal hall..som är oändligt lång..
Då kan kanske lack hyllor vara lösningen för era skor.. Det gäller dock att man inte har förstora fötter.
Eller har nui en genomgångshall/rum som ni tycker är för pluttigt att utnyttja.. Värför inte göra så här snyggt?!
I burspråket kan man fixa det så här snyggt.. I like..
Jag älskar E:et och R:et..är det nån som vet vart man köpa det så säg till mig:)
Bilderna kommer från Boligmagasinet..
Jenny

Köp Barbro..

Kategori: Jtp-Design

Nu är dom åter i lager..
Allas favorit.. Tidningsstället BARBRO har anlänt i tio exemplar.
SHOPPALOSS i min shop...www.jtp-design@live.se:)
Ni hittar dom HÄR.
Jenny

Janne is in the house..

Kategori: Jag & familjen

Jag vet att Måns alldeles nyss dog och att vi kanske borde väntat.. MEN mitt svaga kattmamme hjärta kunde inte låta bli. Det finns ju så vansinnigt många katter som behöver ett hem....så....här har ni JANNE. Hur söt kan man bli liksom.
Vi sörjer förstås vår lille Måns fortfarande. Han kommer finnas kvar i våra hjärtan för ALLTID<3
Jenny

Spegel, spegel på väggen där..

Kategori: Inredning & inspiration

Vill du också ha en sån här snygg spegel?
Om man råkar vara en hejjare på att använda sticksågen är detta ett roligt tips. Spegeln blir verkligen ett personligt inslag i hemmet.
Ni kan läsa mer om hur man går till väga HÄR.
Jenny

Skolstart..

Kategori: Jag & familjen

Kolla här då... 1:a dagen i skolan..Min söta lilla nöt. Tänk att han blivit så stor...och jag som fortfarande bara är 14 år..
Vet ni.. det har flyttat hem en kille till oss..Janne heter han. Mer om honom i morgon;)
Jenny

En glutt från hallen..

Kategori: Hemma hos mig..

Nu ska ni ÄNTLIGEN få se hur vi har det i hallen.. Jag har ju velat fram och tillbaka.. Vi är fortfarande inte klara. Det ska sättas lister och lite sånt där slutfix. I slutändan efter alla olika idéer och förslag har det ändå slutat med samma gamla hatthylla och samma gamla skohylla.. Men golven är vita:) och tapeten är på plats:) Jag älskar tapeten även om den inte gör sig så bra på just denna bilden. Det är väl gråvädrets fel.. och lampan som gular till det hela.. GE OSS BÄTTRE VÄDER!!
Golvmässigt är det nu bara vardagsrummet kvar.. tjohooo.. När det är klart blir det partaj.
Jenny

Regnigt värre..

Kategori: Hemma hos mig..

Det var meningen att jag skulle fota kuddfodral till shoppen idag.. Men det kan jag ju glömma. Det är sjukt dåligt fotoväder. Det regnar AS mycket. Så himla tråkigt. Jag hade ju beställt en höst med strålande sol och mjukt fallande löv. INGET regn och INGEN blåst. Det börjar sådär, kan man lugnt säga.. Jag antar att jag får hålla tummarna för en mild vinter. Max tio cm snö hade jag tänkt.
Jag får helt enkelt ägna mig åt nåt annat. Jag har massa jobb att fixa med så det är nog lugnt ändå..
.
När det kommer till Hildas griffalvägg har jag inte kommit särskilt långt. Den finns fortfarande bara i tanken. Jag kan liksom inte bestämma om jag ska köpa en jättestor mdfskiva eller om jag ska måla direkt på väggen.. Just nu lutar det åt mdf. Jag hade en på Felix rum i den gamla lgh. Den satte jag med en distans och det gillar jag. Då blir inte allt så himla platt.
Jenny

Sov...nuuuu..

Kategori: Köptips..

Jag blir gaaalen på Hildas trams när hon ska lägga sig!! Jag vet en unge som inte kommer få sova middag mer. Att vara vaken till tio på kvällarna är inte ok. Man blir ju helt GALEN!
Hon behöver genast en nattlampa till sitt rum.. och några klick senare är denna söta lilla ljusslinga på väg hem:)
Ni hittar den HÄR.
Jenny

Jag och mina Henrikar..

Kategori: Mina män

Ja men då äntligen ska jag berätta om min lilla Stockholmstripp..
Jag åkte dit i onsdags kväll..Världens bästa Rebecca mötte mig på stationen.. Vi åkte sen ut till hennes lilla tvåa i Alvik..
Skoja att hon lyckats med sin tavelvägg.. Bilderna är tagna mitt i natten .. så dom är lite mörka.. Men jag ville ju liksom visa er hennes söta hem.
PÅ torsdagen sattes jag på tunnelbanan för att fraktas till Katalogsläppet.. Det var ganska tråkigt att gå dit själv. Jag är liksom inte så bra på ensam-mingel. Ni som jämt skriver att jag är kul och sånt..har liksom fel. Jag är lite som Lasse Åberg i rl = Aptråkig.
Många andra bloggar har bloggat om katalogsläppet, och visat upp en del bilder därifrån.
Jag vill förstås också visa upp bilder. Men det verkar kanske som att jag fokuserat på nåt annat än just katalogen;)
Man kan lugnt säga att det pirrade till i kroppen på mig när Henrik tryckte sin kropp mot min på väg fram till det lilla panelbordet. Nu kanske inte HAN skulle hålla med om att han pressade sin kropp mot min......Han kanske mer skulle säga att han råkade snudda vid mitt ben. ANTAGLIGEN har han inte ens en aning om att råkade snudda vid mig när han i trängseln försökte ta sig fram till den lilla snickarbänken... Men man får ju liksom välja på vilket sätt man vill se saker.. Eller hur?!;)
Ikea pratade massa om förvaring och hobby. Det är det som är i ropet.. Förvaring kan man verkligen inte få för mycket av enligt mig. När det pratades som allra mest om IKEA´s fantastiska förvarings idéer, avbröt Henrik Schyffert med ett inlägg om att förvaring inte fungerar.. Hans råd till foket var "SLÄNG SKITEN".. Visst har han lite rätt!! Jag önskar att Filip hade hört hans uppmanande ord. Fast jag måste ändå säga att IKEA ÄR fantastiska när det gäller förvaring. För även om man faktiskt rensar och slänger massa skit. Har man ändå en miljard prylar som man måste behålla och förvara på något sätt.
.
.
PÅ em gick jag sen en sväng på stan.. Åh jag har lätt att förälska mig i gamla hus. Jag har hittat ett flertal jag kan tänka mig att bo i.. Tänk att ha en lgh i gamla stan. Dom kostar säkert inte så där värst mycket....eller...
Dessutom har dom HAV i Sthlm.. bara det liksom.. och mitt företag skulle nog trivas mycket bättre där!
SEN tog jag en lunch med min gamla barndomsvän, Demet, hennes man och hennes väninnor. Demet pluggade som en tok när hon var yngre. NU har hon flyttat till Kanada och jobbar som advokat.. Ganska coolt tycker jag. Ännu coolare är att hon har en dotter på 2 år som heter Ophelia..Hilda skulle ju hetat Ofelia om hon inte var tok-skallig.. Demets dotter har exakt sånt där hår som man tänker sig att en Ophelia ska ha. Barn som är skalliga får heta HILDA!
Här har ni Demet..och jag.. Undrar ni över den skallige till vänster;) (jag säger bara sjuuk bild).
Dagen avslutades med en sväng på stan med Rebecca. Efter att ha gått 2000 mil på stan, satte vi oss på en uteservering.. Till min stora glädje kom det en kille gåendes som man liksom bara inte kunde låta bli att glo lite extra på. Henrik Hjelt....Alltså hallåå. Min Sthlmstripp var nu helt komplett. Rebecca, jag, Henrik Schyffert, IKEA, Demet och Henrik Hjelt..Snacka om att man hunnit med ALLT man kan begära på ytterst kort tid.
.
Hoppas ni haft en bra helg,
Jenny

Kärlek på hög nivå..

Kategori: Köptips..

OK.. jag fyller år i November.. I år hade jag tänkt att ljag skulle önska mig saker till humana/låga priser. Men nu är ju inte det så lätt.. Inte när jag hittade den HÄR fantastiska fåtöljen..för 6500:-
Den heter LIVA och finns att köpa på Bolia och skulle passa så fantastiskt BRA hemma hos mig. Den hamnar direkt på önskelistan.. Detta är käääärlek:)
Jenny

Grönt o vitt och alldeles underbart..

Kategori: Inredning & inspiration

Tack för era kommentarer ang Måns.
Söta lilla katt<3
.
.
Nu ska jag försöka att inte tänka så vansinnigt mycket på det där. Men det gör ju ont i hjärtat.. och ännu värre är det att det gör så ont i Felix lilla hjärta...
.
.
NU tänker vi lite på badrum ist..(låter ju ytligt.. men det är det inte).
I looove detta!!
Alldeles grönt och vitt.. vita golv och lite plexi på det.. Passar mig som handen i handsken..
Vill ha faktorn är ganska HÖG!
.
Bild: House to home
.
.
Jenny

Familje sorg..

Kategori: Jag & familjen

Gårdagen blev inte riktigt som vi tänkt oss..
En jättedum bil hade kört på vår lille Måns. Under 29 år som kattägare har jag aldrig haft en katt som blivit påkörd. Varför skulle dom köra på Felix katt av alla. Han var ju inte ens ett år gammal..Felix var jätteduktig och hjälpte till vid begravningen. Jag bölade mest hela tiden..
Måns var den sötaste, finaste,gosigaste och snällaste katten av alla i hela världen.
Nu åker jag och jobbar.. så jag får ta mig i kragen lite ....
Jag kommer tillbaka och bloggar i em. Jag har ju massa att visa från Sthlm..Men jag var inte så upplagd för att blogga igår.
Jenny

Tillbaka..

Kategori: Jag & familjen

Jag är tillbaka från Sthlm.. Det var en fantastisk liten tripp. Men mer om det imorgon:)
Jenny

Jag drar..

Kategori: Jag & familjen

NU drar jag till Sthlm.. i kväll blir det tonårshäng med Rebecca (alltså vi var dödspolare när vi var tonåringar.. varje gång vi ses så känns det precis som förr..tonårsaktigt liksom) och imorgon bitti tar jag en frukost med Schyffert.. eller ja.. jag ska på Ikeas katalogsläpp och Schyffert ska föreläsa... Men ändå. Dom bjuder ju på frukost...och henrik Schyffert ska säkert också äta nån typ av frukost.. Egentligen hade vi kunnat samåka till Sthlm, för han kör stand up på Strömpis i Örebro i kväll. Men jag antar att han inte vill vara påflugen och tjatig;)
.
Alla som ska dit. Ser ni mig så tjoa och hojta.. :)
Kram Jenny
.
.
Ps.Jag tar nu en LCHF break i två dagar.. Men på fredag kör jag igång igen.. Jag får inte glömma kameran, måste packa den på en gång..

Griffeltavla..

Kategori: Inredning & inspiration

Till en liten tjej som gärna målar på väggen tänkte jag måla en griffeltavla på hennes ena vägg.. Flygger hade en kanon bra beskrivning på hur man gör för att få till det på allra bästa sätt.
Tadaaaa.. så bra det blev.. Nu ska bara jag göra det lika bra.. Ser ni att dom använt en tavellist att lägga kritorna på.. Fiffigt..
Jenny

Ojdå..

Kategori: Dumheter..

Ha.. idag fick jag ett roligt meddelande från Sofie "soffhäng". Hon ville göra mig uppmärksam på bilderna i min shop. Jag kunde ju inte annat än skratta högt åt det. Min pytte hjärna hade aldrig uppmärksammat detta.. Men så finns det väl dom som tänker lite annorlunda än mig..
Ser ni det?
Det står visst S..lampa..
Ännu roligare hade det kunnat bli om jag satt bilden med väggtexten "Do not enter" framför "s"bilden.dddd.. Då hade det blivit "Do not enter slampa".. Jag vet .. det var lågt..;)
Tydligen tycke folk att bilderna inte passade ihop.. Men jag tycker nog mer att det blev ett roligt inslag.. Nu har jag kanske inte den mest högklassiga humorn.. men ändå. Det råkade ju bara bli så här:)
.
.
På tal om helt annat..
Jag har inte glömt bort tävllingen.. Den kommer. Jag har bara lite mkt nu.. I morgon kväll drar jag till Sthlm.. Tänkte gå på Ikeas press tjohejs.. Det finns ju nåt som lockar...
........
Allra bäst hade det varit om han kunde ta med sin polare, Martina Haag också.. Hon hade kunnat få sitta och käka frukost med mig:)
Kram Jenny

Soffhäng på nätet..

Kategori: Inredning & inspiration

"Sofies hus" har förvandlats till Sofies "Soffhäng"..Kommer ni i håg henne från Styleroom..och Fagersta posten. Jag vet att många saknat henne..och nu är hon här igen.. Hon hamnar förstås i länklistan på studs.. Denna gången hoppas jag att hon visar upp sin nya lya.. För den har vi ju alla längtat efter att få se:)
Jenny

Måla på väggen..

Kategori: Köptips..

Hur snygg är inte denna väggmålningen?
Bolig magasinet har en himla massa bra inredningstips tycker jag...Danskarna kan sin sak när det kommer till inredning..Eller vad tycker ni?
Hemma hos oss kommer vi dock ha en annan typ av väggmålningar framöver. Iaf om jag gissar rätt Hilda är nämligen ganska flitig med pennan i hand. Hon har redan testmålat väggen på mitt kontor..I går försökte hon klippa manen på gunghästen men en plast sax.. Detta bådar inte gott!!
.
.
Jag måste ge er dagens tips också..innan jag drar till jobbet..
Denna ursmarta klocka finns at köpa på Joy gf giving..I like!
Om den bara fanns i vitt.. då hade jag klickat hem den på en gång. För hur snygg hade den inte varit på min svarta vägg i hallen.
Jenny

Filip-Hilda..1-0

Kategori: Jag & familjen

Hilda sover som i "vanlig" säng nu.. Det är lite bökigt när hon ska lägga sig för hon tycker att det är himla kul att smyga upp. Sen vill hon helst att jag ska sitta vid hennes säng i en miljard år..
Jag:- Näää Filip.. nu får du ta över. Jag orkar inte mer.
Filip:- I morgon får hon inte sova middag på dagis!!
Jag:- Nää...jag vet.. Det är nog dags att sluta med det.
Fem min senare är det alldeles tyst.
Jag:- Sover hon?
Filip:- Jag vet inte...fniss..
Jag:- Vad har du gjort?
Filip:- Jag sa åt henne att om du sover nu så kanske hon får godis i morgon..
Jag:- Tror du det funkar?
Filip:- Nää hon kommer säkert snart. Men om det funkar då köper jag ett rör med smarties.. Fatta vad lätt..
Jag:- Det gör vi INTE! Så kan man ju inte göra.
Filip:- Nä jag vet .. men ändå..
.
.
Nu var det så att ungen faktiskt somnade på studs....Så jag antar att vi fyller upp skafferiet med femhundra rör med Smarties i morgon;)
.
Jenny

Fiffigt..

Kategori: Köptips..

Alltså i morgon är då det "vanliga" livet tillbaka..Höstens schema är en gnutta bättre än det brukar vara, plus att jag ska vara mammaledig vissa dagar. Det är det bästa beslut jag tagit..Jag borde väl lägga mig egentligen. Men det är ju såå tråkigt.
Så.. nu sitter jag här ist. Snart alldeles snart ska jag hoppa i säng. Först ska jag bara visa ett roligt litet grindtips för alla som har hund och barn..
Bild: Bolig.
.
Så himla fiffigt. Vår trapp ser ut exakt som denna. Fast när vi behövde en trappgrind var vi inte så här smarta....OM vi hade varit så smarta att vi kommit på detta lilla grindtips..hade det aldrig någonsin hamnat tygblommor på.. Men det är förstås en smaksak;) Annars gillade jag idén. Billigt värre liksom. Grindarna finns på Bauhaus för typ 70 spänn eller nåt.
Jenny

Dom är på g..

Kategori: Jtp-Design

Alla ni som beställt diverse plexi-produkter under sommaren.. Dom är på g. Tillverkningen är full gång. Håll ut så kommer dom strax på posten:)
Kram jenny

Hilda..

Kategori: Jag & familjen

Inte kan man tro att denna lilla sötnöten egentligen är ett stort läskigt monster....

Jenny

Jtp på fejjan..

Kategori: Jtp-Design

Ni vet väl om att ni kan gilla Jtp-Design på Facebook:) Har ni inte gjort det än så tycker jag att ni ska göra det nu. HÄR kan ni göra det.. Alla nyheter, tävlingar mm meddelas där..
.
Här hemma fortsätter fotograferingen. Nya bilder och produkter har lagts upp i shoppen..
Tidningsstället "Barbro" finns nu även under fliken Barn.. Småttingarna vill ju också ha det snyggt och ordnat på sina rum..
Jenny

Jobbet väntar..

Kategori: Jag & familjen

I MORGON börjar ja jobba på riktigt igen.. Just nu känns det ganska bra faktiskt. Det ska bli skönt att komma tillbaka till ett liv med rutiner efter 8 veckors semester..
I ca 4 veckor av dom 8 veckorna har jag och Filip kört sträng LCHF diet.. I början var det ganska ok. Men NU är jag så vansinnigt trött på den här typen av mat. Men ja ska förstås fortsätta tills jag nått mitt mål.. Jag har 5 kilo kvar innan jag stoppar en chokladbit i munnen. Nu när Hilda är mer än två år kan man liksom inte skylla på gravkilon längre.
Målet är inte ett size zero ideal..utan ett "bli mig själv" ideal..
Snart ser jag ut som mig igen.. om jag bara biter ihop..
Gammal bild (al á 50 tal..) på mig och min svägerska som jag träffar på tok för sällan.
Jag tv Annlouise th.
Jenny

Barbro och Husliga Tina..

Kategori: Jtp-Design

Jag var den första i min släkt som fick barn.. Alltså av min generation av barn..(kunde ha blivit knäppt det där), fattar ni..Först av kusiner och syskon. Jag är oftast först med det mesta eftersom jag är en gnutta smartare än dom övriga;)
Min farmor.. alltså mina barns  gammelfarmor har många gånger undrat när hennes namn ska gå i arv.. Det är ju populärt med gamla namn nu..
Därför kan jag nu säga att, I DAG är dagen då hennes namn går i arv.. Jag har i dag döpt min storsäljare till just BARBRO. Jag hoppas detta värmer hennes hjärta<3
Här har ni henne..
Många av er har förstås redan "Barbro" på väggen hemma:)
.
En del andra namn också hamnat i shoppen.. lite lättare att hålla reda på produkterna så här.. och lite roligare än massa artikelnummer liksom..
.
Ni hittar bla annat "Husliga Tina", Krokiga Sven mfl..
.
Kram Jenny

Nyfotat..

Kategori: Jtp-Design

Hej på er..
Jag började dagen med att plocka fram kameran.. Tänkte att jag skulle ta ett bra foto på priset till den kommande tävlingen.. MEN eftersom priset är genomskinligt.. så är det ur-mega-supersvårt att fota.. Det blev inget bra.. Därför får ni vänta ett tag till. När jag ändå höll på så drog jag fram nästan varenda plexi pryl från shoppen och fotade loss..
Vilket i sin tur gjorde att jag började jobba igen...
Här får ni ett smakprov..
.
Ni som är nya.. ni hittar dessa produkter HÄR.
Nu är ju jag svenne;) vilket innebär att man typ inte får tycka om nåt som är sitt eget.. MEN JAG ÄLSKAR KLOCKHUSET mest av allt i världen tror jag..<3

Grööönt..

Kategori: Köptips..

I dag klickade jag hem denna gröna sköning..NU när hela hemmet snart är kritvitt är det viktigt att fylla på med lite mera grönt:) Elefanten köte jag så klart på Barnvanligt.nu
Visste ni att man kan gå in på Barnshopping.se och rösta fram årets bästa barnbutik på nätet.. Det har jag gjort:)
.
.
I dag ska jag fota massa vimplar och annat till shoppen.. Tänkte även slå till med en liten tävling.. Kanske en tipspromenad;)
Ses sen..
Jenny
Jenny

Tjuvstartar bara lite..

Kategori: Jtp-Design

Ok jag tjuvstartade lite..JAg har nu beställt postrar och tapeter till Hildas dockskåp..Det kommer bli fantastiskt:) Nu är jag vansinnigt sugen på att sätta igång. Kanske får det bli en liten möbelkollektion i plexi också:)
Är ni fler som ska renovera dockskåp och vill köpa miniposters och minitapeter.. Hojta så fixar ja det:)
För alla känsliga läsare ska jag passa på att berätta att det kommer ske lite förändringar på bloggen. Inget allvarligt.. men lite:)
Jenny

Skrot till lyx..

Kategori: Inredning & inspiration

Jag hittade ett litet tips på Bolig magasinets hemsida.. I like bigtime.. Nu måste jag bara hitta en sån här ful lampa..Kanske en lampa till hallen..Sen ska den då förvandlas till något så här snyggt.. Det gröna resultatet är ju FANTASTISKT! Jag får gå till Myrornas och se vad jag kan hitta..
.
TÄNK vad lite sprayfärg kan göra:)
jenny

Dockhus renovering..

Kategori: Inredning & inspiration

När vi väl är klara med våra golv, trappan och vårt kök har jag bestämt att vi ska ta det lugnt med renoverandet ett tag. I det lugnet har jag ett annat litet projekt jag tänkt ge mig på..
Hildas dockskåp...Det ska renoveras från topp till tå. Tanken är att det ska vara klart till jul så hon sen kan fylla det med möbler och invånare. Julklapparna kommer alltså främst bestå av dockskåpsinredning:)
.
.
I dag ser Hildas docskåp ut så här..Jag säger bara HUA!!
Jag vet inte vem det är som sitter och designar dockhusen.. Men så här vill jag inte att mina barn ska ha det när dom blir stora.. Dom måste ju växa upp med lite stil;) Jag kommer dock inte starta med den renoveringen nu.. Jag måste bli klar med det riktiga huset först. Men sen.. senare i höst ska ni få följa den lilla miniatyr renoveringen.
Bild: Bolig magasinet
Kolla liksom hur man kan piffa till det.. Nu kommer kanske inte Hildas hus gå i rosa.. Ni kan ju gissa vilka färger det kommer gå i.. Jag tror dessutom att det måste bli en och annan fondtapet från Jtp-Design..
Drömmen är förstås att ge henne detta designritade dockhuset av Arne Jacobsson.. I like.. Men nu är ju vi helt vanligt folk utan miljoner på banken;)
.
Ha en bra dag:)
.
Kram jenny

Superhero..

Kategori: Jtp-Design

Tapetfeber för dom små..

Kategori: Jtp-Design

Jag vet att jag är igång och tjatar om min shop nu.. Men det kan inte hjälpas.. Ju mer jag jobbar ju mer ideér poppar upp.. Just nu är jag inne på barn, och då blir jag som allra mest kreativ.
Ni har väl inte missat att det är tapetfeber i shoppen. Dessa barnrumstapeter lägger jag upp på studs. Tapeten säljs som en fond. Det är förstås en Non Woven tapet, vilket innebär att du limmar direkt på väggen. Lätt som en plätt!!! även för dig som aldrig tapetserat. Mått 120x230 cm. Det är förstås en Jtp tapet:)
Skulle man vilja ha den i en annan färg så kan vi säkert fixa till det.
Kram Jenny

Jobbar för barnen..

Kategori: Jtp-Design

Åh jag sitter just nu konstant vid datorn och jobbar.. Jag har ganska mycket att ta igen efter sommarens långa ledighet:)
Jag och Hilda har suttit och fixat lite..och nu är det nog dags att börja jobba på barntavlorna.. Detta var bara en skiss, den kommer inte finnas till försäljning..Men jag har massa ideér i huvudet som jag hoppas kunna lägga upp till försäljning i shoppen..Här ska det minsann utvecklas en del. Barnen är ju dom jag tycker att det är roligast att jobba för.
Tanken var att Hilda skulle stå på kullen.. men nu hinner jag inte mer. Måste hämta Felix på fritids..
Jenny

Det sa bara klick..

Kategori: Köptips..

Det var ganska längesen jag shoppade loss på nätet nu.. Jag har liksom lagt pengarna på annat... Men igår kväll när jag var inne på Design Torget.. DÅ sa det bara klick..Alltså det var kärlek vid första ögonkastet. HUR ska mitt hem klara sig utan dess prylar?????? Det är bara att klicka hem på en gång! Ljusstaken gillar jag allra bäst<3
Är ni tävlingssugna?? Det var vansinnigt längesen jag hade en tävling.. Så det är kanske dags att dra igång en.. ?!
Jenny

Såg ni denna?

Kategori: Inredning & inspiration

Jag ÄLSKAR den här bilden!
Så här vill jag att min arbetsplats ska se ut. Jag kanske inte är så förtjust i lastpallen. Men den kan man ju lätt byta ut mot en snygg skiva ist..
Bild: Plaza interiör..
Idag har jag jobbat med shoppen hela dan..Puh..Det är kul men det tar så mkt längre tid än vad man tror att det ska göra. Timmarna bara flyger iväg.
Ni får gärna kolla in sidan och säga till om ni hittar nåt knas.
-
Kraaaam Jenny

Nu har jag börjat jobba igen..

Kategori: Jtp-Design

Jag har sakta men säkert börjat fylla på i shoppen.. Har börjat med lite nya tapeter. Dom har ju verkligen gått hem hos många av er och det tycker jag är jättekul. Några av posterfavoriterna kommer nu även finnas i fondtapets-variant. Hoppas ni gillar:)
Fondtapeterna hittar ni HÄR.
Det som kommer hända under hösten är att jag kommer smacka på med nya posters och tapeter. Jag kommer rensa bort en del posters i shoppen som jag inte tycker håller måttet för min design. Sen har jag en del kuddfodral, vimplar, prylhyllor, sparbössor och klockor som ska fotas. Så håll utkik:) Jag meddelar säkerligen här när jag lagt upp nytt. Åh nu känns det ganska kul att jag kört igång igen. Mitt lager på tidningsställ och allt i allo bagar kommer förstås fyllas på..
Är det något annat ni vill att jag tar hem? Det är fritt att komma med förslag:)
Kram Jenny

Trappmålning..

Kategori: Inredning & inspiration

I dag/kväll ska vi fortsätta med projekt golvläggning i hallen..Sen ska det målas tvåhundra trettioelva ggr.. Nää jag skojar. Men det känns lite så. Denna gången ska vi testa en annan typ av färg än den oljebaserade vi hade i köket. Det måste finnas en starkare lackfärg som man kan använda. Nån som är expert? Frågan är om man vågar stryka på 2 komponentsfärg eller om det spricker då?? Vad säger ni som vet bättre??
Sen ska trappan få sig en färgsväng också..Jag är vansinnigt sugen på att tuffa till mig och måla den i typ as mega grönt.. Men jag fegar nog och målar vitt....Tror nämligen inte att Filip är övertalningsbar på den fronten..
Annars tycker jag att det är coolt när man målar trappan i en kul färg..som den här. Nu har vi dock öppet mellan trappstegen. Skitfult tycker jag..nån gång bygger vi nog för stegen..nån gång.......
Bild: Stadshem                                       Bild: Copio
Bild: Sköna hem
Jenny

Ikea katalogen?

Kategori: Jag & familjen

Jag måste fråga.. Är det någon av alla er som ska på press släppet av Ikea katalogen den 18: augusti i Sthlm? Jag fick inbjudan i dag och är sjukt sugen på att ta mig dit.. men inte helt ensam..  Därför ställer jag nu frågan till er.. är det nån som hakar på?
Jenny

Kolla här då..

Kategori: Inredning & inspiration

Förresten.. vill ni se det fantastiska huset jag hittat.. Mitt flyttsug har gått över. Däremot är FILIP SJUKT sugen på att slå till..
.
.
För fler bilder klickar ni in HÄR.. Det är givetvis en del "Jenny fix" som skulle behöva utföras.. Men hur underbart är inte detta hus?? Mest på utsidan då förstås..men ändå.. Hade det inte varit för badrummet som verkar vara minimalt och golvet som ligger i största delen av huset hade jag inte tvekat en sekund..
.
PÅ tal om helt annat.. Halva golvet i hallen lades igår kväll. Vi hade hunnit hela OM inte min med-hantverkare skulle dricka så förbannat mkt kaffe........Sen var vi tvugna att bryta pga respekt mot grannarna. Man kan tyvärr inte såga hela nätterna. Men I DAG skall det läggas klart:)
.
I dag pratade jag med en fotograf som ville komma hit. Styleroom, is the place to be, om man vill vara med i inredningstidningar. Det är ganska många fotografer som kontakt mig efter att dom hittat mitt/vårt hem där. Men då är ju frågan. VARFÖR ringer dom alltid när man dragit på sig ett jätte inredningsprojekt? Det är ju väldigt smickrande att dom vill komma. Är det kanske just för att vi ska få den press på oss som vi behöver för att göra klart det vi dragit igång??. Denna gången skulle det fotas till en mäklar tidning... Mkt kul:) Fast dom får INTE komma än.. Inte ens ni har ju fått se mina sommarprojekt..
Jenny

På plajjan..

Kategori: Jag & familjen

Har ni haft nytta av era "allt i allo bagar" i sommar?? Själv har jag flera stycken. Jag får liksom inte nog av dom. Dom är användbara till sååå mycket. Kolla bara här.. Till stranden packades den full. Sen tömdes den för att användas till något så mkt viktigare.. Sandslottsbygge..
Filip och Felix byggde värsta sandslottet på stranden. Ungarna bredvid var hyffsat avundsjuka och frågade Filip (pappa i familjen.. så ni hänger med..) om inte han kunde bygga ett likadant åt dom.. Inte alla har en så fantastisk pappa som Felix:)
Jag är på gång att beställa hem nya bagar så om det är någon speciell färg ni önskar så får ni hojta.
NI hittar bagarna HÄR.
Kram Jenny

Jag är flyttsugen..

Kategori: Inredning & inspiration

Nu ni.. nu är semestern snart helt över (bara en vecka kvar om jag bortser från allt företags jobb..). Jag har en vecka kvar och en miljard grejer som skulle varit klart rent renoverings mässigt... Men så kan det väl få vara.. Vi har en himlans massa finlir kvar innan allt är ok. Sen ska det förstås läggas golv i både vardagsrummet och i hallen. Men det får ta den tid det behöver.. I höst har jag nämligen lovat mig själv att inte stressa i onödan. I vanliga fall är jag lugn som en filbunke. Våren som varit blev dock lite för mkt. Så nu varvar jag ner.
Första steget till nedtrappning är att jag tagit ledigt en helg varje månad ( i vanliga fall jobbar jag två av fyra). Det är ett ytterst moget och familjärt beslut tycker jag. Vi får se om Filip är lika mogen och familjär...
.
.
Jag är tom så familjär att jag är flyttsugen... JAAAA jag vet att ni är sjukt många läsare som vill banka mig huvudet nu (speciellt släkten, fast nbi är väl inte förvånade). Vi är ju liksom experter på att flytta renovera och upp hus och sen köpa nya bostäder som vi börjar om med. Men denna gången vill jag ha något annat. Jag vill att mitt hem ska uppfylla familjekraven.
Typ:
Det ska vara fint.. gärna ett sekelskifteshus. Det är både min och Filips dröm.
Inte kosta över en och en halv miljon (det är näst intill omöjligt).
Det får gärna ligga lite utanför stan (helst i Halmstad.. men där finns det inga jobb)
Jag vill ha mer för pengarna om man säger. Köper vi ett billigare hus utanför stan så kommer vi ner i månadskostnad. Nu bor vi i ett litet radhus i ett ytterst populärt område (iofs med världens potential men ändå). Men vi betalar så sjukt mkt för det..
Jag skulle vilja göra annat för pengarna än att bara bo.. ( jag vet vad ni tänker.. att jag ska renovera upp dom;) Men det vill jag inte heller..Sätta upp lite tapeter möjligtvis..och kanske byta lite köksluckor..
Jag vill ut i naturen..jobba mindre..Fast jag vill inte rycka upp barnen från skola och dagis..Hmm klurigt det där. Jag har förstås hittat ett hus:) Men det blir nog inget med det. Vi har ju ett som ska säljas isf och det är ju inte direkt säljtider....Men man vet ju aldrig med oss...eller hur;)!!
.
.
Hittade jag en lägenhet i detta skicket skulle jag flytta på direkten. Jag vet dock inte om vi skulle få så mkt valuta för pengarna..NI hittar det på Alvhem. Dessutom finns det inga sådana här bostäder i Örebro....sen så vill vi förstås gärna ha hus..
.
Idag har jag en hel del jobb att ta tag i.. Massa produkter ska fotas och läggas upp i shoppen. En del annat ska bort från shoppen. Sen ska det skickas massa prylar..Plus att jag har en del att beställa från plexi fabriken när dom nu öppnar efter semestern..PUH.. nu börjar det som sagt igen.. MEEN inte stressa..inte stressa..
NU är jag iaf tillbaka på bloggen..Alltså som vanligt. Så nu kan ni följa mig som vanligt igen.. Om ni vill förstås:)
Kram Jenny

Snart hemresa...

Kategori: Jag & familjen

Sista kvällen i Hamstad... Buhuu.. imorgon åker vi hem och livet återgår till det vanliga..På sätt och vis är det skönt. Fast på ett annat sätt skulle jag mycket hellre ha ledigt och stanna i Halmstad bra mkt längre..typ hela livet:)
Åååh vad jag längtar tillbaka. PÅ måndag kan ni alltså räkna med normalt bloggande igen. Minst ett inlägg om dan. Precis som det ska vara:)
Hur har ni haft det på semestern? Jag har sjuuukt mkt att läsa igen hos er.

Vi ses snart på bloggen.
Kraaam Jenny

100% Semester!

Kategori: Filip gästbloggar

Hej!

Semester... Ordet är fantastiskt eller hur? Fyllt av härliga asocisationer och 100% sol, bad, kust, jordgubbar, hängmatta, böcker, familj m m. Men sedan januari har jag nytt jobb vilket innbär en kortare semester än vanligt och eftersom nytt jobb många gånger också innebär MYCKET jobb har jag inte hunnit med allt det som man på kvällar och helger samtidigt skulle göra hemma i form av projekt, renoveringar och fixeri. Detta har min sambo påpekat ett antal gånger med: -När vi har semester får vi fixa det och det... och det o det... o det! 
Jag har iochförsig också på frågor som: "Kan vi inte göra så med den väggen och det golvet" svarat: -Vi får ta det i sommar när vi har ledigt. 
Helt plötsligt var semestern här! Trots en svag trea i matte räknade jag snabbt ut omfattningen av arbete och "snickarglädje" och med list lyckades jag istället få med mig alla på att åka till landet. Smart!
Väl i sommarhuset upptäckte jag att blandaren hade under vinten frusit sönder, utgående vattenledningen likaså. Plötsligt hade vi ett "torp"a la Raskens! Dagarna på landet blev en jakt på en ledig rörmokare och ett dyrt inköp av ny blandare. En lång harang svordomar samt en "ultimate fight" med rörtången störde andra sommargäster ett par timmar. Samtidigt började jag också att inse att projekten på landet var nästan ännu fler än hemma. Vädret var också dåligt så jag lyckades åter vända familjeopinionen till att återvända hem, även om jag visste vad som väntade...  
Väl hemma i verkligeten var kaoset efter köksgolvsläggning och skåpändringar realitet och omfattande att städa upp och fixa. Det drog ut på tiden då det var lördag, man vill ju inte missa Ring så spelar vi och Melodikrysset. Efter en semestervecka var statusen:
Vita (men snabbt smutsiga) golvprojektet 75% färdigt.
Det förbannade altandäcket 75% färdigt. 
Staketet 50% färdigt (men dåligt underarbete innebär risk att börja om från början) 
Garagestädningen ca 5% färdigt. (svårt att städa då jag inte kan slänga något) 
Hallgolvet ca 20% färdigt. Här pågår också en tvist om hur det ska se ut i slutändan, kan bli familjerådgivning. 
Trappen 10% påbörjad (förra året)
Handtag, lister och fogning i köket 80% färdigt.

.. men monteringen av hängmattan samt uppblåsbara poolen blev 100% färdigt första dan!

Som ni förstår är projekten rätt många och det är bara en tidsfråga innan Arga snickaren knackar på dörren och bryter ner mig på det ofixade hallgolvet!

Problemet är nu att min semester snart är slut och jag vet inte riktigt vad jag ska skylla på? Men man kan också se det som att jag totalt sett, om man lägger ihop alla projekt, är ca 300% färdig med renoveringen!

MVH Filip the Brain


p.s Jag börjar lära mig många schysta snickartermer m m. Utlyser härmed en tävling där man kan vinna min gamla skeva rörtång av märket Bruksbo. Svara på frågan nedan.
 
Fråga: Vad kallar snickare och målare "Det vita guldet"?

Jag är hemma!!

Kategori: Jag & familjen

Nu är jag väck igen.. eller ja.. egentligen inte. Vi har bara lite semester. Vi har varit på Skaras sommarland..Liseberg, hälsat på min Lillebror, min lillasyster och min farbror med familj (alla i Göteborg).. Nu är vi hos min mamma i Halmstad<3 I LOVE HALMSTAD!!!!
I morgon fortsätter turnen..Det är mkt som ska hinnas med på kort tid.
Om ni undrar hur många grr vi/Filip kört fel. Är svaret EN MILJARD..Man kan liksom undra hur det är möjligt med tanke på att vi har GPS..Nu är det så att han inte riktigt litar på den..Ganska dumt tycker jag... Men ingen är väl förvånad?!

Är det nån mer än jag som har "börja jobba" ångest???? Huaaaa, säger jag bara..FAst det blir nog kul när man väl är igång.

Vi har glömt kameran hemma.. surt.. Jag återkommer så fort jag får chansen.

Kraaaam Jenny