jane the pain - inredning & sånt..

Hildas gamla..

Kategori: Hemma hos mig..

Jag hittade lite bilder från Hildas gamla rum.. Alltså hon är i princip nyss utflyttad. Men det blir ju ändå hennes gamla rum;) NU har det blivit ett väldigt bra kontor här inne istället. Det gör dock ont i mig att denna underbara elefant står gömd bakom ett stort skrivbord i väntan på att tapetseras över..Det tar verkligen emot..
Men det är inte lönt att ha ångest över detta. NU är hon ju så stor och behöver mycket mer lekyta. Jag kan dessutom meddela att storbarnet är på G att flytta till egen lägenhet. HOn lever just nu i ett lyckorus...SÅ vi kommer efter nyår att ha ett sovrum igen..Eller ja. DEt ska ju fixas en del där innan vi flyttar in.
Kram Jenny

70 talet..

Kategori: Dumheter..

Igår var vi på 70 tals fest... JAg älskar fester med teman..Klänningen från Oddlovin hann komma...tur för mig liksom.
När vi anlände såg vi så här ordentliga ut...
Inlevelsen är UNDERBAR:)
.
.
.
.
.
Behöver jag säga att det var sjuuukt kul?! Alltså jag har blåsor på fötterna och träningsverk i benen.. Jag tror inte att det beror så mycket på dansande t, utan mest på ovanan att klampa runt i platå skor..
.
Tack för ett riktigt partaj:)
Jenny

Tack ..

Kategori: Köptips..

Återigen.. TACK för alla tapettips. Ni är fantastiskt gulliga som hjälper mig. TINA.. du har hittat rätt. Denna sidan som du tipsade om har precis den stil på tapeter som jag är ute efter. Det fanns massor av tapeter som jag gillade. Frågan är bara vad det här kommer att landa på i pris och om dom leverera till Sverige. Det måste kollas upp på en gång.
Tack tack tack..
Kram jenny

Bara en dag kvar:)

Kategori: Inredning & inspiration

Jag älskar dessa bilder.. Fönstren, dom vita väggarna, dom vita golven..I mina ögon kan det inte bli så mycket bättre. Älskar sättet att lagra tidningar.
Bilder från Bo bedre.
Nu ska jag iväg och jobba sista dagen innan höstlovet sen är jag ledig i över en vecka. Hur skönt ska det inte bli!! Hoppas jag kan hinna ordna upp en viss röra här under vecka. Eller ja.. innan vi åker söderut.
PÅ schemat strå det:
70 tals fest (det gäller att min klänning kommer idag annars sitter ja i skiten!)
Fixa Hildas rum
Handla hem golv och färg
städa städa och åter städa
Astrid Lindgrens värld
Halmstad besök
Helsingborgsbesök-85 års partaj för min farfar sam häng hos Gudmors-Josse
Hemresa
och sen vart det jobb igen..
Vad ska ni göra?
Kram Jenny

Tokig..

Kategori: Köptips..

Jag blir galen.. Jag hittar inte den PERFEKTA tapeten..
Eller så är det just det jag gjort utan att jag vågar slå till.. Det finns massor jag gillar, men dom är i fel färg eller alldelles för plottriga.. Måste alla barnrumstapeter vara ljusrosa eller ljusblå eller ljuslila. Jag tror bestämt att jag måste börja göra lite coola barntapeter!
Tapeten ska var på en vägg i en "nisch". Hon ska ha en lång arbets/lek och pysselbänk framför så jag antar att det kommer komma upp nån typ av vägghylla också.
Än så länge står det nog fortfarande mellan grantapeten och den översta djurtapeten här. Hjälp mig!! Någon måste väl ändå känna till en lite tuffare barntapet? Jag hade kunnat tänka mig nåt storblommigt också. Tips?
Denna gillar jag. Den är grön och allt. Men jag tror den blir för plottrig.
Denna är också söt. Fast det känns som att alla har den just nu.
Jag hade gillat den med röda träd, men det finns förstås inte..
Denna är också superfin. Men jag vill inte ha lila!
åter igen lila..
Tapeterna kommer från Ferm living. Jag gillar deras barntapeter bäst..
För puttinuttig..från Sandbergs
Alla tapeter finns att klicka hem på Tapetorama.
Jenny

I love Patrick..

Kategori: Mina män

Såg ni Grey´s igår??
Jag jobbade i går så jag kunde inte se avsnittet på kvällen. MEN för en gångs skull så tänkte jag till lite innan. Jag köpte hem avsnittet på kanal 5 play, och kollade på det innan jag började jobba. Jag säger bara:
-I love mc Dreamy!!
I förra avsnittet kände jag att han tappat gnistan helt. Jag menar hur kunde han bli så dum och oförstående mot Meredith? Men så slutade gårdagens avsnittet SÅ fantastiskt och vips så var han så där UNDERBAR.. <3<3<3
Jag vet att jag är som en 13 åring;)

Vem har sagt att det är fult att åldras liksom.. Hua..Tänk vad ett hårsvall och lite skäggstubb kan göra, och kanske en näsoperation eller?? :)
Jenny

Pippi here we come..

Kategori: Jag & familjen

Det vankas Höstlovs besök på Astrid Lindgrens värld.. Fatta hur glada våra barn kommer att bli när dom får höra att vi ska åka till alv på höstlovet. Snälla mamman (jag) ska berätta för dom idag:) Snacka om att jag kommer samla pluspoäng..
Jenny

I min butik också..

Kategori: Hemma hos mig..

Juuuul...

Kategori: Köptips..

Ännu ett nyhetsmail öppnat.. grr.. Ni kanske också har sett det, om inte så kan jag glatt meddela att Cult fyller år. Därför kan du nu köpa deras produkter på MILQ.se och få 20% rabatt. Det gillas:)
Jenny

Säger jag kaos, så menar jag kaos..

Kategori: Hemma hos mig..

När jag säger att det är kaos här hemma. Då MENAR jag verkligen att det är kaos här hemma. Jag vet att många tror att det bara är lite stökigt. MEN så är det inte. Hilda har som sagt fått ett nytt STORT rum, vilket hon är väldigt nöjd med. Hon är till och med nöjd med kaoset. Det är dock inte jag. Jag vill ha tid och pengar till att fixa till allt på en gång. Men det får nog vänta till nästa vecka då vi har höst lov. Det kommer att bli UNDERBART!!
Som vanligt är det en liten pirat Pippi som springer omkring här hemma. Just nu går hon runt och säger att hennes pappa är negerkung..Men det kan jag intyga att han inte är.
Jenny

Disco feber..

Kategori: Köptips..

Hur hade Felix det på sitt klassdisco då?? Helt fantastiskt kan jag säga.. Med en pappa i silvrig skjorta och stor yvig peruk (ej på bild) som DJ och vansinnigt mycket prylar från Partypalatset.se så kunde det bara bli kanon. Alla ungar hade partyhattar, martiniglas och lysande armband. Givetvis hängde det guldiga draperi i entren. Färgglada papptallrikar till pizzan, samt matchande ballonger i taket. Japp, det var verkligen en succé.
Partpalatset har partprylar till alla fester.. Vänta bara tills det vankas bröllop.. DÅ ska det klickas hem grejer:)
Jenny

Jag säger väl då..

Kategori: Inredning & inspiration

Ok, jag säger väl då.. Jag har tänkt att bygga ett hus i huset. Jag vet att det låter knäppt. Men jag vill inte ha massa fula öppna bokhyllor på Hildas rum, och skåpen som är där inne måste ut för att jag ska kunna bygga en lek/rit och pysselbänk till henne. Jag vill att hon ska kunna ha dockhuset mm på en höjd som passar henne.. Därför har jag ist tänkt att bygga ett hus i huset. För er som hellre köper färdiga, hittade jag idag detta lilla hus från Nume Design. Det skulle ju kunna vara något. Men min bild av Hildas hus är annorlunda.
Mina krav:
*Det ska få plats ett litet kök.
*Det ska finnas en försäljningslucka med gardin.
*Det ska finnas en hylla till förvaring av alla småpryttlar.
*En griffelvägg att rita på.
Det är väl inte så mycket begärt;)
Dessa skulle jag gärna klicka hem. Fast till Filip då.. jag tänker rent pedagogiskt;)
Ni hittar dem HÄR.
Ni kanske märker att min tid brister.. Jag är ledsen.. Men håll ut det är bara en tidsfråga innan jag är tillbaka som vanligt:)
Kram Jenny

Vintage..

Kategori: Köptips..

Idag måste jag bara tipse om en helt fantastisk webshop jag hittat. Nästa helg ska jag på 70 tals fest. Det sk bli hur kul som helst. Jag älskar fester med teman. Men så är det då det där med outfitten..Eller ja.. kanske är det mest det där med passformen. Jag har nämligen sedan ett tag tillbaka fått låna värsta velordressen av en kompis. Men då tycker jag kanske att man ska vaar lite mer fit än vad jag är just nu. Så igår googlde jag runt en del och hittade shoppen Odd Lovin. Dom säljer vintage kläder. Där var så mycket snyggt. Jag hittade mina festkläder på studs. Så ni som gillar vintage.. klicka er dit på en gång.
Nu hoppas jag bara att min klänning kommer passa:)
Vad gjorde man innan google fanns???????????????????????
Jenny

Så här vill jag ha det..

Kategori: Inredning & inspiration

Efter all ommöblering här hemma kommer det så småningom bli dags för oss att planera fixandet av ett nytt sovrum till oss. Jag önskar verkligen att vi hade den här takrymden..och framför allt de här fönsterna. I love!!

Bild: Room 269
Vårt sovrum kommer vara på nedervåningen framöver, och hela nedervåningen kommer att ha VITA trägolv..tjohoo vad ljust och underbart det kommer bli. Vi ska dock pytsa in en hel del förvaring i sovrummet. ÄVEN om det hade varit luftigare om vi skippat den helt, så är den ack så nödvändig. Jag gillar stilen ovan super duper mkt. Jag tror dock att vi kommer smälla upp vår väggtextt (samma som vi haft tidigare). Det är en av de få saker vi gillat båda två så då lär man vilja hålla fast vid den:)

Hoppas ni haft en toppen helg. I veckan fortsätter hemmafixet..jag ska fota kaoset så ni får en uppfattning om hur det kommer bli.
Kram Jenny

Just det..

Kategori: Hemma hos mig..

jag har ju faktiskt inte berättat för er..
Hilda har varit lite sjuk..så där halvkrasslig. Vi har gått hemma i två dagar och det går inte att jag bara trampar runt här hemma. Vi har druckit kaffe och ätit tårta på låtsas, Hilda har gjort klart för mig att tårtan bara är en leksak så att jag inte av misstag skulle råka äta upp den lilla träbit som hon tryckt in i min mun..Vi har läst alla böcker vi äger, pusslat, målat och pärlat. Sen råkade vi dra igång ett litet trippel rumbyte...Filip hade ju liksom sagt ok så där i förbifarten. Så är det bäst att passa på. Nu bor Hilda i vårt varma sköna rum. Kontoret är i Hildas gamla rum och vi sover i det lilla allrummet på övervåningen. Just det där sista är inte optimalt, men det är bara tillfälligt. Det som gör ont i mig är att Hildas blommiga tapet-elefant och vår väggtext kommer att ryka.. Men, men..kanske kan vi sätta upp samma väggtext i vårt nya sovrum sen när vi får tillgång till det.
Hilda är vansinnigt glad över sitt nya STORA rum. Hennes pappa är lite irriterad, och hennes mamma sjukt fixarsugen. Barnrum är ju sååå kul. Mdf idén är inte förankrad med Filip (än), men den kommer genomföras.....när golvet är klart......Jag säger inte vad det är förrän jag har helheten klar för mig. Just nu planerar jag lek/skrivbordsbänk.. En tapet måste smällas upp och jag tror det blir denna:
Ni kan se den på plats i ett rum HÄR.. Jag kan inte sluta tänka på den så jag får nog helt enkelt klicka hem den sen. Finns att köpa HÄR.
Den kommer göra sig ypperlig till Hildas röda säng och hennes röda bumling..
Jenny

Ooops nu öppnade jag..

Kategori: Köptips..

Typiskt.. nu öppnade jag ett nyhetsmail... Jag ska ju hålla mig borta från dom!! Hur ska jag kunna låta bli att älska denna lilla sötnöt då??
Den är ju alldeles underbar.. och jag som inte ens gillar te.. Sen är det då den gamla egentligen utdöda tamburmajoren..Den går nästan inte att motstå..speciellt inte i grönt..
Kolla in på inreda.com
Jenny

Partaj..

Kategori: Köptips..

Idag är ingen vanlig dag.. Idag är det nämligen DISCO för Felix klass. Hilda hade gärna varit med, men det får hon inte för Felix.. Hon har dock gått och tittat nyfiket i stora lådan med partygrejer från Partypalatset.se
Ska det vara fest så ska det. Kolla in på partypalatsets hemsida, dom har massa roliga saker till superbra priser. Just nu har dom 20 % rabatt på alla Halloween grejer. I like!!
Jenny

Ojojojojojoj..

Kategori: Jag & familjen

Jag är antingen HELT galen eller bara sjukt bra på att övertala folk;).. Nu har jag trots att jag inte träffat Filip så mycket dom senaste dagarna fått honom att tycka att Hilda ska byta rum till vårt sovrum. Han sa själv:
- Jag håller med..Hilda behöver lite mer utrymme..och det vore ju skönt att få riktig ordning på alla företagsgrejer och ditt lager och sånt..
Alltså jag vet inte själv hur jag bär mig åt. Jag har lyckats övertala Filip till att vi ska vara sovrumslösa ända tills Elin flyttar hemifrån....HUR bär jag mig åt??;)
Det är ju helt as-super-mega bra.. NU får jag göra ett jätteroligt rum till Hilda..igen. Vårt sovrum är dock lite meckigt att få till ett ypperligt barnrum. Men jag har en vansinnigt rolig/bra idé som kommer bli sååååå bra. Den innefattar lite Billy bokhyllor och en himlans massa mdf skivor, lite pill, svordommar, kanske en skilsmässa och lite färg. Just mdf bygget kommer dock INTE vara så lätt att förankra med Filip.
Till arbetsrummet behövs inte så mycket.. Kanske lite mer betongtapet då..annars är det nog det lättaste..Nu ska jag bara hitta en rolig tapet till Hildas nya..eller ja.. Jag ska inte sätta igång med detta projektet förrän golvläggningen är klar..SUCK. Har ni förslag på tapeter så hojta.
.
Bilderna jag skulle fota idag får vänta en stund. NÅGON snodde med sig kameran till jobbet. Fö är Hilda sjuk, så jag har läst alla Alfonsböcker och Totteböcker som finns i detta hus, ca 20 ggr om. Vi har även myst och haft pannkakskalas:)
Kram Jenny

Om tjatar tillräckligt länge så..

Kategori: Köptips..

Så.. Nu har jag ifrågasatt en miljard gånger varför Jess.se inte har sina bästa barnposters i nya shoppen.. Efter lite tjat så är dom tillbaka:) SKAM den som ger sig..
349:- för en poster som är 50x50 cm..är det som hittat eller vad?!
Ni hittar dom HÄR.
Jag har bestämt att Hilda vill ha den vänstra i sitt rum. Vitaminpojken hade jag velat ha i Köket. Men jag vet inte hur jag ska få till det än..
Jenny

Fransigt ska det bli..

Kategori: Köptips..

Visst är den en gnutta galen. Men jag kan ju inte låta bli att gilla "Moster" LampGustav.
Dessa lampor påminner mig om min farmor. Jag satt alltid pillade på lampfransarna hemma hos henne när jag var liten. Förra sommaren sprayade jag en lliknande lampskärm i knall rosa.. Men färgen tog slut och jag slutförde aldrig projektet. Nu känner jag nog allt att det är dags att slutföra sprayningen. Fast just nu känner jag nog mer att den ska vara svart..Eller vad tror ni??
.
.
Jenny

I morgon..

Kategori: Hemma hos mig..

I morgon är jag och Hilda lediga.. Då ska nog kameran få ta sig en sväng på sina platser i huset.. Vi får se vad jag visar upp:)
Jenny

Rea:)

Kategori: Köptips..

Ni missar väl inte:
Höstrean på Oiidesign.se
Det gäller att passa på.
Jenny

Tidigt kanske..

Kategori: Mina män

I år kan jag säga att julkänslan smugit sig på tidigt. Julproduktionen pågår för fullt i shoppen. Det är inte utan att man sitter och nynnar på diverse julsånger. Filip är inte bättre, han jobbar för fullt med att sätta ihop och marknadsföra den kommande julshowen på Restaurang Södra vattentornet. Jag har givetvis varit med och petat i showens upplägg för att den ska bli optimal. Sen får vi se hur mycket av mina inputs som kommit med;) Men ändå..
Han ser ganska cool ut tycker jag.. Han är med på två ställen.
God mu i förskott..
Kram Jenny

Nu ligger dom uppe..

Kategori: Jtp-Design

Nu ligger både stora och lilla julstjärnan uppe i shoppen. Julgranarna i strl liten och stor väntar jag fortfarande på..
Söta små husbyggen är också på g..
Vita "hyllhus" som monteras på väggen. Baksidan av huset är i transparent plexi så du lätt kan välja och byta mönster.. Ypperligt liksom:)
Jag ska bara hitta en bra fotodag så jag hinner fota allt.. Sen kommer även dessa:) 

Jenny

Stora fönster nästa..

Kategori: Inredning & inspiration

Underbara inspirations bilder från Boligmagasinet.dk
Om jag någon gång ska flytta. Då ska mitt nya hus/lägenhet ha sjukt stora och snygga fönster.
Jenny

Hilda på hjul..

Kategori: Jag & familjen

I helgen rensade vi undan det värsta i trädgården. Trädgården och utsidan av huset behöver verkligen en uppfräschning.. Men det kostar ju en slant. Vi får se vad vi prioriterar till våren. Just nu tänker jag mesta tt det är dags att åka till huset på landet och vinterbona det en del.
Hilda var förstås med och grejade en del.
Felix drog till en kompis för att sedan i en Erik Saade look gå på bowling kalas. Man hinner liksom inte fota honom innan han försvinner.
Vem har sagt att det är lätt att trampa trehjuling??
Jenny

På plats..precis som jag sagt..

Kategori: Hemma hos mig..

På måndag för att vara realistisk sa jag.. Ja.. men nu är det så att "hantverkar Filip" (han som gör att allt tar lite extra lång tid) är iväg så då passade jag på att vara så där sjukt snabb och effektiv.. Tapeten är på uppe. Köksskåpen är på plats igen. Denna gången rakt och fint:) Jag tror att jag är ganska nöjd. Det är klart en vane sak så fort jag inte har vita väggar. Men jag tror att jag kommer trivas med den.
Nu är det bara lite montering och målning av lister och sånt..och fläkten då. Den ska förstås upp igen.

Jenny

Vinnaren är..

Kategori: TÄVLINGAR!!

Jag säger Grattis till MARIA NILSSON som vunnit en valfri bokstav i plexi 30-50 cm. Hoppas du ska gilla den:)
Säg vilken Bokstav/siffra/ färg du vill ha så ska jag se till att den skickas till dig. Jag behöver förstås din adress också.
.
Ni som inte vann denna gång.. det kommer fler tävlingar så håll utkik. Tack för ert deltagande.
.
Jenny

Lita annat så länge..

Kategori: Inredning & inspiration

Undertiden som vi förhoppningsvis utför mirakel med vårt kök, så kan ni få njuta av lite inspirationsbilder. Detta är en gnutta för lantligt för mig. Men jag gillar det ändå.
Bilderna är lånade av Alhem mäkleri.
Jenny

Sorry men jag måste;)

Kategori: Jtp-Design

Ni kanske spyr på mitt julpyntsbloggande nu.. Men jag var tvungen att lägga ut lite Bättre/tydligare bilder på min nya favoritstjärna. Den försvann liksom i den andra tapeten.
Hemma hos oss är det dessa som kommer lysa upp i December mörkret. Responsen har varit fantastisk. Det är verkligen ur kul att ni gillar dom lika mycket som jag:)
Min lilla julgransskog kommer snart på posten så då kommer jag plåga er med dom också;)
Den snygga roboten är en sparbössa och den finns att klicka hem på Barnvänligt.nu
Både stjärnan och granen finns till försäljning i shoppen.
Ha en bra helg. Nu ska jag försöka få Filip att jobba lite i vårt kök:)
Kram Jenny

Den har kommit..

Kategori: Hemma hos mig..

Den är här..Jag kan ju säga att jag inte är helyt övertygad om att den kommer bli sååå snygg??????. Men nu är det bara att köra på. Jag får leva med det oavsett. Så fort Filip kommer hem ska jag sätta honom på slipning. Sen kommer förhoppningsvis elektrikern hit och kopplar ur viss el.. SEN är det min tur att slita;) Hoppas den är lätt tapetserad! Har ni tur får ni kanske se bilder på söndag (önsketänk iaf) eller måndag (kanske lite mer realistiskt..
Sjukt snabb leverans från wohnzimmer.se..
Jenny

Schyyyy!!

Kategori: Köptips..

Ok.. nu ska vi tala tyst så inte Filip hör. Jag menar vi har ju en hel del projekt när det gäller vårt kök och vår golvläggning som inte riktigt är klart. Vi har båda så mycket att göra på varsitt håll att vi helt enkelt inte hinner med. Sen var det ju tvättstugan som stod på tur efter det. Jag har lovat att vi inte ska ge oss på något mer inom en snar framtid. MEN..
Vad som försigår i mitt huvud och vad jag planerar där..det kan han ju liksom inte styra över..hehe..
Hildas rum är som jag sagt tusen ggr tidigare verkligen i micro variant. Hon får verkligen inte plast, eller ja alla hennes prylar får inte plats. Plus att det är så kallt på hennes rum. Det är så vansinnigt dåligt isolerat. Nu när vintern närmar sig tänker jag då att hon ska flytta in till oss. Alltså hon ska få vårt rum. Tänk vad skönt om hon kunde ha ALLA sina prylar inne hos sig....
Då kunde vi ha kontor och lager på hennes rum, ist för att utnyttja allrummet på övervåningen till det.. Då hade liksom kontorskaoset försvunnit.. Sen är ju frågan vilket rum vi skulle sova i?? Men det är ju inte så viktigt. Jag har gått och klurat i flera dagar. Jag kan säga att i mitt huvud är projektet nästan helt klart. Bara några små detaljer kvar som tex tapetval..
Jag trillade in på Photowall.se idag och hittade dom här ursöta tapeterna. Jag älskar!!!
 

 
Jag vet inte om jag drabbats av nån julgransfeber. Men jag fullkomligt älskar kollektionen från Fine Little day.
Vi får förstås se när det här lilla projektet kan genomföras. Vi ska ju faktiskt bli klara med en del annat först..;)
Kram på er alla, Jenny

I <3 Jess..

Kategori: Köptips..

Jag säger bara ÄNTLIGEN har Jess.se börjat lägga ut barnposters. Jag älskar hennes sätt att illustrera till barn. GISSA om jag vill ha dessa. Jag hoppas hennes shop fylls på med ännu, ÄNNU mer i denna kategori.
Ni hittar dom HÄR.
Jenny

Julgransdiggare..

Kategori: Jtp-Design

Ni gillade visst julgranen.. Jag slänger upp den i shoppen nu..Den eller dom kommer säljas i trepack. Denna granen är 20 cm hög. Dom två andra kommer vara 15 cm och 25 cm höga. Bilder kommer på dom så fort jag fått hem skylt exemplaren.
Tänk på att dom tillverkas till DIG på beställning..
Jenny

Närproducerat..

Kategori: Jtp-Design

Ni kanske tycker att det är skit trist.. men jag har massa nytt till shoppen som jag tänkt visa.
Prylarna i shoppen designas och tillverkas av mig. När det gäller plexi och väggdekor samarbetar jag med "I love plexi". Det är alltså inga varor som säljs i massproduktion, eller som kan köpas lite varstans. Dom kan bara köpas i Jtp-Design webshop. Så ni som söker unika produkter, Ni som inte vill ha sånt som alla andra har, NI har hittat helt rätt.
Men med vissa av produkterna gäller det att vara snabb. För dom finns bara i en begränsad upplaga. Jag kanske ska skriva till det i shoppen så det blir lättare för er att se vad som är vad. Dessutom tillverkas alla produkter i Sverige..Det gillas iaf av mig:)
Dagens produkt är evighetssparbössan.. Den kommer snart att finnas till försäljning i shoppeloppen:)
I like.. Det bästa med den är att man inte bara kan tömma den på pengar hur som helst.. Ska det sparas så ska det göras ordentligt:)
Jenny

Monster..

Kategori: Hemma hos mig..

Hej alla monster diggare..
Ni har väl inte missat att Barnvänligt har 20% rabatt på alla monster..Dom brukar alltid ha det i Halloween tider. Himlans bra tycker jag. Då får man passa på liksom:)
Bild: Karin Foberg
Jenny

He's my KING..

Kategori: Mina män

Coolaste bilden ever på min man..Alltså Filip som Elvis..
Man kommer kunna se honom uppträda under hela december (onsdag-lördag) på Örebros nya restaurang Södra vattentornet.
Det kommer bli hur bra som helst. Har ni inte bokat julbord (med show) än så bör ni göra det snarast..Även om ni bor på andra sidan jordklotet:)

Man kan liksom säga att jag är lite som Prescilla då..Jag har dock läst att hon bara åt ägg under sin graviditet för att hon var så rädd att bli tjock. DET GJORDE INTE JAG! Men ändå.. vi har/hade båda män som tjejerna blev tokiga i. Vem skulle inte vilja se Filip juckdansa på scen liksom;)
På riktigt så är han faktiskt riktigt duktig. Det kommer förstås erbjudas en hel show av diverse artister. JAG har absolut lagt mig i planeringen. Just därför vet jag hur bra det kommer bli:)

Nu är det jul...

Kategori: Jtp-Design

här i vårt hus..eller ja.. snart är det jul i Jtp-Design webshop:)
Denna UNDERBARA julstjärna kommer snart att ligga uppe i shoppen. Den är vansinnigt snygg och vansinnigt praktiskt. Den går både att ha så här, på lampfot, och den går att hänga i lampsladd i fönstret. Den kommer att finnas i två olika strl. Denna är 35 cm i diameter. Det kommer även att finnas en som är 45 cm i diameter. Jag återkommer med pris så fort jag vet vad dom hamnar på.
Även om det känns som att det är långt kvar till jul, så är det ju faktiskt inte så vansinnigt långt kvar till första advent. Dessutom tillverkas dessa på beställning som så många andra av mina plexiprodukter. Man får alltså räkna med 2 veckors leverans.

Den lilla julgranen kommer också finnas till försäljning i shoppen. Den kommer att finnas i ytterligare två större strl. för den optimala lilla julgransskogen:)
.
Ni som är alldeles stjärngalna..Jag vet att det kryllar av er:)
Man kan faktiskt ha stjärnan framme året runt. För den gör sig lika bra som dekoration..
Kram Jenny

Betong på g..

Kategori: Inredning & inspiration

På ingång.. Det vankas lite betong här hemma.. Jag har lovat Filip över allt annat att detta "lilla" projekt kommer bli superbra. Det är bara en pytteliten vägg som ska tapetseras. Men det är ett lite halvbökigt projekt pga av allt som sk plockas ner. Sen är det alltid en chansning när man beställer tapeter på nätet. Man vet ju liksom inte hur dom är i verkligheten..
Detta är en Non woven tapet, och dom tapetsera jag allra helst med. Det är så smidigt att bara limma på väggen och sen trycka upp tapeten.
HOPPAS nu vara att den är och blir så snygg som  jag tänkt mig:)
När jag berättade om tapeten för Filip var han helt med på noterna. När jag visade honom bilden utbrast han dock:
- Menar du ALLVAR..
Så nu gäller det att den blir JÄKLIGT bra!
Bild lånad från: Whonzimmer
Jenny
Pssst. Ni är väl med och tävlar på Facebook..
Gå in och gilla Jtp-Design på Facebook. Dela med er av inlägget till era vänner. Ni kan vinna en plexibokstav i valfri färg i måttet 30-50 cm. Skriv vilken bokstav du vill vinna och vart du skulle hänga den. I högerspalten hittar ni en direktlänk till Jtp-design på FB.

Hur klarar man sig utan?

Kategori: Köptips..

Jag får ofantligt mycket nyhetsmail från diverse nätbutiker. Detta troligtvis för att jag handlat en aning för mycket i diverse nät butiker. Jag brukar snabbt radera mailen när dom kommer, utan att öppna dom. Jag får liksom inte dras med i reklamlockelsen. MEN så igår öppnade jag ett mail från Whonzimmer. Gissa vad som hände.. KÄRLEK vid första ögonkastet. Jag menar HUR kan man leva utan denna lampa?
Den är ju sjuukt snygg. Räddningen är kanske dom röda sladdarna. Jag är inte så förtjust i just rött.. Men annars så är det näst intill omöjligt att inte klicka hem den...
Ni hittar den HÄR.
Hoppas ni haft en bra helg..
Istiden har börjat närma sig. Så länge det är fint väder är jag dock nöjd. Blåst och regn går fetbort!
Kram jenny

Jag är inte helt genomond..

Kategori: Hemma hos mig..

När jag för snart tio år sen flyttade in till Filip var det en ganska udda inredning ja möttes av. Själv tyckte han förstås att han lyckats ypperligt med sina teracotta färgade väggar i vardagsrummet. Han tyckte den färgen passade så bra till hans mörkblå hörnsoffa med prickar i olika färger. Billybokhyllorna i silver framträdde också fantastiskt mot den tercotta färgade väggen, enligt honom (blääärk). Ganska snabbt, efter jag flyttat in styrde jag upp lägenheten. Snart kunde man vistas där utan att må illa. Elins lilla flickrum var snart ett riktigt barnrum!! Stackars lilla barn som tidigare fått stå ut i det där trista, tråkiga rummet. Sakta men säkert rensades allt fult ut.. Alltså det mesta av Filips prylar;)
Så här tio år efter har mina gamla prylar också rensats ut, iaf det mesta av det. Vi har skapat ett hem gemensamt..även om Filip kanske inte har fått säga till om så där förfärligt mycket.
MEN en sak av alla Filips saker är faktiskt kvar. Eller ja.. egentligen är det ett par. Hans lilla Star Wars samling. Dom har alltid fått vara en del av inredningen. Så nu vet ni.. jag är inte helt genom ond;)
I loove..<3
Jenny

Är Hilda egentligen en man?

Kategori: Dumheter..

Jag är så vansinnigt glad att jag och Filip lyckats få en unge av varje kön. Det är liksom det optimala. När jag och Filip bestämde oss för att skaffa nummer två, läxade jag upp honom innan och sa "NU SER DU TILL ATT DET BLIR EN TJEJ!!"
Jag måste säga att han gjorde det väldigt bra..Det blev ju faktiskt en liten tjej. Även om det inte blev riktigt som jag tänkt mig.
Jag föreställde mig en liten ljuvlig sak med halvlockigt hår..Ofelia skulle hon heta. Ut kom dock en liten bastant orange klump som var skalligare än skalligheten själv. Inte alls någon Ofelia.. Det fanns inte en tillstymmelse till hår. Jag vet om att bebisar inte brukar ha så mycket hår. Men eftersom Felix föddes med värsta hockeyfrillan, så tycker man att hon borde fått några hårstrån iaf. Den sk Ofelia visade sig ist vara en Vilda HILDA.
Hilda vägrar att ha söta små tofsar och hårspännen i det lilla hår hon har. Hon väljer helst att springa runt med sin Emilmysse och Emilbysse..som en riktig kille..
Vissa dagar är hon förstås super tjejig. Tex. när hon klipper mitt hår med plastsaxen (jag är inte så förtjust i det) hon påtalar gång på gång hur fint det blir, (undertiden som jag är livrädd att hon faktiskt ska lyckas klippa av några rejäla hårtesar..)eller när hon har kafferep och bjuder på kakor och tårta, eller leker att hon är ormtjuserskan Paula (ni vet hon i Pippi).
Men så ibland blir hon en rak kopia av sin far..
Som igår:
Jag:- Hilda vad vad det som lät?
Hilda:- Hildas rumpa prutta, säger hon och fnissar.
Jag:- Men Hilda, vad äckligt.
Hilda:- Kommer meja, säger hon och ser finurlig ut.
Ungen tar i för kung och fosterland och lägger av världens brakare..i följd av ett hysteriskt skratt.
Hur kunde den här söta lilla pojkflickan helt plötsligt förvandlas till en karl på 38 år?
HUR ska detta sluta?
Jenny

Jtp-design invaderar..

Kategori: Inredning & inspiration

era hem;)
Ännu en hemma hos bild.. Postern finns i min shop, www.jtp-design.se
Ser ni fåtöljen..den har liksom stått undangömd i kundens garage. Alltså det är tur att hon tagit sitt förnuft till fånga! Den är ju uuunderbar..
Jessika.. NU fattar jag vem du är;) Känner ju igen tegelväggen från ditt album på Styleroom. Det tog lite tid;)
Kram på er..
Jenny

Hilda goes monkey..

Kategori: Köptips..

Det kom ett paket från Barnvänligt häromdagen. Hilda var alldeles överförtjust. 4 stycken glasar i trä visade sig vara nästan lika populärt som vanlig glass. Apmössan och apsvansen (ser ni den..? hon fattar liksom inte att svansen ska vara baktill..)var också en klar favorit. Numera bor den lilla glassätande apan Hilda här hemma.
Julklapparna ska helt klart inhandlas hos barnvänligt.. Jag älskar deras sortiment och det gör visst Hilda också..
Ni hittar produkterna HÄR och HÄR.
Jenny

Nu har dom kommit..

Kategori: Jtp-Design

Oh idag kom det ett lass med Allt i allo bagar.. Denna gången tog jag mest hem gröna, svarta och vita. Men jag har några av dom andra färgerna också.. Så nu kan ni klicka hem den praktiska lilla väskan igen..
Ni hittar dom HÄR.
Jenny

Texiltryck..

Kategori: Köptips..

Jag blir galen.. Jag sitter och letar efter ett textiltryckeri som kan trycka och sy upp mina kuddfodral. Grrr.. att det ska vara så svårt att hitta ett bra. Har ni några tips så är jag hjärtligt tacksam för dom.
Kram Jenny

Hildas lilla plottriga..

Kategori: Hemma hos mig..

Inne hos Hilda känns det oerhört rörigt. Fast det är ändå en skön röra. Tjejer är inte som killar. Killar är enkla och oförsiktiga (iaf mina killar). Tjejer (iaf vi tjejer här hemma) har en tanke med allt. Hildas rum är fullt med viktiga tjejgrejer. Pennor, papper och andra pysselgrejer måste ju alltid vara tillgängligt.
En vacker dag...när jag har ofantligt mycket tid över ska det sys en del förvaringspåsar i olika glada tyger. Små förvaringskorgar till hyllan också kanske. Hilda ÄLSKAR sitt rum. Meeen än är vi inte helt nöjda..det är lite fix kvar. Lampor, stolar, tavlor mm som ska på plats.
Jenny

Ny kategori..

Kategori: Köptips..

Snart kommer det en ny kategori i shoppen hos jess.se. Hur nyfiken är man inte på den då..
Jag hoppas innerligt på barnrumsposters. För är det någon som är bra på barnposter så är det just Jess. I hennes gamla shop hade hon ett flertal underbara posters till barnrum.. Hilda vill absolut ha en sån:)
Posters och canvas från Jess.se
Nu bänkar jag mig snart i soffa för att få lite EGENTID i form av....Mc Dreamy.. ;)
Jenny

Mitt hos andra;)

Kategori: Jtp-Design

Det roligaste med att ha en egen nätbutik är att se mina varor hemma hos er. Idag kunde visade Pethra upp sin nya Jtp kudde hemma hos sig. Tummen upp för det:)
Kicka HÄR för att komma till hennes blogg.
Bild lånad av Pethra.
Den är ju vansinnigt snygg. Som det är nu är den slutsåld. Men jag ska försöka ta hem fler..
Jenny

Glöm inte..

Kategori: TÄVLINGAR!!

TÄVLINGEN.. Gå in och gilla Jtp-Design på Facebook. Ni hittar en ikon att klicka på i högerspalten. Läs mer om tävlingen där:)
Jenny

Äntligen Josefina..

Kategori: Inredning & inspiration

Kommer ni ihåg Josefinas bilder som jag visade här på bloggen för några månader sen? Ni vet Josefina med dom fantastiska Modesty Blaise tapeterna. Nu har hon äntligen (med lite påtryckningar från mig) startat en egen blogg. Den är fortfarande under uppbyggnad, jag är dock övertygad om att det kommer bli en helt fantastisk blogg. Kika in hos henne, där ligger fler bilder på hennes hem..och fler kommer vi att kräva, eller hur!
Hon har redan länkat till dom tre bästa bloggarna i världen..och det är ju viktigt;)
Ni hittar hennes blogg HÄR.
Jag älskar denna tapeten. Den är så sjukt snygg. Om jag hade en vägg där denna tapeten skulle passa hade jag inte tvekat en sekund på att smälla upp den. Den finns att köpa HÄR. Man kan dessutom måttbeställa den så man får den i det mått man önskar. Är det inte helt fantastiskt?!
NU bäddar jag ner mig i sängen för jag är sjuk..eller så är det kanelbullens dag som satt sina spår...
Kram jenny
Ps. Ni har väl koll på att Greys börjar i kväll. Då är det jag och Mc Dreamy som bänkar oss i soffan.. Eller ja.. jag låtsas det iaf;)

Jag väntar på..

Kategori: Köptips..

Ännu en hektisk dag väntar.
Hur mycket jag än har att fixa med idag så längtar jag mest efter denna underbara pall som jag klickat hem från www.barnvänligt.nu
I looove.. den kommer bli perfa i köket:) Grönt och fint.
Jenny

Kaotisk morgon med galna barn..

Kategori: Jag & familjen

Alltså jag säger bara VILKEN dag det har varit. Den kändes inte så jobbig.. inte förrän NU, när jag fick lite andrum.
Morgonen började med att jag inte vaknade av väckarklockan. Eller ja, jag brukar ställa min mobil. Men igår när jag skulle sätta den på laddaren efter att ha varit helt urladdad kunde jag inte starta upp den. Jag var tvungen att ha PUK koden. Efter en miljard svordomar och en halvtimmes letande i alla skåp och lådor fick jag nöja mig med att ställa Filips klockradio (som fö inte han heller vaknar till). I vanliga fall brukar jag ha packat gympa kläder till Felix, lagt fram kläder till båda barnen, (nästan till Filip också)..Just för att slippa morgonstressen. Men inte just denna morgon.
.
Felix är som en zombie på morgnarna..eller ja. Han är nog lite mer som en Zombie mixad med Alfons Åberg. Ingenting kan gå så långsamt som det gör för honom på morgnarna.
Hilda började morgonen helt fantastiskt. Hon klädde på sig alla sina kläder själv, jättesnabbt. Nu var hon kanske inte klar med påklädningen när jag tyckte att hon var det. Nä då, en hel Pippi Långstrum outfit skulle dras på över dom vanliga kläderna. Att förklara för en tvååring att mjuka Pippiskor inte går att ha ute är en konst. Tills sist gick det. Filip stod under hela strulet som en flåsande tok och höll på att gå upp i atomer. Jag antar att det finns en anledning till avsaknaden av hår..
.
Efter allt "komma iväg till skolan/dagis strul", konstaterade jag att Filip skulle bli tvungen att lämna våra vilddjur i skolan och på dagis själv eftersom klockan var vansinnigt mycket. Mötet jag väntat på att få gå på i över ett år kunde jag liksom inte missa. Jag cyklade som en blådåre in till stan. Det tar egentligen 20 minuter, men idag tog det tio ynka minuter. Jag var kanske en aning andfådd när jag kom fram. Svettig och äcklig också för den delen. Men jag lhann..nästan helt i tid!
.
Jag har slitit som en galning med diverse fix hela dagen. För att efter jobbet åka med Felix till Kom tek. Det är veckans höjdpunkt. Det är verkligen SJUKT kul. Det är liksom pysel fast på en lite mer killnivå. Lite teknik inriktat, och teknik tycker jag är vansinnigt kul. Felix också. Han har inte fattat att det egentligen är helt vanligt pyssel. Förra gången fick vi göra drakar (vår drake flög bäst.. på riktigt utan att skryta..den var även snyggast..skryt), idag gjorde vi fordon och nästa vecka ska vi göra något som har med rymden att göra.
Under tiden vi pysslade berättade jag för Felix om min mobiltelefon som inte gick att strata upp igår kväll.. Då var det plötsligt en liten 7.5 åring som blev alldeles röd i ansiktet och tittade skamset ner i golvet.
Ojdå, det var visst hans fel att jag fick leta PUKkod som en galning.
"Mamma jag skulle bara testa ett spel i din mobil. Men det stod bara fel PINkod hela tiden". Det är tur att vissa ungar är sjukt söta.
Hilda i sin tur hade bråkat om Pippikläderna hela vägen till dagis. Efter att Filip knölat på henne Pipskorna och skulle skyffla in en liten Pipp Långstrump alias Hilda på dagis, ångrar ungen sig.
"Inte ha pippi skor..Inte ha pippikläder".. Så fick snälla nervvraks pappan snällt hjälpa henne av med alla Pippikläder och knöla ner dom i dagisfacket. Som sagt..DET ÄR TUR ATT DOM ÄR SÖTA!

Tävlingen pågår för fullt..

Kategori: TÄVLINGAR!!

Ni missar väl inte tävlingen via Jtp-Design på Facebook.. Klicka HÄR för att gå in och gilla, dela och delta.
Ni kan vinna en valfri plexibokstav/siffra i måttet 30-50 cm.
Hoppas helgen varit toppen:)
Kram Jenny

Hemma hos-Felix

Kategori: Hemma hos mig..

Håll i er.. här kommer det jag tycker är bäst av allt.
Felix rum är helt klart det bästa i hela huset om jag får säga vad jag tycker. Detta är det mest ultimata barnrummet. Det uppfyller alla mina krav på lek förvaring och design. Hit flyttar Hilda när Felix vuxit ur det och Elin flyttar hemifrån. Här inne har det inte heller ändrats så värst mycket. Alfabetet har plockats ner och bytts ut till en Star wars text i stället. Annars är det sig ganska likt.
Bokstäver på dörren-Barnvänligt.nu
Taklampa-Ikea
Säng-Kura från Ikea, vitmålad
.
Tassar-wallstyle.se
Kuddar-hemmasydda
Barbapappa-Våra små (barnbutik Örebro)
Svamplampa liten-Barnvanligt.nu
.
Sängkläder-Hm.com
Cup cake kuddar- Hemmasydda, av trderafynd.
Fladermus- Hemmasydd
Döskalleväska-Leklyckan i Halmstad (underbar barnaffär)
.
Stor svamplampa-Barnvanligt.nu
Stormtroper-Vexen leksak.. Alltså Filiip köpte den i USA för hundra år sen.
Ap poster-Gallerix
.
.
Liten Mumie-Barnvanligt.nu
Monsternalle-Våra små (barnbutik Örebro)
.
Bästa förvaringsmöbeln.. Köksskåp med lådbackar under..
.
Monster-Wallstyle.se
Ni hittar länkar till alla butikerna i min högerspalt "Favoritlistan".
.
Fotot av: Karin Foberg
Stylingen av bilderna: Anna Mård
Jenny

Vad är det som händer..

Kategori: Köptips..

Jag har hittat ett tyg som jag kanske inte kan leva utan.. Eller ja.. skulle det hända något allvarligt i mitt liv/ världen kanske inte det lilla tygstycket skulle betyda så mycket. Men ändå;) Jag vill ha dom allihop. Jag som tidigare avskytt prickigt lika mycket som den lejongula jackan min mamma tvingade på mig när jag gick i tredje klass.. Nu tycker jag helt plötsligt om prickigt. Vad är det som händer när man blir äldre egentligen?
Häromdagen fick jag ett totalt hjärnsläpp och glömde bort hur gammal jag var. Fyller jag 33? eller 32? Jag var tvungen att räkna efter, (det visade sig att jag fortfarande bara är 31). Är det helt oväsentligt att hålla reda på hur gammal man är efter 30?
Kommer ni håg när jag glömde bort mitt eget hem telefonnummer..Då fick jag ringa nummer upplysningen och fråga. Det är lite jobbigt om man håller på att bli dement redan! Eller är det bara mycket just nu (igen)?! Vad vet jag? Jag minns ju ingenting längre..
Tyget hittar ni på Broarne.se
Det röda tyget med rosa prickar hade gjort sig fantastiskt som gardin på Hildas rum. Några kuddfodral hade också suttit fint.
Hoppas ni har en skön helg i det underbara vädret.
Kram Jenny
Ps. Missa inte tävlingen på Facebook.com klicka HÄR för att komma dit. Ds

Nyhetsflödet..TÄVLING!

Kategori: TÄVLINGAR!!

Ni ser väl till att lägga till Jtp-design i ert nyhetsflöde på Facebook. För jag utgår ifrån att ni klickat in er och gillat vår FB sida;) Om inte så hittar ni en länk i min högerspalt. Eller så klickar ni HÄR.
Just  nu kan du vinna en Valfri plexibokstav i måttet 30 eller 50 cm. Klicka in på vår Fb sida för att delta i tävlingen:)

Bild: Fru Sätterlund.
Kram jenny

Hemma hos-Hilda

Kategori: Hemma hos mig..

och så har vi Hildas rum.. Som det såg ut förr.. På denna tiden var Hilda så liten att rummet inte användes. Hon sov knappt där inne. I dag har det en helt annan funktion. Det enda som är sig likt är den rosa elefanten på väggen. Annars vet ni ju att vi grejat en hel del här inne. Det är fortfarande under uppbyggnad för att bli något riktigt bra. Men det är ljuvliga bilder av Karin Foberg, stylade av Anna Mård. Dom kan dom där tjejerna:)
Kaninlampa-Barnvänligt.nu
Elefantkudde samt filt- Barntyger.se
Kuddar sydda av retrotyger.
Hildas klänning- oiidesign.se
Tamtam-Barnvänligt.nu

Blommig elefant- Urbis.dk
Bollkrokar-Barnvänligt.nu
Rosa förvaringskorg-Plantagen
Kuddar-Hemma sydda, grönt retrotyg sparat från när jag var liten, elefanttyg från barntyger.se
Kuddfodral från hm.com
Robottavla-Lisa Arvidsson
Rosa cylinderlåda-Lagerhaus
Blommig papplåda-Klädd med presentpapper från Lagerhaus
Gul elefantsparbössa-Barnvanligt.nu
Stylist: Anna Mård
Jenny