jane the pain - inredning & sånt..

Man får passa på..

Kategori: Jag & familjen

Jag försökte få en bild på Hilda under hela midsommarafton då hon behagade ha sin krans på sig. Det gick förstås inte. Här lyckades jag iaf knäppa en bild när hon har Felix krans på sig.. När hon räknar sina guldpengar får man liksom passa på...
Golvet väntar nu på sin tredje strykning..TJOHOO..
Jenny

På riktigt alltså..

Kategori: Jag & familjen

Är ni redo för en CLIFFHANGER?? Ja alltså kanske inte den snabbaste i världen..utan den mest uuuuutdragna i väääärlden.. Men ändå. Det handlar förstås om mina/våra golv. Vi har lagt klart golvet i köket.. Filip fick efter halva golvläggningen åka iväg till akuten pga vad läkarna trodde var en mindre hjärnblödning..(alltså på riktigt.. jag började föreställa mig livet utan honom och höll på att gå under. Felix påtalade att jag i fortsättningen skulle få göra ALLT själv..). Läkarna konstaterade dock att det var stress som resulterat i migrän. Då stannade liksom golvläggningen upp lite, eftersom Filip helt plötsligt var tvungen att vila. Hilda tyckte dock inte att någon av hennes föräldrar behövde vila. I stället såg hon till att vara vaken mellan halv ett och halv fem på natten.....Inte så uppskattat!!
Till sist la vi iaf klart golvet. Vilket innebär att spisen och diskmaskinen är ur bruk tills golvet är HELT klart. Dvs. målat tre ggr... Idag har vi hängt på landet hela dagen. Jag och Felix har legat i vattnet. Medan det senaste tillskottet barn har stått på bryggan i flytväst och doppat fötterna.. OM man bortser från dom två gångerna hon trillade i..Det är Hilda jag menar.. tänkte bara vara tydlig så ni inte tror att det är Filip jag pratar om..Filip satt på en plätt i skuggan.
Väl hemma packade Filip väskan för att dra iväg till en gammal kollega på nån sorts "uppvilningskväll"..det ska bli spännande att se hur utvilad han är när han kommer tillbaka..JAG som snart får en hjärnblödning på RIKTIGT, är hemma med två övertrötta barn, utan diskmaskin och SPIS.. Men det är lugnt.. Jag har ju tidigare hävdat att jag är en supermänniska. SÅ nu är barnen i säng (dock vakna) och golvet målat en gång.
Filip in action.. eller ja...Han säger att han gör som dom riktiga hantverkarna..tar en fika paus.
Bilderna är tagna kvällstid så det blir inte så bra.. Men jag bjuder på bättre bilder när det är helt klart:)
Allt kaos som blir runt omkring gör att vita golv känns lite onödigt...Fast det ät ju bara är en tillfällig känsla.
.
Mitt tips är dock:
1. Ha inte barnen hemma när ni ska utföra hantverks arbete..
2. Lägg golv innan ni flyttar in i ert hus/lägenhet så ni slipper mecka runt med alla prylar..eller..
3. LÅT NÅN annan göra jobbet!
.
Alla andra dagar som jag inte har spenderat på bloggen har jag och barnen semestrat lite på egen hand, eftersom Filip inte har semester än. Vi har bla. haft frukostutflykt i skogen, gått till lekplatsen med Hildas docka; Allan ( hon har själv döpt den till det..jag säger bara stackars framtida barnbarn..) Allan har fått gunga och åka ruschkana med huvudet före.. Vi har haft trädgårdsmys med vattenspridaren och sagostund under seglen som äntligen är på plats..Vi har varit på Gustavsvik, JAG ensam med två barn som vill helt olika saker.. kan det man vara mer supermorsa än så? Ja.. också har vi förstås firat midsommar på ett väldigt föräldramässigt sätt. Helt utan alkohol. Det ser dock ut som att Felix klunkar öl på bilden nedan..men det gör han inte!
Visst är det underbart med folk som ska envisas med att ta kort när an äter och pratar..NOT! Observera at JAG tagit dom andra bilderna, då alla håller munnarna stängda:)
.
.
Fortsättning följer på golven.. När köket är lagt ska det ju fortsättas i matrummet..OM jag är uppe tillräckligt länge i kväll/ natt så hinner jag stryka det en gång till. Jag tror att det är värt det!
Hoppas ni har en bra sommar.
Kraaam Jenny

Vi är igång:)

Kategori: Inredning & inspiration

Ni kommer inte tro att det är sant.. Men projekt golvläggning av kök är igång.. På framsidan av huset ligger nu ett halvt kök och dess tidigare golv..Det ser inte så där vansinnigt inbjudande ut.. MEN vad då liksom.. VI är igång. Dock hade det varit en miljard ggr bättre om Filip inte var tvungen att jobba denna veckan. Utan, liksom jag kunde vara ledig 8 veckor.....Jag har även konstaterat hur mkt lättare det skulle gå att fixa detta utan ett visst barn.... Barnflicka sökes..OMGÅENDE!;)
Jag slänger in lite gamla inspirationsbilder på vita UNDERBAR golv och håller tummarna för att vårt kommer bli lika bra..
Jenny

Sommarrea..

Kategori: Köptips..

Har ni kollat in sommarrean på Anyhow.se? Det fanns massa jag vill ha.. Vi ska dock fokusera på projekt golvläggning.. Vilket verkligen måste planeras. Jag menar vi kan ju inte gärna bo här med två barn och två katter när golvet är nymålat...Då kan det ju bli färg typ exakt över allt.
Det finns även en massa annat fint som man bara måste ha hos Elisabeth på Anyhow.
Jenny

Tummen upp..

Kategori: Jtp-Design

Jag fick en kundbild skickad till mig häromdagen. Så kul att få se:)
Hemma hos Evelina ser det ut så här med mina posters på väggen..Tummen upp!
Posterna beställer du på www.jtp-design.se
Kram Jenny

Elefant feber..

Kategori: Köptips..

Jag får ofantligt många frågor ang Hildas elefant.. Jag har bloggat om den förut men gör det igen..HÄR hittar ni den.. den finns i massa olika färger. Jag hade en rosa period när jag köpte Hildas. Idag hade jag nog valt en annan färg..
PÅ nära håll ser den ut så här..
PÅ Hildas rum ser den ut så här..
Urbis.dk har även en himlans massa andra fantastiska prylar som helst av allt bara MÅSTE ha!
Eller vad sägs om denna yyyyber söta tapet..
Hoppas ni hade en bra midsommar igår.. Jag kan tänka mig att en hel del av er är slitna idag. MEN INTE JAG:)
Jenny

ALV..

Kategori: Jag & familjen

Japp då har vi varit iväg på vår första semester denna sommaren..Värsta barnsemestern på Astrid Lindgrens värld. Vi åker dit nästan varje år.. Det är hur värt som helst! Barnen tycker det är sååå vansinnigt kul.
PÅ resan:
Filip:- Felix spela inte Nintendo Ds nu..vägen är så krokig..du kan bli illamående och kräkas.
Felix:- Nejdå det är ingen fara..
TVå minuter senare..
Felix:- Mamma.. jag mår illa .. det känns som om jag ska ....
Och så la han en spya i bilen..
-
-
PÅ ALV inne på restaurangen:
Filip:- Det är ju typiskt att Hilda ska sova nu..
Jag:- Men det spelar ingen roll. Hon kan äta nåt sen.
Filip:- Ja men.. jag har ju en hel raggmunk över.
Jag:- Ja men hon är så trött låt henne va.
Filip:- Ja men då tar vi med raggmunken.
Jag:- Lägg av..ska du konka runt på en flottig raggmunk? Hur ska du ta med den, i en servett då eller?
Filip:- Ja!
Filip börjar linda in raggmunken i en servett.. jag skäms..
Jag:- Du känner inte att det är lite Rudolf Andersson varning nu eller? (Rodolf Sunes pappa)
Filip fick en tankeställare och la tillbaka raggmunken.
-
-
Vid griseknoen hos Emil..
Jag:-Hilda kasta inte ner boken till grisarna då äter dom upp den..
Hilda-....kasta boken..
Ja, också kastade Hilda boken till grisarna som snabbt tuggade i sig boken..
Hilda:- Boken... BOOOOOOOKEN..GISEN ÄTA MIN BOKEN....(gallskrik)
Så här kul hade Filip och Felix..kan man se mer allvarlig ut eller??
Det tog inte så lång tid innan Skådespelarna hade förståt vilken skådespelar talang jag var.. Så ganska snart var jag med i spelet.. Ni kan ju gissa om folket jublade......eller njaa..så mycket jubel var det kanske inte..men ändå.
Kolla in kastarmen.. Jag hade dock ingen aning om min egna inlevelse........
Pruseluskan blev alldeles förtjust i Hilda och ville ha med henne till barnhemmet.. Det hade varit himla bra om man kunde skicka henne till barnhemmet bara i bland..Pruseluskan är fö Hildas absoluta favorit.. Jag vet.. hon är inte som andra barn.
Felix lyckades på ETT kast dra ner ALLA burkar på hyllan och kammade hem första priset..Papporna som stod i kö för att kasta fick plötsligt lite prestations ångest..
Jag rekommenderar verkligen ALLA att åka till ALV. Det är kul för alla..
Nu ska jag gå ner i vardagsrummet och skruva ihop mina åtta stolar som anlänt lagom till midsommarafton.
Kram Jenny

Back..

Kategori: Jag & familjen

Vi har varit iväg två dagar.. PÅ Astrid Lindgrens Värld.. Sjukt kul!! Både jag, man och barn är totalt sluuuutkörda. Men i morgon är jag tillbaka på bloggen..Kram Jenny

Lyckligt värre..

Kategori: Jtp-Design

Världens bästa inredningstidning (ni får veta vilken om det kommer med.. men ni borde ju veta vilken som är bäst;)) mailade mig härom dagen.. Jag blev sjukt lycklig. Dom ville nämligen ha med två av mina tapeter i ett kommande tapetreportage. Hur bra är inte det då???!! Nu vet man ju aldrig om dom kommer med. Men jag håller tummarna för det. Bara vetskapen av att dom känner till min webshop gör mig lycklig..
Mina tapeter hittar ni HÄR.
Jenny

Hos Hilda..

Kategori: Hemma hos mig..

Ni har ju bett om en liten titt i Hildas rum.. Det är verkligen inte helt klart än.. Men vi håller på så en liten tjuvtitt kan ni väl få..
Rött och rosa är verkligen inte den blandningen av färg jag hade tänkt här inne från början.. Men när jag hittade den röda sängen på blocket fick det bli så. Hilda är vansinnigt glad för sin sk "Pippi" säng.

Dör kanske i fetma..

Kategori: Jag & familjen

Det är liksom ingen risk att katterna svälter ihjäl så länge Hilda sköter matningen...Risken är väl snarare att dom dör i fetma;)
Vi/jag har planerat en himlans massa projekt i sommar. Ett av dom är att Hilda ska vara rumsren innan hon ska tillbaka till dagis i höst. Det går (peppar pappar) ganska bra får jag säga..Hon har varit utan blöja i tre dagar. Hon gör både nr ett och två på toa..(Lite mer info än vad ni ville ha kanske..) Lika bra att hoppa över pottan. Jag kan väl inte vara mer nöjd. No more blöjbarn liksom!!! (för det är INGEN risk att vi skulle råååka skaffa en unge till. Det räcker med två monster:)
.
Denna dagens projekt, är att måla fulbyrån vit.. Den ska upp på Hildas rum. Har tänkt att den är i alldeles lagom lekhöjd för dockskåpet. Det kommer bli hur bra som helst.
Ni får se sen när den är på plats.
Jenny

John D in Action..

Kategori: Mina män

Aaah jag är sjukt uttråkad..Plus att jag slarvat bort min mobiltelefon. Grrrr så himla klantigt. Filip är iväg på jobb.. Priscilla måste ha haft det tufft. Det är ju liksom inte kul när mannen är iväg på dom bästa veckodagarna..
Filip/ John Delvia in action.. Alla brudar blir som gaaalna när han kliver upp på scen. Fast mest galen är ju JAG;) Bilden är tagen med en mobil, därav den fruktansvärda upplösningen..
Jenny

Slutkörd andra dagen..

Kategori: Dumheter..

Aptråkig bild.. Men dom är iaf på plats..Ni sk få se helheten sen.
-
Jag har gått och verkligen suuuperlängtat efter semestern.. Men så här andra dagen på ledigheten, har jag insett att min vision av fint väder, utflyckter, lugn och ro, glada harmoniska barn inte är min verklighet!
Hemma har jag galna övernaturligt pigga barn som vaknar sjuukt tidigt. En viss sjuåring börjar tjata om att spela tv-spel innan min hjärna ens börjat fungera. En annan mindre tjej variant av Filip gall skriiiiker efter välling innan hon ens öppnat ögonen. När vi väl kommit upp ur sängen börjar jag plocka, städa diska, damma. Laga mat är det värsta av allt.. Då är en viss unge hysteriskt förbannad för att hon inte får äta råa köttbullar. Hon ligger på golvet och gallskriker tills Felix höjer volymen på sin Televinken skiva så att grannarna tio hus bort hör exakt vad Televinken och Anita skall hitta på. Hilda skriker tills jag lyfter upp henne. Det är liksom inte jätte lätt att laga mat/rulla köttbullar med en heffaklump på höften, (det kanske inte är så konstigt att mitt bäcken aldrig rätar upp sig)..
.
.
När det väl är dags att låta vilddjuret sova middag ser det ut som andra världskriget här hemma.
Felix:-AAAAAAJ!
Jag:-Vad är det?
.
Han tar upp en liten skåpslucka till Hildas dockskåpskök.
.
Felix: -MAMMA! VARFÖR LIGGER DENNA HÄR?? Det är faktiskt inte så smart att ha dom liggandes på golvet. Det gör ju JÄTTE ONT när man trampar på dom.
Jag:-Felix....(i huvudet räknar jag till tio tvåhundra..) TROR du att JAG har lagt den där???
.
Jag pekar ut över rummet och inte förrän DÅ konstaterar han hur rörigt det är. Hildas Pippi gubbar, dockhus möbler, kritor, piratmössa, pyjamas, tomtekläder mm. ligger i en enda röra över hela golvet.
När Felix konstaterar Hildas kaos säger åt honom att han kan gå in på sitt rum och börja städa.
.
Felix:- NEJ det tänker jag INTE!
Jag:- Jo, gör nu det. Du kan börja med att göra en hög med grejer som vi kan ta ut till landet.
Felix:- NEJ det vill jag inte.
Jag:- Kom igen nu.. sen gör du en hög med sånt som kan kastas.
Felix:- NEJ DET TÄNKER JAG INTE! Jag har inget som behöver kastas.
Jag:- Äh men då får du välja själv. Antingen sorterar du ut sånt som ska slängas och då är det du som bestämmer. Eller så gör jag det.. Men då är det JAG som bestämmer vad som ska slängas.
Felix:-Mamma..DET GÖR DU INTE! Om du gör det tänker jag bestämma vad ni ska slänga....Ehh...jag tycker att du och pappa kan slänga ut er säng..och tvn..och täckena, kuddarna, soffan osv.
.
Observera att detta bara var halva dagen...
.
.
PÅ jobbet är det, tycker jag nu, ganska lyxigt..Maten som en suuperduktig kock har lagat,körs ut till vårt boende. Det enda jag behöver göra är att ställa fram maten så eleverna kan plocka själva. Sen har jag lite samtal med en och annan elev eller kanske med skolan eller några föräldrar. Ibland spelar vi fotboll, hyr film, spelar spel, bakar mm. Ibland bakar eleverna åt oss (typ)..dessutom storstädar vi bara en gång i veckan... På natten sover vi (inga barn som stör) oftast får vi sova hela natten..Sen äter vi frukost och jag går hem och återhämtar mig inför nästa pass.
.
.
Just nu vet jag inte riktigt hur jag tänkte..Det känns liksom ganska soft att jobba. Hade jag glömt bort att jag hade två barn?!
.
Kram Jenny (psykbrytsmamman..)

Sen när blev Felix smartare än mig?

Kategori: Jag & familjen

Ni vet hur man inför jul går runt ( i brist på ork) och hotar sina barn med att tomten inte kommer om man inte..äter upp sin mat..lyssnar på vad mamma och pappa säger  osv. (eller är det bara i vår familj det är så?)
Detta är något Felix har tagit fasta på..
Varje gång Hilda lappar till honom säger:
-
-
Felix:-Neeej Hilda.. man får inte slåss..då kommer ingen Tomte!!
Hilda:- Tomte.. Tomte... säger Hilda lipfärdig.
Felix:- Just det.. då kommer ingen Tomte..då får du INGA paket!
Hilda:- Paket..PAKET..många paket..
Felix:- Nähe.. om man slåss får man IIINGA paket..
-
-
Så slutar hon genast slåss.. Alltså sen när blev en 7 åring smartare än MIG?
Jenny

Det vankas inköp..

Kategori: Inredning & inspiration

Är det någon mer än jag som undrar vart sommaren tog vägen?? Just när jag blev ledig blev det liksom höst. Det måste varit århundradets kortaste sommar.
I dag vankas det golvköp:) Filip vet inte om det än.. Men ack vad glad han ska bli när han får veta det..Eller vad tror ni? Han älskar ju renovering av alla slag.. Not!!
Fru Sätterlund är den som tipsat oss om vilket golv vi ska köpa..Dom köpte sitt på Bygg Max (om jag inte minns fel) för 99:- kvm. Obehandlat trägolv.
Vi kommer köpa samma golv för samma pris på Bauhaus. Tydligen så ska golvet ligga i det rum det ska läggas tre dagar så det anpassar sig efter rumstemperaturen. Det är ju ett levande material. Därför passar det ypperligt att vi köper det nu, för på tisdag åker vi söderut.. När vi kommer hem igen är det bara att sätta igång:)
Bild lånad av Fru Sätterlund. Det är Fru S. svarta golvet jag snackar om..Har någon råkat missa det.. ska vi ha vita;) Fatta att det ÄNTLIGEN är på g..
-
Fru S har fö övrigt sjuuukt snyggt hemma hos sig. Hon och hennes man är magiska när det gäller renovering och inredning.. Det känns som att dom bara knäpper med fingrarna så är allt klart.Kolla bara här..
Ser ni så mycket snyggt hon har;)
S:et - By Jtp-Design(alltså det är ju JAG om någon råkat missa det;)) hittar ni HÄR.
Grön Allt i allobag - Finns att köpa på Jtp-Design.se, HÄR.
Tavlan - By Jtp-Design hittar ni HÄR.
-
Allt det andra är förstås också snyggt:)
-
Vad har ni för projekt i sommar?
NI som längtar efter Filip.. Jag tror fredagar är den bästa bloggdagen för honom..Ni som helst slipper Filips blogg inlägg..(Jackie). Jag kommer blogga på som vanligt oavsett dag;)
-
Kraaam Jenny

Min syster heter egentligen Victoria..

Kategori: Dumheter..

Alltså jag måste bara länka till min syrras inlägg i sin blogg. Har ni missat det så är hon i USA och jobbar som Aupair.
Klicka HÄR för att läsa.. Alltså INGEN kan tycka att jag är trög efter detta.
Jag skrattar fortfarande..Fast det är kanske för att jag kan se hela scenariot framför mig.
Jenny

Livsfarligt..

Kategori: Inredning & inspiration

Nu när man är sjukt laddad för allt som ska fixas och slutföras här hemma är det kul att googla runt och få lite inspiration.. Eller ja.. det är kanske mest kul, och livsfarligt. För rätt var det är får man en ny idé pga att man inspirerats någonstans... Det kan ju liksom bli lite dyrare än vad man planerat från början då;)
Nu är iaf kameran snart klar för bruk igen:) Håll tummarna för fotoväder imorgon!!
Jag har ju vansinnigt mkt att ta igen..
Underbara bilder från Sköna hem.
Jenny

Jag har träffat en ny..

Kategori: Dumheter..

MAN...eller tyyp inte.. Men..
som ni vet var jag i Stockholm förra helgen.. Jag har dock inte berättat någonting om det.. Det kommer bara jag får bilderna från Jess. Men jag kan ju börja med att berätta vem som sällskapade mig på tåget.. eller sällskapade kanske är ljug..Men det första jag mötte var JOHAN GLANS (på omslaget av Kupé)..Min stora kärlek (näst efter Lasse B och Filip då förstås);) I vanliga fall tycker kanske inte jag att J.G är det hetaste som finns. Men ack vad han har bedragit Svenska folket. I tidningen är han ju lätt hetast i Sverige (alltså förutom Filip). Han slår tom Lasse B med hästlängder.
Hur bra passar vi inte ihop liksom..Fast nu råkar det vara så att jag passar bättre ihop med Filip. Vi har liksom lite typ av samma hjärna..Fast om jag skulle få chansen att spela Bondbrud någon gång (högst osannolikt...) skulle jag välja att spela mot J.G eller mot Pierce Brosnan.. Hmm svårt val det där.
Jag kommer bjuda på mer bilder av "hunk Johan" så fort Filip hittat laddaren till kamera batteriet......Han har lagt den någonstans..
Jag citerar:
"Jag såg den någonstans, kanske i baksätet på bilen. Jag tror jag tog in den.. eller om jag kanske la den i garaget eller någon annan stans.. Men den kan ligga kvar i bilen.."
-
Jag som tänkt uppdatera både shoppen och bloggen....Antar att det får vänta lite till..
Men nu finns iaf klockhuset till försäljning i shoppen. Dock med en röd sekundvisare. Ni förstår förstås att det kommer en ny bild så fort kameran är i bruk...TÄNK PÅ att plexi verkstan har stängt under 4 veckor i sommar. Så om det är något ni vill ha innan v. 28 får ni skynda er. Annars får ni vänta tills dom öppnar igen (alltså bortsett från det som finns i lagar).
Många av er har bett mig fota sånt som, lite har fallit i glömska under vårstressen..Så jag lovar att:
*Fota inne i Hildas rum..när jag är klar med det..
*Fota mina Köksskåpsluckor som hamnade på Billy bokhyllan. Alltså det färdiga resultatet.
*Fota min inustripall som jag fyndade på blocket förra månaden.
*Nya matplatsen.
*Köksfixet.
*Kontoret..i pimpad version;)
*Nya krokarna i hallen.
*Mina segel på altanen..Bara det slutar blåsa och regna. Som svar till dig som fråagde vart vi köpt dom.. På IKEA.. suuperbilliga dock ej i ett bra mått för vår del men vi ska trixa lite..
*och jag lovar att uppdatera er suuuper mycket när vi väl lägger in golvet:)
Har jag glömt något??
Shoppen kommer fyllas på med Vimplar, kuddfodral, Sparbössa, Ugglor, prylhylla och fjärilar.
Kram jenny

Stol jakt..

Kategori: Inredning & inspiration

Nu har jag, lite utan Filips vetskap sålt våra matsalsstolar.. Man kan ju undra hur glad ha kommer bli när han kommer hem och upptäcker bristen på stolar när vi ska äta..Men det kan inte hjälpas. Om nu Hilda typ slår halvt ihjäl sig på dom när hon leker karusell, så är det ju bättre att vi har något mer barn anpassat. Dessutom måste jag ju tänka på mina nya vita golv som ska läggas.. Dom uppskattar nog inte pelarfötter som repar upp färgen, gissar jag.
Nu har jag bestämt att det får bli sådana här stolar.. I like.. Inte så udda. Men ändå..jag har gillat dom länge.
www.abl.fi
Jenny

Alltså jag är lite som en...

Kategori: Dumheter..

Superhjälte..Fast ni kan kalla mig Lasse B..
-
Jaha .. var ska jag börja?? NU är alla avslutningar med skola, dagis och jobb avklarade. I går hade vi personalfestsavslutning med jobbet.
-
Lite så där innan man ska gå på festligheter med sina kollegor så brukar jag tänka på hur städad och talförd jag ska vara under festen. Jag menar jag vill ju inte att någon på jobbet, inte ska tro att jag är så där städad, ordentlig och PRÄKTIG som jag utger mig för att vara.......
Det gick så där...
-
Det hade anordnats med en trubadur som var specialist på Cornelis låtar. Trubaduren fixade en liten sångtävling. Nu är det så att jag är liite mer tävlingsgalen än vad som är normalt.
Trubadursnubben ville att vi skulle ställa oss upp och sjunga för kung och fosterland så fort vi kände igen låten han spelade. Efter lite tjafs så delades vi upp i lag, och det räknades poäng av en (av andra laget mutad) domare. Alltså man vill ju inte gärna ställa sig upp och sjunga utan att få nåt för det.....Typ en seger!
-
Så började trubadur killen spela..typ tio olika låtar som jag verkligen inte kunde. Det var inte direkt någon annan i laget som kunde heller. Jag lovade min bf Annica att jag minsann skulle styra upp våra poäng om det bara kunde spelas en Lasse Berghagen låt, gärna "En kväll i juni".
Sååååå när trubadur killen drog fingrarna över strängarna och jag konstaterade att det är dags att ta hem våra "Lassepoäng". Flög jag upp på den skrangliga lilla plaststolen jag suttit på och verkligen sjöng ut i den underbaraste skönsång man kan tänka sig..(njaa kanske inte) När det var dags att skaka av skorna i låten (jag tar för givet att ni kan texten). Kände jag hur illa det skulle sluta. Jag lyfte benet för att vifta till med foten samtidigt som hela plaststolen vek sig under mig..I hjärnan tänkte jag: INTE BRA, INTE BRA...VERKLIGEN IIINTE BRA!!!! Men jag kunde ju inte sluta så där.. Så jag for upp på benen snabbt som attan. The show must go on liksom...
Vårt lag fick 6 poäng för detta.. Mkt bra.. Mkt pinsamt och troligtvis kommer jag kunna ägna all tid i framtiden åt mitt företagande. Det var ju liksom inte bara EN chef på plats.
-
-
Senare på kvällen inne på toaletten..
-Dunk dunk..stön stöööön.
Hördes det flera ggr från toaletten bredvid.
Shit. det är ju nån som... GÖKAR..
Fy satan vad äckligt tänkte jag.. Men gud vilka är det? Det måste ju vara någon från jobbet.. SHIT!! VILKA DÅ?
Jag öppnade försiktigt min toadörr för att lämna toan i hopp om att slippa se vilka som höll igång på toan. Dörren till granntoan stod förstås vidöppen så jag kunde liksom inte gärna låta bi att titta in.. På golvet låg den fullaste tanten genom tiderna. Med brallor och trosor nere vid knäna..( jag tycker det är sjukt jobbigt när folk har brallorna vid knäna). Jag försökte hjälpa tantstackaren upp men konstaterade att det inte gick då hon skadat sin fot riktigt illa. PLUS att hon var as mega suuper packad. Jag satte tanten på toalocket och beordrar henne att stanna.. Sprang sedan till fest där jag tror hon kom ifrån i hopp om att hitta hennes make. Istället hittade jag hennes as fulla son (vuxen man). Vi hjälpte tantstackeren upp och jag "Lasse B" eller om ni vill kalla mig "doktor Jenny" (fru till mc Dreamy), konstaterade att hon hade en fraktur i på höger ankel. När vi/jag väl fått på tanten sina trosor och byxor och burit iväg henne till sin fest. Kom det en orolig kvinna (troligtvis tantens svär dotter) som lovade att köra tanten till sjukhuset.
- Nämen HEJ!! Säger den nyktra tjejen/svårdottern som jag känner igen sååå vansinnigt mycket.
( I sådana här situationer föredra jag att varken bli igen känd eller känna igen någon..)
-Hej, svara jag...men det är ju DU från IKEA..
- Jaaaa svarar nyktra tjejen och tar över mitt tant grepp på tantstackaren..Tack snälla snälla..
Troligtvis kommer det dimpa ner ett presentkort på IKEA på ca en miljard för mi hjälte insats.... Eller inte..
-
-
Lärdomar efter gårdagen:
*Jag har spenderat på tok för mycket tid åt Ikeashopping
*Drick inte alkohol.. någonsin..
*Sjung INTE Lasse Berghagen låtar.. Eller sjung inte alls.
*Ställ inte upp i tävlingar!
*STÅ INTE på skrangliga plastmöbler
*Undvik att hitta folk på toalettgolvet..
-
-
Fast på riktigt så tycker jag att jag utförde värsta hjältedådet! VAD hade tanten gjort utan mig? och vad är en fest utan Lasse B??
-
Kram Jenny

Bloggbrist vs tidsbrist..

Kategori: Jag & familjen

Jag vet att jag verkligen inte hunnit med att blogga i den takt jag brukar.. och det beror INTE på att jag skulle ha någon typ av bloggbrist.. Snarare tidsbrist!! Jag har vansinngt mycket som jag vill dela med mig av. Typ en MILJARD halvfärdiga projekt i hemmet (jag går ju under namnet suuper människa.. och när jag inte hinner med det jag tänker blir jag ganska knäckt. Men på jobbet där är ALLT klart. Hur skönt som helst!) Den där städerskan jag snackat om skulle verkligen behövas just nu. Men NU kära vänner (fjäskigt..) är jag LEDIG.. WOOOhooooo.. Nu ska ni minsann få:) Här ska städas, bloggas, fyndas, fixas, renoveras, LÄGGAS GOLV och sååå mkt mer.
Tänk att hela semestern ska spenderas med den hääär mannen..
Jenny

Ny poster..

Kategori: Jtp-Design

Idag ska jag försöka komma iväg till posten och hämta Hildas nya alfabetsposter.. Sen borde jag göra ett ryck på hennes rum..
Ack vilka planer jag har för vårt hem i sommar. Jag tror dock inte vi kommer hinna med så mycket som jag tänkt.
Nu drar jag på möte. Återkommer i kväll med lite mer inspirerande inlägg:)
Postern finns på www.jtp-design.se
Kram Jenny

Velig..

Kategori: Inredning & inspiration

Har jag sagt att jag drog igång ett riktigt hallkaos innan jag åkte till Sthlm..? Jag började måla väggen med snyggtapeten i hallen. Hann dock inte klart pga ett ett oväntat hål som behövde oerhört mkt spackling. Nu är jag så trött att jag knappt orkar göra klart. Men jag ska nog tvinga mig själv att slipa klart väggen så jag kan måla det sista. Sen är det bara dom snygga "hang it" krokarna som ska upp. Det blir vansinnigt mkt ljusare.
Eller ska jag sätta vit spont?? Det är ju vansinnigt snyggt. Åh nu blev jag sugen på det...Får nog känna efter lite. Fattar ni nu hur jag är...helt velig.
Olivias mamma.

Kram Jenny

NYA stolar tack!!

Kategori: Köptips..

Nu när Hilda trillat ner från våra matsalasstolar typ en miljard gånger, med huvudet före. Så känns det ytterst aktuellt att köpa nya. Nya stadiga icke snurrbara, lättavtorkade... Jag är som ni redan vet otroligt sugen på Frankfurt stolen.. Men jag vet inte. Har ni kanske några stoltips? Jag har ju en del andra favoriter också.. Som Tex: Tolix, Hay, Myran mm.. MEN så vill jag ha 8 st och då kan man gärna inte köpa stolar för flera tusen styck.. Inte jag iaf.
Dessa har vi nu:
Kanske någon som vill köpa?? Vi har 6 st svarta Opus stolar från MIO. Nypris ca 1290:- Hör av er via mail om ni är intresserade. Dom är vansinnigt sköna och snygga. Men inte för en tvååring...eller jo..hon tycker ju att dom är jätte roliga att åka karusell på.. Men det slutar oftast med en olycka;)
NU drar jag till jobbet. Kraaaam Jenny

Hoppsan hejsan..

Kategori: Jag & familjen

OJdå.. Bloggen har visst inte alls varit död under helgen.. Filip, fadern till mina barn/mannen i mitt liv.. (var tvungen att förtydliga detta!! Vissa verkar tro att han är nån typ av barnvakt..) Har visst varit inne och tjuv bloggat.. Ja.. vad ska jag säga. HAN ÄR INTE KLOK.. Nu tror ni väl inte att jag överdriver längre.. eller?!
Jag har haft en fantastisk helg i Sthlm. Det är alltid lika kul att hänga med Jessica. Jag har inte ägnat en sekund åt inredning. Inte mer än att vi skålade över ett fantastiskt erbjudande jag fick i fredags. Ni får mveta mer om det när det sen. Dessutom glömde jag kameran hemma.. Så jag får snällt vänta på lite bilder från Jess.
Nästa vecka jobar jag vanliga tider. Men jag ska nog se till att få ihop mitt bloggande iaf:)
Filip önskar att bli mer delaktig i bloggen.. Vill ni det? (det verkar uppenbarligen så).. Jag är beredd att ge honom en fast blogg-dag i veckan. Vad säger ni?? Vill ni ha galenskaper så kommer dom ju liksom från honom.. FÖR JAG ÄR HELT NORMAL:)
Han har gjort en ny Elvis sida.. om ni är nyfikna kan ni klicka in HÄR. Den är sjuukt snygg om jag får säga det själv:)
Det är jag.. SUPER FOTOGRAFEN..som tagit bilden..
Kraam Jenny

Nu är det snart "skiftbyte" och nya lakan!

Kategori: Filip gästbloggar

Ciao!
Tack för alla snälla kommentarer, jag behövde också det.. Jag han inte göra så mycket som det var tänkt av mina projekt och Jenny kommer nu vid tre... så jag är på väg till landet!

Ville bara medela alla att gårdagen och idag gått mycket bra! Jag har faktiskt, tro det eller ej, varit på IKEA idag UTAN JENNY. Tror aldrig det har hänt (utom när jag fått order och blivit dit kommenderad själv för att handla något mycket förutbestämt), men aldrig med båda småungarna själv. Jag köpte faktiskt nya sänglakan! Vet inte riktigt varför, men dom var snygga tyckte jag (och Felix) och jag tyckte det var dags att byta lakan hemma innan Jenny kommer hem, och jag vet inte riktigt var vi har dom.
Hmm, bara hon inte tror något annat nu, att det måste bäddas rent och så just när hon varit borta en helg.. hmm..
Men det är ingen risk eftersom Felix har fått sova i vår säng när Jenny varit borta, och det är som att placera Jackie Chan i sängen under inspelningen av en hög explosiv karate film, efter att jag vaknat varje kvart av ett knä, en fot, ett nackgrepp från den 7-åriga Karate Kidden, samt att jag i ett sista desperat försök jobbat med att bygga barriärer mellan oss med kuddar och täcken gick jag och la mig på soffan. Det tog nämligen två sekunder innan han var igenom med något som kunde liknas med en back-round-kick!


Det var faktiskt rätt kul att vara själv med barnen på IKEA, man kunde titta på det jag/vi ville. Vilket innebar att vi spenderade mest tid i leksaksavdelningen och restaurangen där vi åt köttbullelunch. Ett minus bara till IKEA och deras engångs hakklappar. Det finns liksom inget att fästa dom med, två papptrådar?? Jag tror jag satte på den på Hilda minst 20 gånger, och mellan varje gång hann hon spilla på tröjan!
Jag försökte också smuggla med en stor M&M påse utan att dom skulle se.. som tur var det på utvägen den upptäcktes så det var inte så många som kunde höra Hildas VILL HAAAAA! VILL HAAAAA!.. innan hon kom in i bilen.


Ok, jag får krypa till korset, jag var faktiskt på IKEA för att Jenny bad mig också. Jag skulle köpa ett "segel" till verandan. Så det ska upp i eftermiddag.. Snart är man tillbaks i verkligheten med andra ord.
Hursomhelst, allt har gått bra och om ett par timmar blir det "skiftbyte" och bloggen blir normal.


Trevlig sommar!
/Filip the Brain

p.s Hittade ingen bild på lakanen men dom heter Smörboll, svarta och grå stora och små bollar... låter snyggt eller hur?!

Home alone

Kategori: Filip gästbloggar

Tjena!
 
Jag passar på att gästbblogga lite när Jenny dragit till Stockholm och festar loss med sin kompis Jessica. Hon var lite orolig att jag inte skulle ha riktig koll på barn, hus och bestyr. Men bara lugn, allt har gått bra så här första dagen... 
Jag tror iochförsig att hon bytte ut barnen eller nått innan hon åkte! Felix som normalt är den mer aktiva ock fladdriga har varit supercool. Den minsta, som normalt brukar vara galet gnällig med Jenny men lugn och glad med alla andra plötsligt fått en 2-års revolt, just idag. När jag bytte blöja tyckte jag också att jag såg en trollsvans och när hon log hade hon fyra huggtänder...
 
Jenny har varit borta ca 12 timmar, Hilda har...
Tagit struptag på en and i parken.
Hällt ut en festis i sin vagn.
Ätit en glass med allt utom munnen. (jag tänker mer ekonomiskt med tvätt etc än Jenny och hade därför heller inte med något ombyte till parken)
Ramlat ur vagnen bakglänges, alltså ur bakdelen av vagnen.. genom myggnät ryggstöd och allt. Tur att vi var på en gräsmatta.
Kastat en dinosaurie figur på en äldre kvinna på BR.
Hällt ut ett glas mjölk på köksgolvet. Inte spillde, hon tittade på mig och vände på glaset... "You talking to me?"
Lekt med matbordstolen, som går att snurra runt när man sitter på den. Vilket var jättekul tills hon gick av stolen med huvet före fötterna.
 
Felix har mer gått på den psykologiska linjen med att hela dan säga "pappa, pappa.. jag vill ha... får jag det... vill inte..pappa tråkigt.. mer glass... pappa du sa ju... pappa pappa... mer läsk... Redrum...Reedruuum!"
Oavsett var vi är, vem man pratar med, oavsett vad man föreslår, svarar eller gör! (om det inte är dataspel eller TV) så tjatas det hela tiden. Han kommer bli journalist! Ställer samma fråga tills han får svaret som han vill, samt ävem tolkar och formulerar svaren som han vill.
 
Vi kollade en stund på studenttågen på stan, varför vet jag inte. Många av de överförfriskade studenterna sprutade öl och cider över vissa som stod längs gatan och tittade på. 
Felix: - Pappa jag fick öl i håret...
Jag: -Ja, dom är så glada för att som slutat skolan, du får duscha hemma sen.
Felix: - När jag går ut 9;an ska jag också vara glad o dricka och spruta öl på dig o mamma! 
 
Nu sover dom små liven, så nu ska jag äta upp resterna av pizzorna.. Ja, just det jag orkade ju inte göra mat efter dagens bravader. Taktisk som jag är beställde jag hemkörning av pizzor, en pizza till mig, en till Felix, en till Hilda. Rättvist ska det vara! Felix åt en kvarts del av sin, Hilda åt fem tuggor... Det råkade alltså bli lite över som jag inte vet vad jag ska göra med, jag får väl tvinga i mig dom framför TVn helt enkelt. Synd o kasta, eller hur?
 
Nej, Nu ska jag städa, diska, tvätta och vika tvätt, byta hallgolvet, måla trappen och staketet, gjuta om grunden, handgräva poolen, dreja takplattor, dränera om altandäcket, spinna garn... men först lite sportnytt och max 5 minuter på soffan :-)  
 
Imorgon blir det en sväng på stan, kanske bada lite, samt bio... vad barnen ska göra har jag ingen aning om! 
 
Nejrå, det är helt OK och vi har det riktigt mysigt. Imorgon bär det av till farmors land samt sjöbada.
(fixat maten ytterligare en dag alltså :-)) 
 
Trevlig helg!

p.s Jag har fixat om lite nu när Jenny är borta. Tycker det blir bra och lite retro 80-tal.. Vad tycks? 

Köket blev så här:


och vardagsrummet så här:


/Filip the Brain 

Minisemester:)

Kategori: Jag & familjen

Tjohoo. I dag är dagen.. Jag åker på minisemeste r och kommer nog inte spendera en sekund på bloggen. Men jag är tillbaka på söndag em då får ni kika in igen:)
Hanna White rainbow.. ring om du vill ses isthlm. Du hittar mintt nr på shoppens hemsida:)
Ses på söndag allihop. Ha en bra helg.
Kaaaam Jenny

Vi har köpt segel....

Kategori: Inredning & inspiration

Tjohoo. Idag är det skolavslutning..Hur skönt är inte det då?? Dessutom är det Felix första skolavslutninig. Sen börjar han ettan..Det är verkligen helt sjukt. När blev han så stor?
-
Nu kan jag räkna mina sista arbetsdagar på en hand. Heeelt fantastiskt! PÅ fredag åker jag dessutom till Stockholm. Jag ska bo TVÅ dagar på hotell tillsammans med min bästa kompis Jessica. Hon bor i vanliga fall i Roskilde så vi ses liksom typ ALDRIG. Vi ska bara slappa, hänga dricka ett eller två glas (Jessica tänker nog hundra) vin och lyssna på Julio I..Jag tror att en och annan Lasse B skiva åker fram också;)
-
-
I går var vi på Ikea.. Mina ramar är äntligen inköpta. Vi köpte dessutom ett segeltak till altanen. Eftersom vi verkligen inte har råd att köpa en markis just nu så var detta ett ypperligt köp. Givetvis hade det inte den formen som jag önskade sååå lite pusslande kommer det bli ( det är alltid knussel när vi ska göra något). Vi kommer inhandla ett till sen så tror jag minsann att jag är nöjd:)
Bild från vår altan kommer så fort vi knusslat klart:)
Nästa vecka börjar golvläggningen här hemma:)
Kram Jenny

Jalla jalla..

Kategori: Jtp-Design

Japp då har Hannah (med snygg lekstugan) ÄNTLIGEN dragit igång sin blogg.. Man lär ju vilja följa den:) Nu väntar vi bara på JOSEFINAS blogg..Eller hur!! Vi vill se mer av Modesty hemmet.
-
Jag har jobbat som en tok idag..
JAg har precis fått meddelande från plexi fabriken att dom kommer hålla stängt från vecka 28 och 4 veckor framåt. Så ni som sitter i plexi beställnings tankar.. Skynda och beställ. Jag kommer ha en del hemma i lager. Men om det är något speciellt ni kollat in så får ni skynda.
Ni kommer förstås kunna beställa era varor som vanligt även under sommaren. Dom kommer dock leveras när plexifabriken öppnar igen:)
HÄR hittar ni min butik..
-
Jessica.. du frågade ang måtten på lampan.
djup 20x höjd 25x bredd 36 cm
-
-
Övriga plexiprylar att klicka hem..
Man kan som sagt specialbeställa bokstäver..eller siffror. Dessa går alldeles utmärkt att använda som fasadsiffror. Finns i 30 cm, 50 cm och 70 cm.
Själv har jag köpt nr 14 i strl 50 cm till mitt hus. Ni får se när jag fått upp dom.
Dessa finns att välja på. I shoppen hittar ni även ett annat typsnitt..
Hemma hos fru Sätterlund.
Den transparenta bokstaven blir alldeles underbar med ett dekorativt papper bakom..
Ska det va ska det vara ordentligt. Hemma hos mig hänger ett 70 cm stort K på väggen.. I love!
Vasen/krukan är min absoluta favorit.. Den kostar lite men är sååå underbar!! Har själv klickat hem ytterligare en..Jag måste ju ha två av allt. dessutom är den så fiffig för man kan vända på den- Själva plattan inuti är placerad så att man kan använda den som vas på ena hållet och kruka på andra. Hängde ni med. Den blir inte så djup på den sidan när man sätter i krukan. På så sätt slipper man dribbla med lekakulor och jord.. det är bara att sätta i sin planta som den är:)
Om du däremot har långa maffiga snittblommor (som din man gett dig för att du är SÅ fantastisk) så vänder du på steken och du kan fylla vasen med vatten..
Ugglan har ni ju sett. Jag har tagit hem ett gäng, så dom kommer finnas i lager.
Ljusstakar.. finns i tre olika strl. Ni hittar svarta, vita och transparenta.
Lamphuset..är så klart också en av mina favoriter..Jag har ett själv fast en annan variant. Jag kommer lägga upp min variant i shoppen. Det kommer även finnas möjlighet att beställa en mindre variant på detta.
Här kom dom trasperanta:)
ALLAS favorit:) Jag skulle kunna fylla en hel vägg!
-
-
Hoppas ni hittar nåt ni gillar.. Jag har lite mer på ingång.. Just det. Klockhuset skulle jag ju lägga upp. Det får jag fixa. Det finns två olika. Ett för barn, och ett för vuxna:)
-
Allt i plexi är framtaget i samarbete med I love plexi
det är alltså
Jtp-Design
by I Love PLexi.
Kram Jenny

LIkheten är slående..

Kategori: Dumheter..

Har ni sett att HILDA fått en alldeles egen glass av SIA i sommar.. Likheten är slående!!
-
-
-
I dag dra jag till stan för att gå på en miljard möten..
Ses i em.
Kram Jenny

Lite nytt i shoppen..

Kategori: Jtp-Design

Ni som har väntat.. Nu finns det mini ugglor i shoppen. Även blomkroken ligger uppe för beställning. En sparbössa har kommit likaså två klockhus. Men dom hinner jag inte lägga upp just nu..Hoppas hinna det i kväll:)
Sen har jag förtstås fyllt på med tidningsställ för dom köper ni ju som galningar;)
Jag verkligen kastar in en bild under stress..Ingen tid för finlir här inte;)
Ni hittar produkterna här.
Bokstäverna finns i tre olika strl. Du väljer själv vilken bokstav eller siffra du vill ha. Dessa fungerar alldeles utmärk att använda som fasadsiffror (många frågar det).
-
Alla produkter är gjorda i plexi glas. Svensk tillverkning och bär märket:
-
Jtp-Design
by I Love Plexi
-
Kraam Jenny

Äh nu flyttar jag..

Kategori: Inredning & inspiration

När jag flyttade till det området som vi bor just nu.. Hittade jag ganska snabbt mitt drömhus. Ja alltså, det hus jag bor i just nu är verkligen inte mitt drömhus. Även om jag trivs fantastiskt bra och tycker det är bra planerat, samt ytters behändigt strl mässigt ( det går liksom inte komma ifrån att det är sjukt fult). Så har jag ändå en fantasi om ett värstinghus.. Ett sånt hus som jag helst inte vill sköta om själv..Utan har någon som fixar allt åt mig. NU är mitt sen ett och ett halvt år tillbaka, utpekade drömhus till SALU!!! Det är inte så att jag tycker allt är perfekt. Det finns så klart vissa vansinniga saker i huset, men dom skulle jag lätt byta ut, tex. vädersträcket på golvet i hellen ( i min hjärna är detta ett BIG NO NO), dom romantiska luckorna i köket (hua).. Men resten skulle jag kunna leva med. Sen ska vi ju inte snacka om det ybersöta uthuset...Im in loooove.. Jag skulle likosm kunna bo i det..
Bild: Hemnet
Ni kan kolla in alla bilder här. OBS! Bortse från det romantiska.. jag skulle så klart ha det mkt coolare;)
Nej vi ska inte titta på det.. vi ska inte lägga bud för vi ska INTE köpa! (Även om det känns som att GUD skriker: "köööööp det.. nu har ni chansen"..Då kan jag tala om för Gud att det saknas typ 4 miljoner..)
Men visst är det fantastiskt.
Kram Jenny

Jag kanske bara fegar..

Kategori: Inredning & inspiration

Ååååh jag är sjukt ivrig nu.. Idag kommer min plexi leverans:) Tjohooo.. det är alltid lika spännande att se resultatet av färdiga produkter:) Glöm inte att i morgon är det sista dagen att köpa stora posters för 399:-.
-
Jag har fortfarande inte fotat min snygg pall som jag fyndade på blocket.. Jag kanske ska se till att göra det idag!!!
Så länge får ni kolla in denna snygga bild med massa retro/loppis fynd..Tänk vad snyggt man kan få det med bara massa gamla prylar..
Vi (jag) har iofs inrett hela vårt "lilla landet hus" med gamla prylar och jag är vansinnigt nöjd med det. Täk att jag gillar det så färgsprakande där ute.. Jag kanske bara fegar här hemma;)
Expressen-Leva & bo
-
Kram Jenny

Det blommar i vitt..

Kategori: Hemma hos mig..

Jag förstår att ni säkert undrar vad jag sysslar med.. Jag som brukar slänga in flera blogg-inlägg om dagen. Jag har helt enkelt inte hunnit. Vi har varit på landet, och där finns varken telefon, tv eller internet. Jag tror dock att vi kommer ha internet i sommar.. Annars blir det ju lite trist.
Dessa dagar har varit så vansinnigt sköna. Jag som tidigare varit så stressad att hjärtat nästa hoppat ur kroppen, har nu total-varvat ner..
Vi har även slitit ganska hårt i trädgården hemma. Eller JAG har slitit hårt i trädgården. Nästa steg är den halvdöda hemska häcken som ska klippas ner. HUA, det blir tufft. Den är nämligen i samma liga som Törnrosslingret på Törnrosas slott. Vi får se hur ridderlig Filip kommer vara när vi tar itu med den........
Blommorna är nu satta i krukorna på altanen.. Bättre sent än aldrig.. Jag vet att det ser väldigt grööönt ut just nu. Men det kommer förstås att blomma i VITT!! (vad annars)?
Hilda har också hjälpt till en del med blomster arrangemangen här hemma.
-
OCH i morgon.. fyller vår Pipp-lotta 2 år..  Hilda tror dock att det är julafton. Det har ju pratats om paket, och hon vet ju att Tomten kommer med dom...(lik pappa;))
Kram Jenny

Som lovat.. bilder på landet..

Kategori: På landet

Jag lovade att ni skulle få se landet.. SÅ.. här kommer delar av det.. Ni kommer förstås få se mycket mer av det i sommar. Nu undrar ni förstås om vi inte skulle sälja huset på landet.. JO det skulle vi. För vi har egentligen inte råd att ha två hus. För det är ju just vad vi har. Men så varje år när sommaren närmar sig så åker vi dit, och då vips så glömmer vi att vi gått och gnällt över att vi inte har tid för huset och att vi hellre skulle lägga pengarna på något helt annat..
På landet är det primitivt, halvdant och litet.. Men alldeles uuuunderbart..
Nu har vi dessutom smällt upp ett pyttelitet staket (som självklart ska målas vitt). Här finns det jobb för all framtid. Men så kan det få vara, för det är ju på landet.
Dessutom har vi två barn som älskar att åka till "Pepparkaks huset" som det kallas..Här råder total avkoppling. Bara 100 m bort ligger världens bäsat badsjö ( om man bortser från dom två ormar jag såg i sjön förra sommaren). Hade det inte varit så långt till skola mm. Så hade jag inte tvekat en sekund över att flytta ut på heltid.
Fortsättning följer..
Nu ska vi åka och Köpa blommor och blomjord..
Kram Jenny
-
-
Ps. Jag förstår att ni är chockade över detta färgsprakande lilla hus.. Men på landet är det liksom annorlunda:)Ds.

Vi drog till landet..

Kategori: Jag & familjen

Oj oj vilket väder det varit/är.. Vi fixade aldrig i ordning Hildas rum.. Istället åkte vi till landet.. Den här valrossen (jag)har nu tagit sitt första dopp i sjön (bland ormar och fiskar..), Filip bangade..Vi fixade himlans mycket på landet tycker jag. Alltså med tanke på hur det såg ut när vi kom. Det är förstås en hel del kvar, men så ska det ju vara. Jag har fotat lite grann. Men just nu är jag för trött för att lägga upp bilder. Jag lovar att ni får se dom i morgon.
Kraaaaam Jenny

Barnrums insp..

Kategori: Inredning & inspiration

I dag ska vi fixa lite på Hildas rum. Den stackaren har levt i kaos dom senaste veckorna. Det ska piffas städas och sorteras. Hon har en vägg som, på något sätt ska dekoreras. Jág har bara inte bestämt hur. Jag tror att det blir en tapet eller en tavelvägg..Just nu lutar det åt tapet. Jag måste bara rita någon som jag gillar och som passar bra ihop med hennes blommiga elefant.
Sen har jag en gammal 50 tals byrå som ska målas. Den står dock på landet och skräpar för tillfället. Allt kommer bli himlans bra när det är klart. Jag känner hur jag strukturerar upp mitt liv och mitt hem igen. SÅ skönt. Vårens stress som höll på att ta över mitt liv ska minsann få igen:)

Barnrums inspiration..Jag gillar bigtime.. Det finns så mycket man kan göra.

Karins inredning

Potterybarn


Family living

Lego

Living etc.

Hoppas ni är långlediga allihop.. Jag jobbar förstås som vanligt.. men jag tänker konstant på hur nära sommarlovet är.. Då är jag ledig i 8 veckor. DET är det allra bästa med mitt jobb.

Kram jenny

Den ryker..

Kategori: Hemma hos mig..

Jag har bestämt mig!!
Denna suupersnygga favorit tapeten kommer få ge vika så fort det vankas sommarlov. Skoja att jag har velat fram och tillbaka. Jag kommer nog sakna den..och kanske kommer den upp någon annanstans någon gång framöver..
Hallen måste ljusas upp- Det är bara så!
Jenny

Nyttelinytt..

Kategori: Jtp-Design

Jag vet att det är tråkigt när man bara bloggar om sin egna produkter.. Men ni får stå ut några dagar till INNAN dom stora projekten kör i gång.
Nu finns det två nya tapeter i shoppen.. Alltså ibland är jag så vansinnigt färgsprakande att man inte kan tro att det är sant:) Det måste vara våren som gör det..
-
-
Just nu jobbar jag en hel del med tapeter och posters.. Det kommer som sagt mera. Sen inväntar jag en plexi leverans..bla klockhuset:)
Även en textilleverans med kuddfodral och vimplar är på ingång.
-
Men till att börja med får ni som dom nyaste tillskotten..
Detta är sk FONFTAPETER. Tanken är inte att det ska täcka en hel vägg utan bara en bit. Motsvarande en tavla. Dessa tapeter är 120x253 cm.
-
Ni hittar dom HÄR.
-
-
Jenny

Stressblogging..

Kategori: Jtp-Design

Tjohoo..
Jag stressar in på bloggen och typ KASTAR in ett inlägg.. Jag ska ju befinna mig på soffan, dreglandes över Mc Dreamy.. OBS!! Filip är inte hemma:)
Jag fortsätter jobba som en galning. Har fixat lite med shoppen dom senaste dagarna. Det tar TID kan jag säga. Jag har lite nytt på g.. Tex. den här.
Tanken med denna var att färga upp Hildas rum lite. Jag tror dock att jag beställer hem den i måttet 50x70 cm.. och vips så åker hennes andra alfabetsposter ut..
Jag håller fortfarande på och ändrar där inne. Det går bara så låååångsamt. Men det är ju för att tiden brister så. SNART har jag inget annat än tid:)
-
Just det.. vill ni också ha en sån poster?? Då kan ni beställa den HÄR. Önskar ni ett annat format.. Maila mig så kan jag fixa det.
Det kommer ännu mer nya posters snart.. jag jobbar för fullt..så håll utkik:)
-
NU hoppar jag ner i soffan..
Kram Jenny