jane the pain - inredning & sånt..

Filip gästbloggar..igen..

Kategori: Filip gästbloggar

Star Wars - The Saga continues!
I helgen (som Jenny redan berättat) var det Star Wars kalas här hemma! Det var faktiskt min idé från början.. vilket jag ångrar lite i efterhand då det blev väldigt dyrt med allt som skulle inhandlas. Med en Star Wars logga på kostar allt dubbelt så mycket. Det känns dock skönt att bidra till något bra och nyttigt Jag ser det som en donation till att fortsätta stärka George Lucas miljardimperium för en god sak.
Jag var själv i 10-11 års åldern ett SW freak, hade massor av häftiga gubbar, x-vingar, tie-fighters och grejer. Av någon konstig anledning sprängde jag det mesta med kinapuffar när jag var i 13-14 års åldern... men en del gubbar finns kvar, tydligen värda pengar också!
Den sista timmen av kalaset klädde jag ut mig till Darth Vader (såklart). En lek gick ut på att först hitta mig, sen fäktas och brottas för att vinna sin godispåse. 11st sjuåringar som socker- och adrenalinstinna fick möjlighet att spöa Darth Vader var kanske så här i efterhand ingen bra ide. Det höll på bli ett "Flugornas Herre" tema när dom gick till attack! Ett par ungar valde bl a att slåss med sina egna hårdplast ljussvärd istället för de uppblåsbara svärden som vi hade delat ut. Den ena blev helt knäckt när han med full kraft träffade mig stenhårt så hans plastsvärd gick av, inte för att "Darth Vader" nästan bröt armen. En annan försökte konstant slå mig på de ädla delarna, men jag lyckades undvika den grövsta smärtan.
Jag själv var helt inne i rollen och slängde ur mig klassiska Vader fraser som "Impresive.. most impresive young Skywalker" eller "Obi-Won has tought you well". Eftersom dom inte förstod vad jag sa på engelska blandade jag även in lite svenska fraser, som: "Kom igen ditt lille puttefnask" eller "Kom an din lymmel".. (Jag tänkte om jag använde 40-tals pilsnerfilms-fraser så kunde dom inte gå hem o säga: "Maaaammaa veet du va Felix paaappa kalla mig.... Snorunge!"
Så här efter mitt eminenta skådespel och min egen tolkning av Darth Vader, måste jag säga att jag och alla inblandade verkade nöjda. Jag har ärligt talat haft svårt att ta mig ur rollen (även kostymen). I går natt när katten for runt och lekte, samt jamade och höll mig vaken alldeles för länge, så testade jag faktiskt att använda "kraften" för att strypa honom lite... men det funkade inte :-(
Jag har även kommit på att det vore coolt att göra om vardagsrummet lite mer Star Wars inspirerat... Men Jenny kommer nog bara gå med på att jag gör det för mig själv... "In a Galaxy far far away..."
Dessa prylar hade varit coola!
Schyst lampa"
Möbler från "The Cantina scen" i första filmen då Luke träffar Han-Solo.
En 1:1 fullsize C3PO för endast 6000 dollars...
poster...
..och julgransprynad, istället för trista kulor. (bilderna lånade från e-bay.com)
May the force be with you folk's!
/Filip the brain..

Småskräp och sånt..

Kategori: Köptips..

Har ni barn som har tusentals med småpryttlar överallt. Isf ska jag tipsa om dessa lådset från www.joyofgiving.se
Jag har köpt dom både till mig, Felix och Hilda..I like alot om man säger så..
Är dom inte superfina?
Tjingeling..Jenny

Rea-shoppa hos Inreda..

Kategori: Köptips..

Har ni sett hur mkt reafynd det finns hos www.inreda.com
Man blir ju bra sugen på att shoppa loss.. Jag menar tänk så mkt pengar man tjänar på att handla på rea..Eller hur tänker ni?
Tapeter är det INREDA är bäst på.. Dom har ett stort urval med underbara tapeter. Jag har köpt massor därifrån.
Älskar tallrikarna från Rice..
I'm in Loooove..
Underbara pappersark..finns i massor..
En stackars gris på rean..är det ingen som vill ha han.. Sånt här gör ont mitt hjärta..Ja!! Jag vet att jag är knäpp..
Snygg förvaring..Skulle vara ypperlig i Felix rum..
Ni kan tom köpa Styleroom boken för ynka 160:-...som JAG och mitt hem dessutom är med i..
Allra helst hade jag velat ha tidningsstället...Jag har dille på tidningsställ. MEN så har det också en tendens att bli väldigt mkt tidningar.. Det kanske tom skulle funka till barnböcker..
Jag tror att det kanske kommer säga.....KLICKELIKLICK;)
Ha en bra söndag.. Vi ses säkert i em.
Kram Jenny

Star Wars kalaset är över...

Kategori: Jag & familjen

Kl 7 i morse började Felix tjata om allt som skulle fixas inför dagens STAR WARS kalas.. Nu är kalaset äntligen över och jag kan säga att vi är helt slut..
  • Kalaset började med mingel tills alla barn hade kommit.
  • Man fick ett uppblåsbart lasersvärd att fäktas med.
  • Sen käkade dom makaroner och köttbullar, med massor av KETCHUP..
  • Efter det lektes det stoppdansen.
  • Star Wars tipspromenad var nästa grej..
  • Sen fick dom Star Wars glasstårta..och LÄSK..
  • När dom var fullproppade av mat, glas, godis och läsk (och slagit halvt ihjäl varandra med lasersvärden som man trott att dom INTE skulle kunna skada varandra med....)var det dags att leta efter Darth Vader.....Dom fick gå två och två när dom sökte.. I sovrummet hade Filip riggat upp med spotlights och SW intromusik, som satte igång när ungarna klev genom dörren.. Detta var en succe, dom kissade iofs nästan på sig. Att Filip fortfarande lever är ett MIRAKEL, för han fick ganska mkt spö.
  • När Darth väl var funnen och Hilda slutat skrika av skräck... Var det dags att få sin godis påse..Eller ja..man var förstås tvungen att duellera med Darth him self..OM man inte besegrade honom fick man ingen påse!! Tre barn fick gå hem utan godis påse...Nä jag skojar alla lyckades besegra dom onda makterna i huset (FILIP).
Jag tror att varenda unge, (totalt elva) lyckades skada sig eller bli sur på något sätt. En unge gick in i en vägg, en annan dansade så häftigt att han nästan bröt handen. En annan fick stryk av en annan unge. En blev sur för att en annan sa till Felix att detta var det bästa kalaset någonsin (han hade själv haft kalas dagen innan och ville förstås att hans kalas skulle vara det bästa), osv. DET Ä SÅ HÄÄÄRLIGT MED BARN..
Det är så kul att ordna barnkalas. Tänk när Hilda fyller två.. och Filip blir tvungen att klä ut sig till Pippi Långstrump, hehe..
Jag försökte styra bort dom från FULVALVET.. men det gick inte så nu fick ni se det också.. Jag är hemskt ledsen..
Hoppas ni haft det bra idag:)
Jenny

Hemma hos-sovrummet..

Kategori: Hemma hos mig..

Jag visar väl lite ljusare bilder på sovrummet också.. När jag ändå håller på liksom:)
Som ni vet är det prickfritt just nu.. och kuddfritt. Nu måste väl en viss karl i huset se varför man ska ha kuddar.. Det ser ju astrist och totalt omysigt ut utan!!  (äh jag kommer lägga ut en ny bild..denna får mig att må dåååligt!!) Dom som låg där tidigare ligger i soffan på plan 2.. Alltså måste jag köpa nya. Verkligen synd;) hehe..Eller så kanske jag syr några..Jag väntar just nu på en mega leverans av tyg..så varför inte.
Jenny

Hemma hos-kök..

Kategori: Hemma hos mig..

Lite nya "hemma hos" bilder från köket..
Min gröna matta gör sig inte riktigt här.. Men den kommer bli sjuukt snygg till mina nya vita golv sen.. JAA jag vet att jag tjatar:) jag tänker bara GOLV, väggrivning och företag just nu..
Detta är den lilla del av köket som är klar..OM man bortser från Grand Canyon sprickan till vänster om fläkten..Den syns dock inte på bild. MEN är oerhört tydlig och irriterande i verkligheten!
Den andra delen (fuldelen)ska ni få se sen..innan vi river den..
Denna bordsdelen ska försvinna.. Ist ska vi använda matrummet.. Det kommer liksom bli som ett stort rum.. Jag har snackat om detta förut.. MEN NU vet jag exakt hur vi ska göra för att uppfylla öppenhet, köksö och förvaring.
Vad hittar ni på ikväll?? Jag har en unge som ska på kalas..En man som ska på röj..och en unge som är sjuklig.. Jätteskönt att vara ledig;) Imorgon vankas det Star Wars kalas här hemma. En viss 7 åring och en viss 38 åring är sjukt laddade, lite mer än normalt. Iaf i 38 åringens fall.
Kram Jenny

Pysselstuga hos Jtp..

Kategori: Hemma hos mig..

God morgon kära vänner...(pigg jag låter...hua..det är jag INTE)..Jag har suttit och virkat halva natten. Tanken är att det ska bli en mormorsfilt. Jag blev så inspirerad av Tipsy Tessies filt, att jag kände att jag måste göra en själv. Det kommer väl iofs ta ca hundra år innan den är klar..men ändå..

Kolla in på Tipsy Tessies blogg HÄR. Den är alldeles färgsprakande och underbar.




Bilden är lånad från muchis.se Ni som inte vill sticka och virka själva kan klicka in där och köpa en filt eller nåt annat kul..

Jenny

Tantigt värre..

Kategori: Jag & familjen

Japp..nu har gammeltanten kommit fram i mig.. Idag köpte jag garn i glada färger..och en sprillans ny virknål.. Jag fick tom ett par stickor på köpet.. SÅ nu är det bara att sätta igång.. Nu ska det virkas..och kanske stickas..


Jag köpte förstås gladare färger än så här..eller förstås kanske var konstigt att skriva. Ni förväntade väl er att jag skulle köpa svart och vitt baaara.. Ja..men nu är det tant-Jenny som är i farten och då är det annorlunda.. Vänta bara ska ni få se;)

Kram Tant-Jenny..

Tjuvtitt..

Kategori: Jtp-Design

Just nu jobbar jag för fulla muggar.. (säg till om ni tröttnar på mina löjliga uttryck).. Jag jobbar heltid på vanliga jobbet, heltid i form av fru, heltid i form av mamma och heltid med företaget.. Det enda jag inte ger nån tid är mig själv.. Men det gör inget. Jag tycker allt är så kul just nu, och då behöver man ingen egen tid!
Fatta vilken supermänniska jag är..I fortsättningen kan ni kalla mig Jane the pain-SUPER WOMEN;)
I dag har jag och min partner (symaskinen) slitit hårt.. Jag tror att det kan bli bra det här.. Jag och min andra partner (kameran) har också slitit hårt.. Allt måste ju fotas till shoppen.
Tjuvtitt...Ni vet ju redan att Allt i allo kommer finnas i shoppen så den kan ni få se..
Så det var dagens tjuvtitt..
Nu ska jag upp på stan på jobb...
Ha en bra dag:)
Kram Jenny

Håll i hatten..här kommer hemma bilder..

Kategori: Hemma hos mig..

Nu ni... Jag vet att jag snackat om hemma bilder länge, och NU ska ni ÄNTLIGEN få lite.....Jag börjar med vardagsrummet.. Kolla in golven extra noga..Passa på och säg TACK och HEJ till dom;) För snaaart har jag manipulerat färdigt Filip och då är det vi som drar till Bygg Max och köper nya trägolv..
Jag kommer älska vardagsrummet när jag väl fått mina golv, OCH när FULvalvet är borta:) Det kommer lite nya bilder framöver när jag kompletterat lite med Jtp-Design prylar.. Alltså sånt som ni kommer kunna shoppa sen. OM ni skulle vilja det.
Tjingeling, Jenny

Det perfekta barnrummet...

Kategori: Inredning & inspiration

Jag fortsätter med mina Styleroomtips.. Barnrum är bland det roligaste som finns att göra. Men det är inta alltid helt lätt. Man vill ju att det ska vara snyggt funktionellt, riskfritt..OCH så är det så himla mkt prylar som ska få plats..Ni vet hur rörigt det kan se ut..En som lyckats väldigt bra med sin sons barnrum är "Mysweethome"
För att komma till hennes album klickar du HÄR.

sparkbil,barnrum,svart,vitt,svartvitt

förvaring barnrum,gossedjur

sebra,barnsäng,marimekko,spjälsäng

hylla barnrum

Visst är det alldeles perfekt!! Ja..det är ju inte direkt färgsprakande.. Men det är ju precis det som är så underbart;)

Kram Jenny


Vinnaren är.....

Kategori: TÄVLINGAR!!

Ok är ni redo.....TRUMVIRVEL.....Vinnaren av världens snyggaste tisningsställ ÄR VIVVI.. Om du mailar din adress till mig så förmedlar jag den vidare till Alley-kid. 

Ni som inte vann denna gången och känner att ni vääääldigt gärna vill ha ett sånt tidningsställ kan klicka hem det HÄR.

Dom rätta svaren var:

Att dom tänker på miljön samt skänker en viss procentsats av Alley-Kids årliga omsättning till välgörande ändamål.. (Det gillas!)

Och mitt företag heter Jtp-Design..

TACK alla ni som länkat/mailtipsat om tävlingen. och TACK till Alley-kid interiör som sponsrat med det finfina priset..

I nästa tävling eller iaf i en tävling längre fram kommer ni kanske kunna vinna nåt fantastiskt från min shop.. Det ni..;)

Många av er frågar när jag öppnar webshoppen.. Svaret är att jag inte riktigt vet. Jag har en del kvar att framställa..Väntar även på en del varuprover. Men håll ut..Jag meddelar er först av alla. Jag behöver en månad till på mig, minst.
Tänk om ni blir jättebesvikna..hua..lite läskigt.

Kram Jenny

Inredningstokigheterna tog twist här..

Kategori: Inredning & inspiration

Jag har alltid varit intresserad av inredning, textil, formgivning och design. Det är mina allra största intressen. För några år sen slog inredningsintresset dock över och jag blev som besatt. Det var www.styleroom.se som gjorde mig så där galen.. Då var sidan inte så stor som den är idag..När jag blev medlem var byggde man nästan upp en relation med ett par av dom övriga medlemmarna, dom som var som jag;) Ni som inte varit inne på Styleroom borde genast kika in. Speciellt om ni är på jakt efter inspiration till ert hem. Många album på SR är så fruktansvärt fina.

Här ska ni få se min allra största favorit..

Hennes alias namn är Jefo och ni kommer till hennes album HÄR. Jefo har givetvis godkänt att jag visar hennes bilder.

kök

kök

kök,matplats

hall

allrum,vardagsrum

allrum,vardagsrum

Visst är det underbart?! Den perfekta blandningen av gammalt och nytt.

Jenny

Det kanske säger klickeliklick..

Kategori: Köptips..

Nu var det ett tag sen jag tipsade om schyssta prylar. Idag trillade jag in på den här sidan, och den hamnade förstås GENAST under "Jennys favoriter" i länklistan..

Jag älskar stilen.. Så enkelt och rent..
Nu ska vi  iofs fokusera på väggrivning och golvläggning här hemma. Men sen kanske det säger klickeliklick;) Det fanns massor jag ville ha.

Klicka in HÄR för att beställa hem/se era favorit motiv.
ABC Green Tea Love Peace & Art Päppel

Tvätt Sera

Misse Busungar

Det är inte bra för mig att blogga.. Jag är den största shoppoholicen av denna vÄRLD!!

Det gäller att ni shoppar som galningar i min shop sen.. det har ni väl förstått;)

Kram på er..
/Jenny

Ps. Imorgon avgörs tävlingen!!! Ds.


Sommarhuset..

Kategori: Hemma hos mig..

Nu börjar våren närma sig..
I vanliga fall börjar jag längta till att åka ut till sommarhuset på landet. Vi har dock bestämt oss för att sälja vårt land. Det är lite sorgligt. Men vi känner inte att vi hinner med. Inte sen vi köpte hus iaf. Sen har jag hela min släkt i Halmstad..och det är ju faktiskt där vi vill spendera somrarna. Vi kommer dock sakna huset såklart.. Kolla här ska ni får se hur underbart det är.. Även om det är en del kvar att fixa.
Håll i er nu, för ni kommer inte tro att det är sant..Men jag hoppas att vi kan köpa en gammal husvagn istället..(hua..nu är jag galen, jag vet)..
Kram Jenny

Strul..

Kategori: Jag & familjen

Det har varit lite strul på blogg.se så man har inte kunnat komma in på bloggen..Retligt men nu ska det funka.. Jag påminner om tävlingen. Imorgon etermiddag drar jag vinnar lotten. SÅ skynda skynda och delta om ni inte redan gjort det.

Kram jenny

Barnrums suuug..

Kategori: Inredning & inspiration

Jag har för längesen bestämt att Hildas rum ska hållas ganska rent från pryttlar och förändringar.. Hennes rum är suuuper litet.. och så fort stora styvbarnet flyttar hemmifrån blir det rokad här hemma.. Det har jag ju sagt förut. Men just nu tycker jag att Hildas lilla rum är så sjuuuukt trist. Jag vill göra massa förändringar där inne.. Kanske lite tapeter..Eller iaf en!! Vi ska iofs platsbygga en säng så fort hon börjar sova i riktig säng.. Rummet kommer bli mkt bättre så fort fängelse/spjälsängen försvinner..sååå...OM hon bara kunde börja klättra ur spjälsängen nån gång, så vi blir tvugna att byta.

 







Bilder lånade från Google.se

Glööm inte tävlingen!! den avgörs på tisdsag.. Så skynda att delta om ni inte redan är med.. Ni kommer till tävlingen HÄR.
Snart är det dags för mig att dra till jobbet..

Kram Jenny

Inspirationsrace..

Kategori: Inredning & inspiration

Jag blev själv så inspirerad av bilderna jag la ut tidigare idag att jag var tvungen att köra ett inspirationsrace.. Så fort det blir sol ute tänkte jag fota lite nya bilder hemma.. Men i helgen jobbar jag så nu blir det bara bilder från hur andra har det..







En sån här ram har jag...fast jag har målat min svart..den hänger inte uppe, för jag vet inte vart jag ska ha den. Undrar om den ska få bli vit ist.. Kanske ska samla på mig ett gäng fetramar..










Bilder från Google.se

Jenny

Hilda har seglat jorden runt...

Kategori: Dumheter..

Idag har Hilda röda små jeans på sig.. Det var någon som sa, att röda byxor hade man bara om man seglat jorden runt.. Undrar om nån går på det?? Alltså att Hilda har seglat jorden runt..



Visst ser hon ganska världsvan ut..

Jenny

Lite kompensation för gårdagen..

Kategori: Inredning & inspiration

Eftersom gårdagen bestod av sååå fruktansvärt dåligt bloggande, så får jag väl bre på lite extra idag:)

Här kommer lite inspirations bilder som får mig att bli dyng avis..bli super inspirerad att göra klart vårt kök..

Jag vet att jag är helt insnöad på vita kök och vita golv.. Tack snälla Fru Sätterlund för golvtipset..Det är ju givet att vi kör på det.


















(Bilder lånade från Google)

Idag ska vi på kalas hos Svärmor... Ikväll kanske jag ska trampa igång symaskinen..Det hade ju varit kul . Vi får se vad det blir. Ha en bra Lördag:)

Kram Jenny

Oj oj oj...

Kategori: Jag & familjen

En hel dag har passerat utan ett endaste blogginlägg. Idag har jag jobbat med uppbyggnaden av min web shop exakt hela dan. Det är himla kul när allt flyter på.

Hur har ni haft det idag?
Det får bli bättre bloggande under morgondagen..elller ja det är ju idag.

Så länge kan ni ju passa på att tävla:)

Kram på er/ Jenny

Sovrummet..förändras lite...

Kategori: Hemma hos mig..

Lite småförändringar här hemma.. Jag börjar i sovrummet. Hildas gamla fake string har fått komma upp inne hos oss..Den ska fyllas med alla poketböcker som ligger och skräpar överallt..

Prickiga sängkläder har bytts mot rutiga..Fyndade på H&Ms rea.. Fantastiskt sköna!

Ryamattan som låg här tidigare har fått flytta ut i tv-rummet. Mest för att det är så svårstädat med en rya matta i sovrummet.

Sisst men inte minst har herr Kartell (en av dom) fått flytta in. Kartell lyfter hela rummet. I looove..
Det är fortfarnde lite gråa bilder.. meeen snart är det vååår. Då blir det lättare att fota, för en vanlig dödlig..





Ni missar väl inte tävlingen här nedanför..

Kram Jenny

TÄVLINGS dags..

Kategori: TÄVLINGAR!!

Är ni redo för en ny tävling??
Hoppas det, för nu har jag ordnat så att ni kan vinna detta fantastiska tidningsställ från www.alley-kid.se
JAG kommer bli dyng avis på den som vinner. För jag vill sååååå gärna ha det själv..MEN vad gör jag inte för mina underbara bloggläsare..
Tävlingen utförs i samarbete med www.alley-kid.se 

Detta kan ni alltså vinna..
sodertaljegra_oldnews.jpg

För att delta i tävlingen gör ni följande:

1.
Länka till tävlingen från din blogg, eller maila fem av dina vänner och tipsa om tävlingen (maila även mig på [email protected] så jag ser vilka ni mailat).

2. Svara på frågan varför alley-kid.se kallas för "den snälla designbutiken"?

3. Svara på frågan vad mitt NYA företag heter?

För varje rätt svar får man en lott. Ni kan alltså få 3 lotter totalt.

För att inte missa mina blogginlägg rekomenderar jag er att lägga till mig på BLOGLOVIN´. Super enkelt!!
Tävlingen avslutas tisdagen den 25:e januari.

Lycka till!!

Mvh Jenny

Stolar i massor..

Kategori: Inredning & inspiration

www.bolia.com hittar ni alla dessa godbitar.. Jag älskar stolar..Jag älskar även mitt hus..även om det på väldigt många sätt är för litet. Men det är väl tur det. Då finns det liksom en begränsning på hur mkt prylar man kan ha..



Jag vet att det finns mycket jag ÄLSKAR...TÄNK vilken kärleksfull person jag är;)
Vad hittar ni på idag??

Jenny

Tjocka fingrar..

Kategori: Jag & familjen

Jag råkade ta bort ca tio av era kommentarer nu..IST för att godkänna. SORRY, men jag har tydligen lite för tjocka fingrar..

Kram Klant-Jenny

Uppdatering ang rekl..

Kategori: Jag & familjen

Ang min reklamation..
Jag pratade med en jättetrevlig tjej på Ikeas kundservice. Hon gav mig ett ärendenr och en mailadress där jag kunde skicka in foton på skåpet.. MYCKET bra. Då behöver jag liksom inte konka iväg skåpet till IKEA och sen konka hem det igen för att dom kanske inte skulle ta tillbaka skåpet. Nu ska jag bara få fram ett kontoutdrag från när vi köpte det som bevis eller nåt...och fota och skicka..
Sen hoppas jag förståss att dom tar tillbaka det. Det borde dom göra.. Jag lovar att berätta hur det går. OM dom nu inte skulle godtar min reklamation..blir jag kanske tvungen att skicka min brorsa på dom..;) Han är nämligen expert när det gäller att reklamera saker.. JAG är inte lika petig som han. Men i allra värsta fall, kan man ju ta hjälp;)

Kram på er:)

Jenny

Nisse löser världsproblemen..

Kategori: Hemma hos mig..

SÅ nu känns det bättre.. Nisse string löste världsproblemen på Hildas rum.. Då är det bara lite tavlor och Hildas H, som ska upp på väggen.. Spegel får vi lösa på nåt annat sätt, kanske i ett skåp eller nåt..



Kram Jenny

Reklamation..

Kategori: Hemma hos mig..

Är det någon av er som har detta skåpet? Norrsten från IKEA.. Jag har det. Gillar det jätte mycket..MEN.. Hela skåpet har liksom satt sig, så det liksom böjt sig (fattar ni? det sviktar liksom).. Ganska illa tycker jag. Tom. metallstommen under har veknat. IDAG är dagen då jag tänker ringa och försöka reklamera det.. Jag är förberedd på att jag inte kommer att få det, så jag är lite sur redan innan. Men visst ska ett skåp ändå hålla längre än ett och ett halvt år?!

 

Håll tummarna för mig!!

 

När det gäller Hildas rum har jag börjat om på ruta ett. Jag blev inte nöjd med hyllan...så den åkte ut igen..Funderar på en lösning..

 

Kram Jenny

Lite veligt..

Kategori: Hemma hos mig..

Här kommer bilden som jag lovade.. När jag ser det så här på bild, kan jag inte påstå att jag är lika nöjd längre.. Undrar om jag inte hellre vill ha en liiiten expedit med lådor..Hmm tåls att tänka på.
Jag är ju egentligen emot bokhyllor i barnrum eftersom det brukar sluta med att det klättras efter leksaker man inte når...
Förvaringsbackarna kommer iaf från Ikeas köksavdelning. Egentligen är det diskbaljor 129:- st har jag för mig..(som svar på frågan). Vi får se om hyllan får stå kvar, eller om den byts ut. Jag har nämligen en annan plats där jag skulle behöva ha den.. Eller så får den stå kvar och så letar jag upp en mindre och mer passande spegel..
Jag vet..lite velig just nu..


Hoppas ni haft en bra helg.
Imorgon fyller Felix år.. Då vankas det kalas!!

Kram Jenny

Hälften kvar..

Kategori: Hemma hos mig..

Det arbetas fortfarande.. håll ut! Det är ca hälften kvar.. sen så är jag nöjd:)

Jag lovade att fota Hildas rum idag.. Men det sket sig.. Ni får några gamla bilder ist så ni minns hur det såg ut innan. Lovar att ni får nya bilder imorgon..
Det låter som om vi gjort värsta förändringen...det har vi förståss inte. Bara flyttat ut en hylla, och flyttat in en annan. Det blev dock sååå mkt bättre. Sen fick hon plats med lite mer grejer, och det var det som var syftet.
Ni vet väl att hon har ett micro rum, typ 1x1 m i kvadrat..Det känns iaf så.

 

Detta  har åkt ut. Det är alltså ett minne blott. Ist har Billy fått flyttat in, och en fet spegel (som bara hänger tillfälligt tills vi hittar en som passar bättre). Hilda är lyckligast över den!

 

 

Bästa förvaringsbackarna fick också flytta med..

 

Ni får se imorgon..

 

Hoppas ni gillar nya blogg "designen" den känns iaf mer som jag, . svart vit, stel och lite tråkig;)

 

Ha en bra kväll.

Kram Jenny

Bloggen under uppdatering!

Kategori: Jag & familjen

Just nu jobbar vi med bloggens look.. Så ni får ursäkta röran.. Det kommer bli bra när det är klart............Hoppas jag;)
Kram Jenny

Städgalen, kan man lugnt säga...

Kategori: Jag & familjen

Idag är jag alldeles STÄDGALEN. Jag har varit uppe med ungarna sen ca kl 07.00 i morse, (Filip har fått sova länge). Jag har hunnit möblera om lite och sorterat leksaker på både Hildas och Felix rum. Alla sängkläder ligger i tvätten Huset vädras och Filip surar. Han tycker att jag är som en Duracell kanin.. Det må vara så..och jag älskar det! NU ska det ordnas...
Tv rummet på övervåningen börjar ta form.. Bara soffan då som ska ha nytt tyg.. Sen ska det inhandlas en tv bänk samt lite fotoramar till mina småposters.. Idag fokuseras det dock på ordning och reda. Man får liksom passa på när man har en HEL helg jobbfri, och helt planlös..Det är inte ofta.
I em kör jag igång med bloggfixet tillsammans med min privata datatekniker (jag har en sån...tyyp iaf).. Håll tummarna för succé;)
Jag håller på att fixa med en tävling som jag hoppas kunna köra igång med nästa vecka.. SÅ håll utkik.
Ha en bra lördag. OM jag inte glömmer bort så ska jag fota Hildas rum.. Tänk att man kan få in så sjukt mkt prylar på så liten yta...
Kraaaam Jenny

Trappor..

Kategori: Inredning & inspiration

Vi har stans fulaste trappa. Eller nää det var kanske lite överdrivet. Det finns säkert värre. Men den är ful iaf..Ända sen vi köpte huset (för snart ett och ett halvt år sen) har det varit bestämt att trappen skulle slipas och målas. Men det är så svårt att få till tid. Sen har vi ju småbarn och katter i huset också.. Då kan man inte hålla på med massa starka färger och sånt.. SNART ska den iaf slipas och målas!
 
Idag när jag googlade på trappinsperation hittade jag dessa underbara trappor. Jag kan säga att mina förväntningar på vår trapp ökade en hel del..


  



 

 

  

 

 



Med dessa bilder konstaterar jag att snygga trappor inte är barnvänliga!
(bilder lånade från google.se)

Hoppas ni haft en bra dag. Själv har jag jobbat med företagsgrejer nästan hela dan..det är såå kul när allt flyter. Just nu är jag så himla laddad. TACK alla för era lyckönskningar. Hoppas bara inte ni blir besvikna.....(nojjig..)Imorgon ska jag jobba med blogdesignen. Hoppas allt flyter på. Ni får ha lite överseénde under morgondagen:)

Kram på er, Jenny

Nu är jag företagare så det tjongar om det..

Kategori: Jtp-Design

eller ja..nästan iaf.. Idag kom ÄNTLIGEN mina papper från Bolagsverket. SÅ nu kan jag äntligen kalla mig egen företagare:) Visst låter det vuxet..vad var detta för ryck jag fick, att bli egen företagare?? Jag tycker iaf att det är ett sjukt kul ryck.
Jtp - Design är vad ni ska hålla utkik efter.. Som ni vet säljer jag Allt i allo bagarna, jag har ett gäng i lager just nu. Men har bestämt mig för att ligga lågt med försäljningen tills allt är klart.
Det kommer mestadels vara egendesignade produkter i butiken..och det känns allra roligast. Jag vet att ni är nyfikna. Men jag vill inte säga så mkt mer förrän jag kan slå upp "portarna" till webshoppen.
Produkter ska tillverkas, levereras, fotas och webshoppen skall byggas klar..Sen så (det lät enkelt..kommer dock ta mer tid än jag tänkt från början).
Imorgon ska iaf min syplats anordnas..och den skall vara klar, och vara i bruk senast på söndag. Jag fotar projektet så ni får vara med och se hur det blir:) Kanske tom mr String som jag fick i julklapp ska få komma upp.....
Nu drar jag till mitt RIKTIGA jobb.
Kraaam Jenny
By Jtp - design liksom;)

Rea på wohnzimmer..

Kategori: Inredning & inspiration

Ni har väl inte missat att det är rea på www.wohnzimmer.se Det är iofs rea över allt..men ändå.
Jag verkligen ÄLSKAR Wohnzimmer..Älskar denna bilden, det finns liksom inget fult..


OM det inte var så att jag skulle punga ut 3000 spänn för att dra ut en dum visdomstand..Då hade jag klickat hem den den här lampan direkt.. Den hade varit perfekt på övervåningen..MEN eftersom jag har så mkt vett (Filip säger att vettet saknas hos mig, men det är förståss inte sant..) så avvaktar jag!


Taklampa Plexo klar

Visst är den fantastisk!

Ha en bra dag:)
Kraam Jenny

Ny look..

Kategori: Jag & familjen

På lördag är det meningen att bloggen ska pimpas till lite..Jag håller tummarna för att det går som jag vill. Tips och önskemål mottages gärna:)

Kram Jenny

Funderingar..

Kategori: Jag & familjen

Vid matbordet härom kvällen..

Felix:- Mamma.. visst är det konstigt med Hilda..
Jag:- Vaddå?
Felix:- Hon ser ju precis ut som en människa.
Jag:- Eehh jaa..
Felix:- JA! alltså hon ser ju precis ut som en människa fast hon är en trollunge..
Jag:- Ja.. visst är det konstigt.

<3 Jenny

Hittade en ny...

Kategori: Köptips..

Denna webshoppen hittade jag så här på morgonkvisten... Massa kul prylar tycker jag..Ni hittar dit genom att klicka HÄR..





Allra bäst gillade jag detta tidningsstället!! It's a must have!!!!!

sodertaljegra_oldnews.jpg

Mvh Jenny

Shoppa loss..

Kategori: Köptips..

Kommer ni ihåg..fantastiska saker från www.poshliving.se 
Jag blir aldrig mätt på den sidan..Klicka på bilderna för att komma direkt till produktsidorna.

DAY ANTIQUE SILVERWOLFACAPULCOMETROHEE LOUNGE CHAIRTOLIX BARPALL H70TOLIX PALL H50CONDESABAMBAMCLEARTWISTDLM BORDPATCHSIGNALTOP HATCORD MINIKVITTRANDE SPARVENDAY WOOD

och på www.milq.se hittar du dessa favoriter.. Jag tror att GUD skapade mig för att shoppa;) Eller, vad tror ni?

Klocka - 50-tal från Färg & Form - SvartBrickbord med 2 brickor från Färg & FormSkål metall, CrescendoMoln kuddfodral svartHandväska Dots svartLampa Pumkin från Färg & FormBag-in Box Ställ från Fiduz Design - svart/krom KAMPANJPRISCULT DESIGN Kub mjölk vitKoziol fat Babell - 5 färgerRivjärn Kasimir från Koziol - 2 färgerMarimekko keramik Tallrik mönstradVas Clara White från KoziolVas Clara Black från KoziolTaklampa Pumkin - Färg och formKlädhylla Zitti svartPall Zitti svart

 

 

Hoppas ni får en bra dag.. Vi ses i em.

Kram Jenny

Vååår känslor..

Kategori: Hemma hos mig..

Är det nån mer än jag som har vårkänslor idag? Alltså det är helt fantastiskt. Skolan har börjat..snön smälter så det dånar när snön åker av taket (hoppas takpannorna håller i år..) och bäst av allt SOLEN lyser.. Det är inte ofta jag är så här kräkpositiv, så passa på och njut innan pessimismen tar över igen;)

Jag vet att det varit torka på privata inredningsbilder den senaste tiden.. men det är ju just för att solen varit borta. Kanske är det dags att inhandla ett stativ och en värstingblixt till kameran. Allt blir bättre till våren:)

När det blir vår blir jag helt pyssel/fix galen..och jag ääälskar när jag är sån.

Jag bjuder på lite gamla bilder från vårt gamla vardagsrum..Kommer ni ihåg??

Det enda jag saknar med denna lägenheten är nog just Clintan..
vardagsrum,tokyo soffa mio,väggmålning clint eastwood,feeling lucky punk?,väggskåp,cd,skåp,malibu,ikea svrt vit kuddar,mio

vardagsrum,matplats,ikea grimle köksbord,vita stolar,vit taklampa ikea,plasma tv,tv bänk,köksbord,tidningar,tvbänk,stol

vardagsrumet

Hoppas ni får en bra dag.. Snart drar jag till jobbet för att jobba första natten för i år..Jiihaaa..

I helgen ska jag fixa mitt sybord/syplats..
Nu ska jag minsann se till att köra igång.. Annars kommer jag aldrig få igång min webshop.. Det är så mkt kvar att fixa. Jag skulle ordnat med allt praktiskt under julledigheten. Men det blev inte riktigt så pga alla sjukdommar.. Men va 17..jag behöver inte stressa fram det..
Jag hoppas även att det snart dyker ner ett stooort paket med lite testprodukter från min BÄSTA leverantör. Känns lite som att vänta på tomten på julafton..

Jag är sjuuuuuukt laddad:)

Kraaam Jenny

Nytänk...

Kategori: Hemma hos mig..

Jag lovar..detta är sista ziggzaggtapeten jag visar..
Men jag har en ny plan.. Förut har jag sagt att skåpet ska bort och att jag skulle sätta upp köksskåp på den här väggen, som sen ska fortsätta in i vardagsrummet när väggen/valvet är borta..
Men igår tänkte jag om lite....



Jag tror att gamla hederliga EXPEDIT ska få göra entré..
2 stycken sånna här liggandes med hjul..Det blir ett 3 meter långt sideboard..
Sen kan man ju välja till en himlans massa olika insatser.






Meeen som sagt..Först ska väggen rivas spacklas och långa väggen ska målas.. Jag är sjuukt laddad att sätta igång..

För er som gillar min taklampa lika mkt som jag, så måste jag tipsa om att den finns till ett VÄLDIGT bra pris på blocket. Nypris för lampan är 4500:-..Klicka HÄR för att komma direkt till annonsen.

Kram Jenny

Lego i gröönt..

Kategori: Inredning & inspiration

Idag kom min gröna legokloss från www.coolstuff.se Nu kan den andra gröna legoklossen som jag köpte allra först slänga sig i väggen..Den är inte hälften så snygg..

Förvaringslådor

Nu är det bara Hilda som vill ha lite legobitar till sitt rum.. Fast i rosa då förståss;)
Eller egentligen är det jag och Felix som vill ha massor, så man kan bygga en megastor legoborg..Hur kul skulle det inte vara??!!

När det gäller Filip så gick han inte vidare till dagens tävling.. Men han är inte ledsen för det.. Han skyller allt på den dåliga peruken;) och fortsätter glida runt med sitt galna tv team..

Jenny

Filip/Elvis uppdatering..

Kategori: Jag & familjen

Undrar ni hur det går för Filip??

Jag vet inte så jätte mkt, men detta vet jag. Det är 80 st som daltagit.. 40 st framförde sina låtar i torsdags, däribland Filip, resten framträdde i fredags (igår).
Idag får alla deltagare veta vilka 20 som går vidare till finalen som hålls idag. Vi håller förståss tummarna att Filip går vidare (även om jag kanske inte tror att han gör det).
Sen är det då en av dessa 20 som tar hem segern. Enligt Filip har det varit jätte många duktiga som deltagit. Vissa av dom har varit sjuuukt lika Elvis.

Juryn bedömmer:

*likhet i sång,
*Framträde/scenspråk
*Utseénde (detta är ganska kört..Han är inte skitlik om man säger så..)
Hade det varit en Lilla Fridolf tävling hade han vunnit på en gång!!

Men som sagt han har ju gjort sitt bästa;)


Det blir nog bara köttslamsor áv mig efter att jag lagt ut den här bilden.. Men det är det värt..hehe..

Jag lovar att uppdatera er så fort jag hör nåt..
Imorgon kommer han hem<3

Kram Jenny

Mamma/son dag..

Kategori: Jag & familjen

Igår hade jag och Felix en "mamma/son dag".. Det var absolut nödvändigt med tanke på hur länge jag legat sjuk. Det var en helt fantastisk dag. Först kom ungarnas farmor och hämtade Hilda..så att det verkligen bara skulle vara jag och Felix.

Sen:
*spelade vi sällskapsspel.

*slappade lite.

*Lagade lyxmat..dukade fint och drack mjölk ur martini glas..åt med kniv och gaffel, tuggade med stängd mun och satt med raka ryggar med servetten i knät.. Precis som få fin restaurang:)

*Gick vi ut och byggde snögubbe.. Kramsnön var så där.. Men vi fick ihop en snögubbe tillslut.

*Tömde Felix sparbössa, räknade ut att han sparat ihop 746 kr..inte illa.

*Tog bussen till stan.

*Gick in till leksaksaffären och köpte Star Wars lego.
*Drog till Burger King och åt..

*Hyrde film.

*Gick hem till Farmor och hämtade Hilda.

En mkt lyckad dag.. Nu ska vi bygga lego..


Jenny

Löftes brytning nr 2

Kategori: Inredning & inspiration

Ni vet det där med att Filip bröt godislöftet... Enligt Felix åt han jätte mkt godis i bilen häromdagen.. Därför ansåg JAG att jag var berättigad till att klicka hem dom här fantastiska prylarna! Jag menar jag har ju inte ätit en ynka liten godisbit, inga chips, inga ostbågar, läsk, glass eller annat gott..
Håller ni inte med??

Zink Ljusstake Nr 2Galvad Plåt Låda 

Som vanligt beställer jag från en av mina bästa webshoppar www.inmyhouse.se

Jenny

Till tuffning..

Kategori: Hemma hos mig..

Det är dags att tuffa till Felix rum lite..Som han utrycker det själv är han ju snaart vuxen..Han fyller sju år i Januari och har räknat ut att det bara är tre år kvar tills han fyller 10..mkt vuxet.. Visst är det konstigt att barnen åldras så snabbt.. Jag åldras ju ingentig..
Det första som ryker är alfabetet.. Det byts ut mot en en Star Wars text.. Det lär ju gillas om man säger så...



Jag äälskar rullgardinerna i Felix rum.. Men jag får nog inse att dom kommer anses som ytterst fjantiga inom kort..Likaså svamplamporna.. Men det är bara att spara för inom några år blir det rokad här hemma när tonåringen flyttar ut.. Då är det Hilda som flyttar in här.. Gissa om Gardinerna kommer få ta plats igen då.. Flickor gillar ju fjantigheter så då kanske dom får hänga uppe för ALLTID..

Vet ni mer.. HILDAS rum kommer, enligt Filip bli kontor.. Men om jag får bestämma blir det EN SY ATELJÈ.. Helt fantastiskt!!! Kontor liksom..hö det kan glömmas.. Men det har jag inte sagt än....Det är ju några år kvar..

Många av er har frågat ang rullgardinerna i Felix fönster.. Jag kan berätta att det är en vanlig mörkläggningsrullgardin från IKEA.
Jag har sen satt ett kardborreband med klister (finns att köpa i tygaffären) på själva rullgardinens kant. Sen har jag sytt en kappa.
För att få bra rundning på gardinen har jag använt mig av en tallrik i lagom strl som mall.. Givetvis är det hela vändsytt så att det ser snyggt ut från utsidan också.
På kappan syr du du på en kardborre remsa..och tadaaa..bara att fästa på.. LÄTT att byta ut.. 
Just denna kappan är sydd av en vaxduk.. Men det är förståss lättare att sy i vanligt bomullstyg.

Jenny

2011 fixet..

Kategori: Dumheter..


Just nu har jag många järn/planer i elden..Bloggen MÅSTE åtgärdas..Det kommer dröja ett tag till, men sen ska den förhoppningsvis bli klar (se ut som jag vill).

Webbshoppen ska färdigställas.. Den kommer nog inte bli klar till februari som jag hoppats..Men så fort jag får till den så är ni först med att få veta.

Väggen ska rivas - JIIIIIha..
Jag vet att jag tjatar om den.. Det medför en del måleri och skåpfix.. Jag vet en person som kommer svära låååånga ramsor när det ska borras i väggarna här......

Köket ska fixas till. En spricka har uppstått där vi redan renoverat. Den kommer aldrig gå att laga utan kommer alltid komma tillbaka.. Vi bor nämligen i ett papphus! Grrrr..Därför har jag och min suuuperhjärna blivit tvungna att tänka om. Filip lever hellre med sprickan..än att behöva göra nåt.. 
Själv har jag två olika lösningar. Båda rätt jobbiga..Den ena är lite billigare och mindre praktisk. Den andre är ganska mkt dyrare och jäkligt praktisk..

Tvättstugan/badrummet ska få sig en budget renovering..

Trappan skall målas VIT! och väggarna ska kläs med råspånt..

Lilltoan ska få sig en makeover igen. PÅ RIKTIGT denna gången..

TÄNK om vi kunde göra detta med lite tempo också..för jag menar nu kommer ju våren med storm steg.. då ska man ju ut och fixa..Typ altanen och ett visst staket som halkat efter från i somras..Sen är det ju dags att gräva värsta jordgubbslandet också!!

I min superhjärna är allt klart..och det är såååå snyggt..

Allt detta borde man hinna under 2011, eller hur..
Om jag fick en barnflicka och en piska (till Filip) skulle det gå på en månad max! (alltså barnflicka var inte till Filip utan till barnen..så ni inte missförstod)

Observera att jag inte nämnde nya golv och väggrivning in till köket..Ingen köksö och sånt....Om jag piskar RIKTIGT hårt så kanske det också hinns med.. Man ska ju sikta högt säger dom..Sen var det det där med finansieringen...Jag vet inte hur jag tänkt. Men en lottovinst hade varit på sin plats:)

Åh vad kul det ska bli.

Kram Jenny

Sjuuukligt snygga klockor..

Kategori: Köptips..

Om man som jag har dille på klockor..Då ska man kika in på www.joyofgiving.se

KA5199MC
KA4215
2787HY0478AS




Den här bilden gillar jag så mkt.. Undrar vilken vägg jag skulle kunna måla svart för att klockan ska trivas lika bra hemma hos oss?? (jag tror jag vet..)
black and white

Sen blev jag sjuuuuukligt förtjust i den här klädhängaren.. HUR ska jag kunna låta bli att beställa den??? NU när Filip (och piskan) är bortresta???
hatrack

Kram på er..
Jenny

Elvis Em..here he comes..

Kategori: Dumheter..

Det var egentligen meningen att Filip skulle gästbloggat igår. Men han hann inte pga alla förberedelser inför sin Elvis resa..
NI som inte vet om det, så har han åkt till England för att delta i ELVIS EM..Jag vet, det är ganska sjukt. Det som är ännu sjukare är att han har ett tv-team med sig, dom ska göra dokumentär film om honom..Typ mannen bakom..Sen får vi se om nån tv kanal vill köpa filmen.

Tv teamet tyckte det var kul att Filip var så "normal".. Alltså att han hade ett vanligt jobb, en vanlig familj och ett vanligt hus. När man tänker Elvis imitatör så tänker man kanske mer att dom ska vara raggare, ha huset fullt med Elvisprylar och köra raggarbil...
DET dom INTE visste..var att alla Elvis prylar är förvisade till garaget (det vet ju NI redan), raggarbilen är såld..och familjen är inte så normal som den verkar..........

Nu är Filip och tv teamet i England..Tävlingen är ikväll. Sen får vi se om han över huvudtaget går vidare. Nog för att han är sjukt duktig. Men det lär ju dom övriga 79 deltagarna också vara. Vi håller iaf tummarna hårt här hemma. Även utseéndet bedöms, alltså likheten, inte hur snygg man är..Vissa galningar har opererat sig för att se ut som Elvis. Filip är inte där..ÄN...Det värsta han gjort för att bli mer lik är att han igår TVINGADE mig att färga hans ögonfransar och ögonbryn SVARTA.. Jag vet inte om han är medbveten om att det typ inte går bort och att han kommer se ut så där ett ganska bra tag nu.

Ni som är nyfikna kan följa honom på www.facebook.com ni söker på John Delvis och lägger till honom som vän.



Filip hälsar..Han får gästblogga när han kommer hem:)

Kram på er,
Jenny

Spökhuset..

Kategori: Filip gästbloggar

Med tanke på hur ung (ynka 31..) jag är kan man inte tro att jag har ägt så många hus.. Men se, det har jag/vi. Vi har haft tre hus en bostadsrätt och ett sommarhus.. Alltså inte samtidigt då.. Jag är sjukt livserfaren;)

Det finns speciellt ETT hus som jag har svårt att glömma..
Vårt hus i Halmstad..om man bortser från spökena som också bodde där så ÄLSKADE jag det huset.. Även om man kanske hade inrett det annorlunda idag.
 
Dessa bilder är tagna när vi höll på att flytta..så det är ganska tomt. Men ändå...
kök

vardagsrum,kök

sovrum

Jenny

Obotligt ond!!

Kategori: Inredning & inspiration

Vi har gjort oss av med vår snygga liggfåtölj. Vi tyckte den tog för stor plats, plus att en viss svärmor tjatade om hur bra den skulle passa hemma hos henne..

Nu är jag(/vi) på jakt efter en ny mindre variant. Men jag vet inte exakt vad jag vill ha. Jag skulle kunna tänka mig nån gammal skinnfåtölj från 50-60-talet. Men hittar inget kul på blocket..eller hittar gör jag , men dom finns liksom inte kvar.

Denna från Mio skulle passa utmärkt, men då blir det till att spara..OCH övertala han den där inrednings ointresserade.../skallige...

Om jag är riktigt snäll och kärleklig kanske jag kan få den i alla hjärtans dag present...för det är ju inte så långt kvar... Ännu bättre om han råkar glömma alla hjärtansdag, hehe..Då kan man typ få vad som helst..

Ooops..jag är visst lika ond 2011 som jag var 2010.. Obotlig antar jag..

Yesterday

Kram Jenny

Spec. till fönster..

Kategori: Köptips..

Vet ni om att man kan specialbeställa rullgardiner på www.frapp.se Det är alldeles ypperligt tycker jag..Dom har massa olika varianter. I like..

Rullgardin Blomma - special Blå     Rullgardin Ogräs - special Vit/Grön


Rullgardin Medaljong vit-special <79         Rullgardin Blomma - special Röd


Rullgardin Strössel - special < 79 cm         Struktur & linne rullgardin utan alu.list <79 cm

Dom är inte så farligt dyra heller...och så får man det precis som man vill ha det..

Kram Jenny

Mera zigg zagg..

Kategori: Hemma hos mig..

Jag passar på att vissa så mkt som möjligt av min Zigg zagg tapet innan den är ett minne blott:)
Tapeten kommer från Black and white Bubbles katalogen..
Jag tycker fortfarande att den är suuper snygg.. även om jag faktiskt tröttnat ganska rejält på den....







Tandvärken är bättre (äter bara smärtstilande ibland).. Men både jag och Hilda ligger sjuka i en mastodont förkylning.. Nu har vi snart varit sjuka hela ledigheten.. Jag som skröt så om mitt jullov..
Stackars Felix har fått hänga här med oss sjuklingar. TUR att han har en fantastisk pappa som hittat på massa med honom.. Nu när Filip börjat jobba plågas han med att få spela TV spel... Stackare..

Jenny

Löftes brytning nr 1...

Kategori: Köptips..

Filip och jag kom överens om två saker nu efter nyår..
1. Att vi skull sluta äta godis..
2. Jag lovade dyrt och heligt att inte beställa hem vansinnigt mkt inredningsprylar..

Den 2:e Januari bröt Filip godislöftet.. Undrar om jag kan shoppa loss lite på Urbanliving nu då??!!



Jag har sagt det förut men säger det igen.. JAG ÄLSKAAAAAAAR URBAN..

Kram Jenny

Twister..

Kategori: Jag & familjen

Felix fick ett Twister av sin mormor i julklapp.. Hon var lyckligt ovetande om vad det var för något ända tills hon och hennes karl kom hit för att fira nyår...



Hilda är ganska duktig tycker jag...

Jenny

FUL valvet..

Kategori: Hemma hos mig..

Jag tänkte att ni kanske ville se valvet som snart (känns som en evighet..) är ett minne blott.. Jag verkligen ogillar det. På alla foton jag har lagt ut har jag gjort allt för att det inte ska synas.. MEN nu ska ni minsann få se;)



Till höger ser ni att det står ett skåp.. Det är där väggen in till köket är. Tanken är att den väggen också ska rivas så småningom.. Det är dock ett mkt större projekt, då den väggen måste stöttas upp med en balk och pelare. Just nu nöjer jag mig med att valvet ska bort ( JUST NU ..FILIP). Golven skall också bytas (det kryper i mig bara jag ser dom) men det får vänta tills vi river köksväggen (I-lands problem jag vet)..

Till vänster ser ni att vi tryckt in ett skrivbord.. Detta kommer också försvinna så fort vi fått bort väggen. För det är här jag menar att jag ska bygga ett suuperlångt sideboard at Faktumskåp. dom ska knyta ihop vardagsrummet och vardagsrummet. Ett par skåp ska avsättas till HILDAS prylar som har en tendens att ligga ÖVERALLT!!! JA, ni ser..

Projektet fortsätter..

Kram Jenny

Petras tävling avgörs snart...

Kategori: TÄVLINGAR!!

Ni glömmer väl inte bort Petras tävling..
Den 6.e januari avgörs tävlingen. Det är stommen till en sån här lampa ni kan vinna.. Petra är det fiffigaste som finns.. Ni hittar hennes blog HÄR eller i min länklista till höger..



Det kanske är dags för mig att ha en tävling snart... Hmm funderar på nåt bra..Får se vad det kan bli..

Kram Jenny

Rea...

Kategori: Köptips..

Nu är det rea nästan ÖVERALLT.. eller rättare sagt det ÄR rea överallt. I vanliga fall, åtminstonde när det gäller kläder, avskyr jag rean. Jag vill ju inte ha det gamla avdankade, utan lockas mycket mer av det nya...

Nu råkar det vara så att varenda webbshop skickar reamail till mig.. Ganska svårt att hålla sig..Det finns ju såå mkt snyggt att fynda..känns inte alls avdankat..

Bla denna roliga lampa från www.inreda.com

Tangentlampa
Denna skulle vara ypperlig i ett tonårsrum... Felix kanske skulle ha en snart...Han har iofs ganska långt kvar tills han blir tonåring.. men ändå.. Får se hur länge jag håller mig;) Den var ju sjukt billig.

Har ni några roliga nyårslöften?
Jag har en hel bunt..Bla har jag slutat äta godis, kakor och annat dumt IGEN..Förra året höll jag upp ett halvår.. I år tänkte jag hålla det ännu längre.. Iaf tills jag gått ner dom där tio sista som jag tjatat om i 300 år.

Hoppas ni hafet en bättre start än mig på det nya året.. Men eftersom jag numera är sååå positiv, tänker jag att det baaara kan bli bättre;)

Kram Jenny

Hall tips..

Kategori: Hemma hos mig..

Mitt i all julyra och sjukyra som vi haft här hemma har jag nog glömt svara på en fråga ang hallmöblerna i vår förra lägenhet.. Så här kommer svaret..
Många frågar efter denna konstruktion. TYVÄRR kan vi inte ha dessa möbler i nya hallen. Synd tycker jag. Men jag delar gärna med mig till er..Kanske passar det hemma hos er:)

hall

Annordningen består av, håll ier, FAKTUM stommar....ingen blir förvånad;)
Två liggande stommar, mått 40x70 cm och två skåp, mått 40x70 cm med ben under som bildar en sittbänk..Luckan tror jag hette RUBRIk, men jag är inte säker. Jag tror att den har utgått ur sortimentet. Men det finns alltid så mkt olika luckor att välja på, så nåt borde man hitta..

Vi sågade till en mdf skiva till sittbänken, måttbeställde en skumgummidyan och klädde detta till en sittdyna. MKT enkelt.. Krokarna kommer från badrumsavdelningen på IKEA.

Kram Jenny

Jag fick den bästa julklappen!!

Kategori: Hemma hos mig..

Jaha.. då inleder vi år 20011.. Visst låter det som framtiden. Det kanske iofs beror på att jag lever kvar i 90-talet..iaf metalt.. Att jag fyller 32,i år känns liksom lite för vuxet för mig.. Ännu mer konstigt är det att FILIP fyller 38, fattar ni 38 år. Det är ju skitvuxet..

Vet ni att jag fick det jag önskar mig mest av allt i julklapp..EN VÄGGRIVNING.. Alltså inte väggen in till köket, utan väggen mellan vardagsrummet och matrummet.. Det är inte så mt vägg som ska rivas. Det är mest attvärldens fuulaste valv ska bort. Jag längtar sååå. Enligt Filip har inte hantverkaren tid förrän i Februari..men men.. den som väntar på nåt gott antar jag....

När väggen försvinner kommer även ziggzagg tapeten försvinna. Då blir allt vitt igen...För att öka förvaringen här hemma så kommer jag smälla upp faktumskåp. Precis som i övriga rum.

Det kommer bli sååååå bra:)   (tror jag iaf...)

Slänger in en bild från Felix Faktumskåp. Det blir dock inga lådor under skåpen..
barnrum,förvaring,svart,vitt,leksaker,tidningsställ,gardiner,rullgardiner,lampa,apa,hellikopter,lådor,växter,fönster

Jag pimplar fortfarande smärtstillande i mängder.. Men mår liiite bättre.. Blir det riktigt illa kanske Filip får rycka in igen.. även om han kanske då får lite hårdare restriktioner om vad han ska blogga om !!

Fick ni vad ni önskade er i julklapp??

Kram Jenny