jane the pain - inredning & sånt..

Pimpat hos ungarna..

Kategori: Hemma hos mig..

PLÖTSLIGT händer det.. jag har snackat om det i evigheter. Ibland tar saker och ting lite tid.
Men nu är ungarnas svarta tavlor är äntligen på plats. Plötsligt är det tillåtet att rita på väggarna. Det vill säga under ordnade former!
Hilda fick en liten string hylla (kopia) på sitt rum, och Felix Kura säng från Ikea pimpades med en griffeltavla på kortsidan.
Jenny

Hemma hos - Badrum

Kategori: Hemma hos mig..

Här kommer faktiskt något som jag inte tror att ni har fått se. Eller har jag fotat vårt badrum tidigare? Här kommer det i alla fall. Här inne har vi inte gjort någonting. Badrummet var helt nyrenoverat när vi köpte huset. Just den här ytan var ganska avgörande för husköpet. Hur skönt var det inte att slippa dra igång med en stor badrumsrenovering. Det var dessutom renoverat i helt rätt stil och färg:) Kunde inte bli så mycket bättre.

Stylist: Anna Mård
Jenny

Hemma hos-sovrum

Kategori: Hemma hos mig..

Fortsättning följer..
I sovrummet har vi faktiskt inte ändrat runt. Det är sig likt..Det skulle vara filten då som åkt ut på landet.. och Tamtam pallen flyttar runt i huset.. Den står där den behövs för stunden:)
Mumien har Felix roffat åt sig. Den passar faktiskt bäst inne hos honom med alla andra monster.
Fotograf: Karin Foberg
Stylist: Anna Mård
Jenny

Hemma hos..

Kategori: Hemma hos mig..

Nu ni.. nu ska ni få se helt fantastiska bilder. Karin Foberg som var hemma och fotade reportaget till PLAZA interiör är helt fantastisk. Hon har liksom fått vårt hem att nästan se ut som ett palats. Anna Mård stod för stylingen. Filip är skitsur och ifrågasätter allt vi gjort här hemma. Det var ju bra som det var.. och jaa... det var det ju faktiskt. FAST snart är det ändå liiiite bättre;)
Man måste ju få ändra lite.. Sen ser allt mkt bättre ut på bild. Jag menar man väljer ju vad man vill fota..Vi börjar med bilderna från Vardagsrummet och matrummet.. DÅ såg det ut så här..
Bilder: Karin Foberg
Stylist: Anna Mård
 
Jenny

På ingång..

Kategori: Jtp-Design

Dom miljövänliga Allt i allo bagarna..
Snart får jag hem många många fler:)
Förebilden till Allt i Allo bagen är den berömda Perstorpskassen från 1950-talet. Tillverkningen upphörde när affärerna började använda engångsplastpåsar. Nu har pendeln svängt och vi tänker mer på vår miljö. Därför tillverkas nu bagen i Sverige igen.
Jenny

Turkosa soffan..

Kategori: På landet

Efter tidningsreportaget så fick jag frågan ang den turkosa gamla 50-tals soffan..Vart har jag den..?? Många av er har tydligen missat den.  När dom gjorde reportaget för 1.5 år sen... så stod den på vår övervåning.. Men så kom sommaren och vi tyckte att den gjorde sig bättre i huset på landet. SÅ där står den i dag:) På övervåningen här hemma står nu nya retro bäddsoffan i gult.. Jag tror faktiskt att jag ska vara helt galen och klä om den i GRÖNT.. Det kan ju bara bli bra;) om inte är det lätt att göra om. Orginaltyget sitter ju där det sitter..
Jag älskar denna lilla soffan:)
Jenny

Reportaget..

Kategori: Media

Då var man kändis en kortis igen;)
Karin Foberg ( ni hittar henne i tidningen) är den som har varit hemma och fotat (sjukt duktig), med hjälp av
Anna Mård som stylist. Anna Mård kan man också läsa om i detta numret.. Hon har dessutom med prylar från Jtp-Design i sitt perortage.. Kolla så får ni se:)


Bild av Gudmors Josse;)

Jenny

Billigare i längden..

Kategori: Hemma hos mig..

Modesty Balise tapeten måste nog räknas som ett av min bästa köp någonsin..Jag verkligen ÄLSKAR den. Ni hittar den på www.photowall.se. Top hat lampan är också en klar favorit..Tänk vad ofta man köper saker som man egentligen inte vill ha..Man har från början spanat in en jätte snygg svindyr grej. Men så känner man att man inte har råd med den. Ist köper man en billigare variant som man inte alls blir lika nöjd med. Sen går det inte så lång tid innan man kastat ut den.. Jag röstar för att spara så man har råd att köpa den pryl man verkligen VILL ha. Det blir billigare i längden. Jag LOVAR!!
A-Kudden finns i lager HÄR.:)
Ha en bra dag.
Kraaaam Jenny

Alla älskar BARBRO..

Kategori: Jtp-Design

Dom är slut allt som oftast.. För ni är minst sagt galna i dom.. Jag beställde hem tio nya "Barbro" tidningsställ. Men jag har bara 6 st kvar, trots att jag inte ens fått hem dom..
Det går bra att lägga beställningar på dom nu. Jag har dom inom bara några dagar.
NI hittar dom HÄR.
Jenny

Usch då..

Kategori: Dumheter..

Japp då har jag handlat hem ett mega nr av Plaza interiör nr 10. Åhh så mkt snyggt.. mitt hem ser fantastiskt fint och välstädat ut. Synd att vi rivit upp halva hemmet, så att kaoset har tagit överhand;) Men som vanligt då.. så går det inte att fota MIG. Antar och hoppas att ni faktiskt inte känner igen mig! Det är konstigt. Så fort man tar fram en kamera så blir jag stel konstig och gör dom mest konstiga rörelserna med ögonen.. Att bilden är tagen då Hilda var typ 8 månader gammal och jag vägde 10 kilo mer än vad jag gör idag.. Gör inte saken bättre..
Men nu är det ju inte MIG ni ska glo på.. Glo på alla bilder på vårt hem ist:)
Jag ser mer ut så här:
Jenny

Plaza interiör..

Kategori: Jtp-Design

Jag har hört på ryktesväg att jag MÅSTE köpa Plaza interiör idag...Spännade:)
.
.
Dagens nyhet i butiken..Jtp-design. Postern finns i två varianter..En  med peacemärke..och en utan. Det är en smaksak vad man gillar bäst.
Ni har väl inte missat poster erbjudandet?!
Fram till den 23 kan ni köpa 2 st valfria posters och få en tredje på köpet (mått 30x40 cm). Skriv med i meddelande rutan i kassan vilken ni önskar få på köpet:) Erbjudandet gäller tom den 30/9. 
Jenny

Jag GILLAR fett!!

Kategori: Jtp-Design

NU finns den att klicka hem i shoppen.. I love...Man kan lätt byta papper bakom. Just detta är ett presentpapper från Lagerhaus.

Jag GILLAR..
Jenny

Nu ska det kommas ihåg..

Kategori: Jtp-Design

Nu ni.. Nu kan ni köpa almanackor hos oss..
Jag var tvungen att ha en själv.. så när jag gjort en tyckte jag att den var så bra att ha att jag vill erbjuda den till er också..
Vecko komihåget suger i min hjärna.. Så på väg hem till vår hall är just den här "postern/Almanackan".
Sätt upp den på kylen eller ytterdörren.. eller fyll i allt som skall göras i veckorna..Alltså sånt som återkommer.. som tex: Sopbilen, barnens gympa, aktiviteter o dyl..
Rama in den och häng den i hallen om du vill det..Kalas bra om jag får säga det själv:)
Ni hittar dom HÄR.
Dessa färger finns att välja på....
Jenny

I barnens rum..

Kategori: Hemma hos mig..

I dag har jag tänkt att jag ska få massor av saker gjorda.. Men som det känns nu har klockan tickat på ganska bra. Jag ska ägna några timmar åt att jobba med shoppen. Jag har lite nya saker som ska läggas upp under veckan. Så nu gäller det att ni håller koll;)
I helgen har jag mestadels slitit med Hildas rum. Hon har fått ett nytt "skrivbord" och en griffeltavla/anslagstavla. Hon är vansinnigt glad. Varje gång hon går in på sitt rum säger hon med sin sötaste röst:
-Ååååh så fint rum.. åååh så fint rum..
Då skulle hon bara veta hur fint det ska bli..när det är helt klart. Det känns helt rätt med allt det röda..och mer blir det förstås.. Det gäller bara att vänta på alla prylar..
Här får ni en liten tjuvtitt...Det ska fyllas på med en del (och lite andra) bilder på svarta tavlan. Jag tror även att det kommer få hänga en klocka uppe i vänstra hörnet. Dom vita blommorna finns att köpa HÄR.
Felix rum har piffats upp med bästa nattbelysningen i form av en ljusslinga från... håll i er... RUSTA.. 199:-
Som hittat liksom:)
Här hittar ni prylarna:
Star wars texten har jag gjort med hjälp av en vän..Vad jag vet, finns den inte att köpa..
Ljusslingan kommer som sagt från Rusta
Monster-nallen i fönstret samt Brabapappa-svart kommer från "Våra små" i Örebro
Mumien, svamplampan samt svart/vita dinosaurien i fönstret (bokstöd)kommer från barnvanligt.nu
Kudden med elefanter hittar ni på jtp-design.se
Prickiga sängkläder från Hm.com
Filt, Ikea.se
Fladdermusen har jag sytt själv.. Det kan hända att det dyker upp monster i shoppen framöver.. När jag får tid;)
.
Gardinerna brukar jag få frågor om. Jag har sytt en kappa av vaxduk. Den är vändsydd med bomullstyg på baksidan. Jag har sen fäst kappan på en vanlig mörkläggnings rullgardin från Ikea, med hjälp av kardborrband. Hur bra som helst:)
.
.
Det var allt från mig just nu..
Ha en bra dag.
Kram Jenny

Favorit person just nu..

Kategori: Inredning & inspiration

Tack vare VÄRLDENS bästa Therese med bloggen "Fru Sätterlund". Kommer denna ljuvliga Bumling snart hänga på Hildas rum. Behöver jag säga att hon typ är min favoritperson i hela världen just nu?!
Den kommer göra susen där inne.. Den hade nog gillat "Klas" (mattan) eller vad tror ni??;)
Nu är det bara ett problem....vad ska jag göra med vår ljusblå Kartell? Den kanske får ligga undanstoppad ett tag..
Nu ska jag packa tidningsställ som ska skickas.. I veckan får jag hem en ny drös med ställ.. Nu är det bara att börja beställa:) Dom går som smör.. Fast det tycker jag förstås är himla kul.
Hoppas ni haft en bra helg.
Kram Jenny

Jag vill ha KLAS!!

Kategori: Inredning & inspiration


Det är liksom ganska svårt att inte klicka hem mattan KLAS från Desigonline.se.. Han skulle ligga bra fint på Hildas golv..Men jag håller mig tills klickfingret får frispel.. Tomten kanske kan ha den i åtanke.. För visst skulle en 2.5 åring bli förfärligt glad över en matta.. eller?!


Jenny

Lördags shoppa:)

Kategori: Köptips..

I dag tänker jag uppmana er till att Lördags shoppa lite. Jag har uppdaterat min länklista, som nu är fylld av mina allra bästa bloggar och mina allra bästa NÄTBUTIKER!!.. Får jag säga det själv så har jag den bästa länklistan i världen!! Här hittar ni allt man vill och både BÖR och vill ha:)
Bläddra ner lite så ser ni snart FAVORITLISTAN i högerspalten.. Där kan ni klicka er in på alla länkar och komma direkt till butikerna.
Kram på er..
Jenny

Göran, Bettan och Birgit..

Kategori: Jtp-Design

Nu köper du "Kurviga Bettan" och "Kurvige Göran" i trepack..för enkelhetens skull liksom. Du får alla tre strl i ett och samma paket, dom är 20, 25 och 30 cm höga. Det samma gäller "Kurviga Birgit"..(Birgit är transparent, ni hittar henne i shoppen).
Vem vill inte mysa ner sig i soffan med Kurviga-Bettan-Göran eller Birgit flammandes på soffbordet?!;)
 
Ni hittar dom HÄR.
Hoppas ni får en bra helg:)
Kraam Jenny

Har ni hallen redo?

Kategori: Inredning & inspiration

Har ni fixat med hallförvaringen?? Man hade ju önskat att man hade en bättre planerad hall än vår. Men nu har vi inte det. Jag har vägrat ha garderob i hallen tills häromdagen. När det låg tvåhundra skor slängde över hela hallgolvet, blandat med mössor vantar och cykelhjälmar fick jag spel. Därav garderoben. Jag gillar den inte. Men om jag ska överleva vintern så får den nog stå där den står..
Jag hade hellre sett att min hall såg ut som denna..
Bilder: Bolig Liv
Snart drar jag till jobbet.. Det är den helgen i månaden då JAG jobbar.. Men jag har hunnit med en del här hemma. Jag har grejat i Hildas rum några timmar. Hennes griffeltavla är på plats. En hel del är sorterat och utrensat, så nu får hon plats... Jag tror att det blir allra bäst om vi hoppar över julafton i år.. Eller om våra barn bara får MJUKA paket. Nu inväntar jag alla röda detaljer, sen ska ni få se.
Jenny

Längtar inte ni?

Kategori: Dumheter..

Är det bara jag som längtar efter...
Grey's?? ( och Mc Dreamy..)
5/10 kör dom igång igen.. Då vet jag en som börjar kolla på tv igen.. Man får ju inte heller missa den ack så viktiga serien Desperate Housewives.. Den serien gör ju att mitt liv känns helt NORMALT..Nästan iaf;)
Jenny

Pimpa dina fönster..

Kategori: Inredning & inspiration

Jag har inga gardiner alls här hemma. Det närmsta jag kommer gardiner i mitt hem är mina lamellgardiner i vardagsrummet. Dom har jag i och för sig funderat på att byta ut mot vita tunna längder. Annars har jag rullgardiner i vartenda rum. Felix rullgardiner är pimpade på så sätt att jag sytt på en kappa i nederkant. På Bolig liv hittade jag ett annat roligt tips. Med en riktigt vass kniv ska detta inte vara några svårigheter. Jag älskar det påsydda läderbandet. Tummen upp för detta lilla tipset:)
Det vankas ett Ikea besök i helgen..kanske ska jag testa det här. Man kan ju inte mer än misslyckas..
Bild: Bolig Liv
.
Jenny

STORA bokstäver och siffror..

Kategori: Jtp-Design

Just nu kan man köpa stora plexi bokstäver/siffror 70 cm höga till reducerat pris.. Kika in i butiken genom att klicka HÄR. Det finns två olika typsnitt att välja på. Ni kan välja mellan svart, vit, rökgrå eller transparent plexi. Den transparenta är perfekt för dig som vill piffa upp med en tapetbit eller ett coolt papper bakom..
Jenny

Skambjuder lite..

Kategori: Hemma hos mig..

Vad gör ni idag?? Jobbar antar jag. Själv har jag LEDIGT.. Fast Hilda vaknade i morse och var ur snorig OCH hade ont i magen. INGET bra. Nu är hon bättre, jag kan tänka mig att hon blir hemma från dagis i morgon också. Men det gör inget. Felix har studiedag så det kan ju bara bli supermysigt. Det är iaf så jag tänker...det slutar förstås oftast med att dom tjafsar och inte har någonting alls att göra..Det är så synd om våra barn. Dom har liksom ingenting att leka med. När jag tappar besinningen brukar jag föreslå att vi kan sälja alla TRÅKIGA leksaker på loppis (det skulle då innefatta ALLA leksaker), eller skänka dom till fattiga barn. Det är inget bra förslag i deras öron. Det är ju liksom kul att leka med dom I BLAND.
.
Hilda sitter just nu och kollar på Lotta på Bråkmakargatan..Hon identifierar hon sig med Lotta som också är super förkyld.
Jag sitter och skambjuder på div coola möbler på blocket;) Antar att jag retat upp en och annan människa..men vad då. Vissa saker är inte värda så mkt som ägarna anser.
Hittade bla dom här.. I'm In looove!!
Bild: Blocket.se
Jenny

Fuliga, kuliga blommor..

Kategori: Jtp-Design

Ni kan förstås inte förstå vad dessa "fula" blommor ska användas till.. Men vänta bara så ska ni få se. Jag tror det kommer bli bra.. Jag väntar bara på leveransen av dom och resten av prylarna:)
Jenny

Hilda goes red..

Kategori: Köptips..

Jag håller som sagt på med Hildas micro-rum igen.. Jag vet inte hur många gånger jag varit "klar" med det. Men det blir liksom aldrig riktigt bra. Hennes rum är verkligen en utmaning. Men nu känns det som om jag klurat tillräckligt länge. Jag väntar bara på att få hem vissa saker som är beställda. Sen kör jag igång på riktigt. Det känns helt rätt att byta ut allt rosa (utom den blommiga elefanten på väggen) mot starkt röda detaljer. Det kommer nog att slinka in en hel del andra färger som gult och grönt också.. Hon är ju en färgstark unge..Hon är absolut inte någon nätt liten prinsess unge. Så det här kommer passa henne så mycket bättre.
Jag har letat upp en del pryttlar från Ikea som jag skulle behöva handla hem, för att få hennes rum så där perfa.. Ska bara få med mig Filip dit också....det är liksom svårast av allt.
Det kanske inte blir allt det här. Men jag har en plan för vissa av grejerna. Det ska fifflas en del med plastfilm och tapeter också. Vi får se hur det blir:)
Jenny

Mest sålda hittills..

Kategori: Jtp-Design

Detta är helt klart min butiks mest sålda tapet.. Ni hittar mina tapeter HÄR.
Jag har ändrat utförandet på den en aning då jag inte gillade a:en..Nu är den snyggare. Här hemma ska den dock få ge vika då vi ändrade en del när vi fixade till i köket. Här ska snart (hoppas jag) stå ett 50 tals inspirerat kylskåp.. Det kommer bli kanon:)
Mina personliga tapet favoriter är nog dessa..
Tapeterna skickas direkt från tryckeriet. Så om du önskar en färg som inte finns i shoppen. Maila mig så ska jag försöka ordna det. Det samma gäller måtten.. Jag kan anpassa dom efter era önskemål.
Kram Jenny

Hemma hos-vardagsrummet..

Kategori: Hemma hos mig..

Här har vi vardagsrummet.. i väntan på nytt golv. Just nu vet jag inte när vi ska få loss tid till att fixa klart med golvet. Men innan min födelsedag i November ska det iaf vara klart!! Det ska även upp nya skåp. Förvaring förvaring, FÖRVARING liksom:)
Jenny

Klickeliklick..

Kategori: Köptips..

Ooops.. Det fanns visst en del från Barnvänligt som jag bara var TVUNGEN att klicka hem;) Jag älskar deras sortiment..Ni har väl inte missat deras blogg.. Där kan man ta del av massa erbjudanden, sånt gillas:)
Leksaksbackarna är till Hildas rum.
Spökdräkten tänkte jag att Hilda och Felix skulle få varsin.
Röda elefantsparbössan är till Hilda.
Robotsparbössan till Felix.
Rödprickiga muggen till Hildas pennor.
Svarta bokstäverna till gästtoan (det ska alltså inte stå Peter...)
Gröna pallen är till MIG;)
Trä glassarna är till Hilda.
Moln-bordsunderlägget till Hildas plats vid köksbordet.
Hoppdinosaurien kommer ungarna garanterat att slåss om..
.
.
Ni kanske har noterat att Hildas rum genomgår ett färgbyte..UT med (nästan) allt rosa och in med rött.
.
Kram Jenny

Man får akta sig..

Kategori: Jag & familjen

Tänk att i bland skulle man kunna sälja dom små odjuren.. Ni vet när dom lever ut sina monster kunskaper till max. Men så i bland så är dom så här söta.. och då skulle man kunna skaffa 20 ungar till eftersom man vet hur bra dom blir. Nu ska vi inte ha fler barn!! Vi är liksom klara/nöjda!!!
För säkerhets skull har jag gett bort spjälsängen och alla barnkläder, övriga barnprylar har vi sålt..Bara för att gardera oss att vi är klara med barn skaffandet. För när man ser en liten bebis..och det typ pratas om småsyskon..eller Filip är på det humöret.. Då skulle det liksom lätt kunna sluta med att man hade 20 ungar till;) Man får akta sig....
Jenny

Vårt nya tillskott:)

Kategori: Hemma hos mig..

Här kommer den.. Ful/snyggsoffan..
Den är verkligen i toppskick. Går att bädda ut till en dubbelsäng och är dessutom SJUKT skön att sova i. Det gula tyget är kanske inte det snyggaste. Eller jo det hade funkat i ett femtiotals inrett hem. Men här hemma gör den sig inte riktigt. Det kan hända att den någon gång får ett nytt tyg.. Bara att häftelihäfta med häftpistolen.. Då skyddar man ju dessutom orginal klädseln och soffan kan bevara sitt värde:)
I mina ögon är den alldeles UNDERBAR!! 600:- spänn.. som hittat.
Jenny

Rörigt men organiserat..

Kategori: Inredning & inspiration


Jag gillar denna tavelväggen supermycket. Den är liksom rörig fast helt organiserad.. Precis som jag vill ha det:)Om inte Hilda pillade sönder/klipper sönder all dekoration man hänger upp på hennes rum så hade hon kunnat ha en sån här väggtavla ovanför hennes säng.. MEN....det åker i golvet på en kvart sååå vi skippar kanske det;)

Jag återkommer med bilder hemmifrån i em.. Jag har ju looovat:) Just nu tar morgonstressen över. Jag ska upp på sjukan med Felix för återkontroll av hans njurbäcken. Låter komplicerat eller hur.. Håller tummarna för att allt är bra, och att han inte blir kass efteråt. Sisst spydde han som en kalv. Min lill skrutt.

Living etc
Ha en bra dag:)
Kram jenny

Plötsligt händer det..

Kategori: Hemma hos mig..

Det går inte vansinnigt fort här hemma.. Men det går framåt. Det är inte så lätt att få tiden att räcka till när man har en liten Hilda. Men så får det lov att vara. I går hjälpte hon Filip att sätta lister i köket..
I veckan ska vi smälla upp en stor playwood skiva som ska få agera griffeltavla. Kanske kommer det finnas hopp för "familjen glömsk" när vi har en mega stor griffeltavla att skriva upp allt viktigt på:).
Spana in lådinsatsen.. Vi har typ varit utan lådor i två år.. Hur klarar man sig utan det liksom?? Det är förstås lite fin lir kvar.. Men det tar sig:)
Jenny

Om Felix får bestämma..

Kategori: Hemma hos mig..

Ett vitt trist och tråkigt hem som det inte ser ut som om någon bor i.. NÄ då..Hemma hos oss finns det dom som ser till att vi bor för fulla muggar..
Välkomna till Felix.. Om han får välja sin egna styling så blir det nog ändå DEN HÄR!!
.
Det är tur att man tänkt till ang förvaringen.. På mindre än 5 minuter går det att få rummet att se anständigt ut. Nu är detta en ganska mild variant av Felix styling..men ändå ;)
.
Jenny

Billy loves köksluckor..

Kategori: Hemma hos mig..

Ja men vi kör väl lite hemma hos-bilder som jag lovat att bli bättre på.
Kommer ni ihåg att jag hade Billy-bokhyllor som jag ville ha släta dörrar till? Tidigare stod hyllorna på Hildas rum. Nu står dom i allrummet/arbetsrummet på övervåningen och agerar förvaring åt mina företagspapper/pryttlar.
Jag har fortfarande inte fått på några handtag.. vilket är ganska praktiskt då små klåfingriga barn inte kan komma in i skåpet;)
Jag har alltså två vanliga Billy bokhyllor från Ikea i måtten 80x201 cm och 40x201 cm= 120 cmcm.. Då passade det utmärkt att sätta på helt vanliga köksluckor 60 cm breda och 198 cm höga (om jag inte minns fel). Jag fick borra nya hål till fästena, men det var ganska lätt åtgärdat. Att fästa skåpet i väggen var också ett måste, så det inte tippar framåt när man öppnar luckorna. Det gör man med alla skå för man vill ju tänka på.. SÄKERHETEN!!
Tadaa..!! så fick jag skåpet som jag ville ha det.. Helt utan att behöva köpa ett nytt dyrt skåp..
Allt går om man bara ger sig 17 på det..
Jenny

Fåtölj jakten..

Kategori: Köptips..

Ok.. då är hösten VERKLIGEN här..VAD är det då man behöver mest av allt?
Enligt mig behövs:
1. En fantastiskt skön fåtölj.
2. En fantastiskt skön filt.
3. En himlans massa ljus..
4. En hantverkare som utför alla min projekt i bakgrunden..samtidigt som jag sitter i min sköna fåtölj och myser..
.
.
Det är ingen brist på snygga fåtöljer. Däremot tycker jag att det råder SUPER brist på snygga, sköna fåtöljer. Just nu tror jag att Ikea Sthlm fåtöljen ligger på första plats..
Har ni några bra tips på fåtöljer. Den ska då helst vara snygg, skön och inte kosta en miljard;)
Jenny

Lite rörigt jut nu..

Kategori: Jtp-Design

Ni får ursäkat röran i shoppen just nu.. Vi håller på och fixar och grejjar.. Den funkar dock som vanligt även om det kan se rörigt ut under dagen..
Missa inte bloggläsar erbjudandet..Köp två valfria posters och få en tredje poster i måttet 30x40 cm på köpet. Skriv bara med vilken du önskar.
Ni hittar dom HÄR.
Jenny
Jenny

I bland undrar man..

Kategori: Dumheter..

Filip:- Hilda var så söt idag när jag hämtade henne på dagis. Hon och den där snälla ljushåriga fröken med kort hår, gick och gick och letade efter en "Spunk". Jag kommer aldrig ihåg vad hon heter..
Jag:- Du menar JENNY!!
Filip:- JA just det... så heter hon.
Jag:- Du tycker inte att det är lite sjukt att du inte minns vad hon heter när hon heter samma som JAG?
.
.
Jag kan tillägga att detta hänt förut, när vi skulle till vår banktant första gången.. Filip kunde inte för sitt liv komma på vad hon hette i efternamn.. Sen visade det sig att hon hade samma efternamn som JAG..
.
.
Har han börjat bli lite dement eller??
.
Jenny

i Köket

Kategori: Hemma hos mig..

Vet ni att vi hållt på och dribblat fram och tillbaka med vår inredning här hemma det senaste året.. Jag har komit fram till att jag saknar "nu är det bra" känsla.. Köket har återgått från massa skåp överallt.. tillbaka till den här looken som jag faktiskt var väldigt nöjd med. Det enda  jag måste lösa är "Grand Canyon" sprickan i väggen..Men det ska nog gå vägen med lite återställartapet..FAST.. vi har färstås vita golv nu;) och en lådhurts..ny ahndtag har vi också smällt upp.. Golvmässigt är det är bara vardagsrummet som är kvar. Sen tänkte jag dra över alla golv med vitfärg en gång till SEN så..
I dag har jag en fullspäckad dag av möten. Sen ska det jobbas kväll.. Så vi ses nog inte förrän i morgon..
OBS!! Det har lugnat ner sig en del i mitt liv nu:) så nu har jag tagit mig tid och svarat på era kommentarer.
Ha enn bra dag. KRaaaam Jenny

Vits..

Kategori: Dumheter..

Felix:- Mamma.. gissa vilken som är Elefantens favorit bokstav..
Jag:- Hmm ehh jag vet inte.. E kanske..
Felix:- NÄ! Snabel-A hahaha..
Jag:- Haha ja det är klart..
...
..
Efter en stund..
Jag:- Felix.. vet du vad ett snabel-A är för något?
Felix:- Nä..
..
..
I bland är Felix så sjuuukt lik sin pappa;)
Nu vet han iaf vad @ är för något.
Jenny

Dagens Hilda..

Kategori: Inredning & inspiration

Dagens outfit på Hilda.. Sötaste lilla blusen "Greta", märke Kram, från Oii design Fast Hilda har svarta jeans och grön blus. Finns även som klänning.. den har Hilda förstås i brunt. Hon ser ut som en livs levande pepparkaka i den. Verkligen UR söt!! Klicka HÄR för att komma till alla "KRAM" plagg:)
Jenny

Pyssel..

Kategori: Inredning & inspiration

Till alla er pysseltokar.. Ett alldeles pyssligt inlägg. Varför inte satsa p att knåpa ihop lite egenkomponerade kuddar?! Bokstäver finns att köpa i hobbyaffären.
Bil: Bolig magasinet dk

Jtp-i barnrummet..

Kategori: Jtp-Design

Jaha.. då tänkte jag göra lite reklam för min egna lilla butik..
Ni har väl inte missat alla barnprylar hos oss?!
När det gäller mått, typsnitt och färger går det mesta att specialbeställa. Maila bara in era önskemål så ska vi se vad vi kan lösa.
Jtp-Design är produkter designade av mig.. Allt i plexi är en samproduktion mellan mig och "I love plexi". ALLT i butiken tillverkas i SVERIGE!!
Klicka HÄR för att komma till Jtp-Design.
.
Jenny

Insp..

Kategori: Inredning & inspiration

Jag tror bestämt att detta är den sötaste lilla barn hörnan ever.
Bra inspiration, nu när jag en gång för alla ska fixa klart i Hildas rum.
Nu stressar jag iväg till jobbet.. Ha en bra dag.
Kraaam Jenny

Mini retro..

Kategori: Köptips..

Helt underbart..
Retrokänsla för de allra minsta..
.
Om ändå våra barn kunde få en plats för dessa..
Ni hittar möblerna HÄR.
Jenny

7-dundrans snygga bokstäver..

Kategori: Jtp-Design

Jag säger bara OMG!!!! Kolla in hur snygg Fru Sätterlunds vägg blev..S:et från Jtp-Design ( min shop) Blev om möjligt, ÄNNU snyggare.
Hennes S är 50 cm högt, svart blank plexi.
Bokstäverna finns i tre olika mått: 30 cm, 50 cm och 60 cm.
Färger: Svart, vitt, transparent och rökgrå.
Ni hittar bokstäverna HÄR.
Kram Jenny

Liten vs stor yta..

Kategori: Inredning & inspiration

Alltså var vi än har bott.. vilken strl det än har varit på vårt boende..har Filip alltid klagat på att vi bor för litet, pga alla saker som han anser inte har fått plats..Då har vi bott i allt från 40 kvm-200 kvm. Men jag hävdar motsatsen. Man väljer vad man vill få plats med. Var sak måste få ha sin egna plats. Att få inreda rum med liten yta är den roligaste utmaningen som finns när det kommer till inredning.
Idag bor vi på 120 kvm. Det är alldeles lagom. Jag menar vem är det som städar här hemma?! JAG!! Då vill jag minsann INTE bo större! I Sthlm bor typ alla på liten yta, och ändå har dom/många så vansinnigt snyggt hemma. Allt handlar om prioritering och förvaring. Det är iofs där det oftast krockar mellan mig och Filip. Jag prioriterar bort prylar medan han prioriterar alla prylar.. Här hemma.. i hemmet jag inte vågar fota..där det råder evig kaos.. Satsas det just nu STORT på förvaring. Den som väntar på nåt gott, och har ett satans tålamod kommer få se;)
Undertiden får ni kolla på detta ypperliga exempel på liten lgh..
Hur snyggt som helst trots sin lilla yta.
Bilder från Alvhem mäkleri (så klart)
Jenny

Hinner liksom inte..

Kategori: Inredning & inspiration

Jag hinner inte riktigt springa runt med kameran och fota idag.. Så ni får titta på lite underbara bilder från Bolig magasinet dk istället.

Ni missar väl inte erbjudandet på Jtp-Design?! Just nu..Klicka hem två valfria posters och få en poster i måttet 30x40 cm på köpet. Skriv i meddelande rutan i kassan vilken ni önskar.
Ha en bra dag:)
Kram Jenny

Disco i vardagsrummet..

Kategori: Dumheter..

Filip har DISCO med ungarna i vardagsrummet i hopp om att dom ska bli showartister som honom.. Jag vet inte om det är bra eller dåligt;).
Vill ni se honom Live (samt ett gäng andra duktiga showare) kan ni boka Julbord & Julbordshow på helt nya restaurang Södra vattentornet, vid Gustavsvik i Örebro. Dom drar igång 3:e december. Maila för mer information till [email protected]
Jenny

Hilda <3 Oii

Kategori: Inredning & inspiration

Jag har bloggat om dom tidigare och nu gör jag det igen.. Har ni inte redan köpt höstgarderoben till era barn så rekommenderar jag er att göra det på oiidesign.se
Jag fullkomligt älskar deras kläder. Det finns allt. Ju fler gånger du handlar hos dom, ju mer rabatt får du.. Det GILLAS. För visst vill vi ha det allra bästa till våra små odjur;)
Mitt favoritmärke är helt klart Rocke fella.. I love..
Om man inte har barn själv, så är detta den ypperliga presentbutiken...Nää.. jag har inga baktankar;) Fast jag kan tillägga att HILDA älskar kläder från Oii..
Kan man annat än älska detta?!
Hoppas ni haft en bra helg. Kram Jenny

Nyheter..

Kategori: Jtp-Design

NU finns dom i butiken som lovat..
Alla ni som är sugen på nya posters från Jtp-Design..Just nu får ni.. Bara mina bloggläsare (alltså alla ni som ser detta erbjudandet) en extra poster på köpet. Klicka hem två st i valfri strl och få en valfri poster i måttet 30x40 cm på köpet. Ni skriver bara med i meddelande rutan vilken ni önskar. Ni hittar posterna HÄR.
Erbjudandet gäller tom den 30 september.
I <3 ME går att få med hjärtat i den färg som önskas..
Hoppas ni ska gilla dom nya posterna:) Det finns ett par till i shoppen, och fler är så klart på G.
Jenny

Jag, Hilda och Allan..

Kategori: Jag & familjen

Idag har jag Hilda och Allan varit på promenad till Lekplatsen.
Aldrig tidigare har väl Allan (dockan) haft så kul;)
Hur underbart är det inte med sådana här höstdagar?! I kväll tänker jag krypa ner under en filt i soffan och total frossa choklad, cheeseballs och dricka coca cola.. I MORGON fortsätter vi med en sträng LCHF diet.. Vi har liksom spårat ur dom sista veckorna. Sååå då är det liksom bäst att äta tills man blir sjukt illamående.. Det hade även varit bra om inte eleverna på jobbet var sådana mästerbagare!
Hoppas ni får en helmysig Lördagkväll.
Kraam Jenny

Släng ingenting, öppna egen butik!

Kategori: Filip gästbloggar

Gästbloggeri..av Filip:
Visst jag gillar att det är ljust och stilrent... MEN jag älskar att grotta in mig i gamla Antik & kuriosa butiker och kolla på gamla prylar, särskilt teknik grejer. Sist jag var i Sthlm så hittade jag en butik som var hur cool som helst, kunde se mig själv äga den. Han som ägde den var dessutom ganska lik mig själv, trevligt och ärligt utseende faktiskt. Lite skallig och klädsamt fyllig samt vältalig. Efter att jag först gått runt och tittat lite kom han fram och drog en "det där är en Bang & Olufsen" modell -69, Clabbe har ägt den".  Han läste mig som en öppen bok, jag var fast då vi börja prata om gamla skivspelare och högtalare. Långa diskussioner om starthastighet, diamantstift och högtalareffekter följde. Det slutade med att jag missade mitt kundmöte som jag skulle ha i Sthlm samt att jag la undan två "tavelhögtalare" från -72. Á 9000:-.. han trodde dessutom, observera trodde, att Andy Warhol hade designat mönstren på själva tavlan... (detta vet inte Jenny om dock, och dom passar absolut inte in i vår hemmiljö).

Men det jag egentligen blir mest impad av är hur dom som äger butikerna kan hitta och få ihop denna stora mängd rariteter och grejer.
Visst, det är mycket småpryttlar och strunt kan jag tycka... men det är ju precis där man har fel! Det som jag tycker är skit tycker någon annan är guld! Eller hur? Därför ska man ju inte slänga sånt som man tröttnat på hemma eller har fått i present av någon och som bara ligger i en låda i garaget, som man aldrig själv kommer använda och som inte är modernt nu.
Alltså, det finns ingenting som ligger och skräpar! Allt har ett värde för någon... hmm.. nu gäller det ju också att hitta den som tycker att det ÄR ett värde i t ex ett gammalt sprucket blinkersglas till en Saab 900 som vi sålde 2002. Eller min gamla T-shirt med "Jannes åkeri AB" logga från 1983. Fast det man inte lyckas sälja nu eller om ett par år framåt, samlas ju på lager för att kanske bli en ny Antik & Kuriosa butik, perfekt om jag blir arbetslös, jag kan ha butiken i garaget.
När jag tänker efter är det bara att snickra ihop en skylt och dra upp garageporten redan idag..
Nej, nu gör jag uppror, jag säger stopp till att kasta någonting överhuvudtaget, allt som har ett värde högre än Blockets annonskostnad ska ej fördärvas! Det är ju även bra för miljön att återsälja!
Därför får ni här (särskilt ni Män som inte vill kasta era gamla hockeyskydd, blinkersglas, gamla t-shirtar och skatebords utan hjul, ett par ordspråk och bevaringsargument när det börjar tjafsas om att kasta gamla grejer.. (observera att allting nedan bör sägas med en ljus lite barnslig stämma, varje argument bör också avslutas med "jag tänkte åka till affär'n och köpa lite choklad till i kväll")
1/ "- Nej den kan vi inte kasta gumman, den blir retro om 20 år, kan bli värd en semesterresa vet du".
2/ "- Älskling, Jag lägger den i garaget, även om den inte är modern nu så om fem år... snackade med Lasse och han sålde en likadan för 1000 spänn för 10 år sen".
3/ "- Snuttis, Den hade jag när jag var 17 och var på semester på Kos. Den kan grabben få när han blir stor o när han ska ut på sin första givande resa. Läste även om en kille som hade fått 500 spänn för sin gamla "I kväll får 140 svenskar gonorré" t-shirt.
4/ Min lilla kladdkaka " Den lampan svarvade jag 1989 och (svälj) jag skar nästan av mig långfingret.. Visst, jag kan kasta den men kom inte och tjura sen när Almoge blir modernt"
Bra att ha Ordspråk:
"Det som göms i garaget, ökar garanterat på Loppis gaget"
"Man ser inte bilen för allt skräp" (vilket minimerar risken för bilinbrott)
"Fem lådor i garaget är bättre än tio i skogen" (fattar inte själv riktigt vad det betyder men det lät bra)
Lycka till med samlandet!
p.s Skickar med ett par bilder från butiken jag var inne i.. men jag tänker inte berätta var i Sockholm det var. Jag måste först köpa loss tavelhögtalarna. Tror att jag får ihop pengarna om jag håller öppet min Garagebutik varje dag under ett par år.
Ha det bra!
MVH
Filip J

Little sis..

Kategori: Dumheter..

Som ni vet är min yngsta syster i USA och jobbar som Aupair... Här har ni henne in action..Hon ser ut att ha det ganska bra;)
Helt ärligt tror jag inte hon flyttar hem igen. Så länge hon inte måste. Men då är det nog bara en tidsfråga innan hon återvänder.. En smäll i huvudet skulle hon ha;) Alltså bara så att det skakar rätt hennes hjärna, SÅ hon flyttar hit.. till Örebro. Vad har USA att erbjuda som inte Örebro har?????
Jenny

Förhöja..

Kategori: Hemma hos mig..

Inne hos Felix har jag i dag ordnat lite mer förvaring.. Synlig förvaring. Jag är egentligen helt emot det för jag tycker att det ser så vansinnigt rörigt ut.. MEN som barn måste man tydligen ha ALLT framme..SYNLIGT.. Så då får man liksom göra det bästa utav situationen..Jag får väl se till att klicka hem lite coola prylar som kan smyga in i hyllan.. Jag tror även att jag ska tapetsera ryggarna i hyllorna..Kanske med min toktapet som jag hade i matrummet tidigare. Kommer ni i håg?
Janne har så klart hjälp till och fixat idag.. eller kanske mer försökt sabba.. Men ändå.
Jenny

Have a seat..

Kategori: Jtp-Design

Jag tycker att det är vansinnigt kul när jag får låna bilder av er som handlat ur min webshop. Hos Haga 26 hittar man tex den här snygga väggtexten ovanför soffan. Hon har sååå fint hemma hos sig. Ni hittar hennes album HÄR.
Har du också bilder hemifrån dig med prylar från Jtp-Design. Skicka dom gärna till mig.. Jag skulle bli superglad:)
Kram Jenny

Jag tror jag har blivit galen..

Kategori: Dumheter..

Alltså nu har jag två nätter i rad haft helt knäppa drömmar.Då menar jag HELT knäppa drömmar.
.
I förrgår natt drömde jag att jag åt en katt.. Katten i drömmen var jättegammal och LEVANDE.. Men det hindrade inte mig. Jag käkade upp ena bakbenet och halva svansen. Det var inte gott! Fast ändå inte så äckligt som det borde vara. Det smakade inte ens pälsigt.
.
I natt drömde jag, att jag och en kompis i Sthlm skulle hem till Martina och Erik Haag på middag. Det var min kompis som var dit bjuden. Men eftersom jag var hos henne på besök fick jag haka på. Martina och Erik hade bjudit dit sin supersnygga kompis Henrik Schyffert.....Som en lite blind date till min kompis. Hon fattade ingenting. Men Martina drog mig åt sida och förklarde gulligt att hon tänkt para ihop dom. Jag blev dyng-avis och tyckte inte alls att det passade sig. Min kompis var inte intresserad av Henrik.. Martina var as mega trevlig och blev typ min nya bästis.
.
Nu kan man fråga sig om jag håller på att bli alldeles galen. Eller är det bara så att det varit lite för mycket snack om katter och Henrik Schyffert på sista tiden??
Jag har iofs drömt att jag tillagade en av mina gamla katter i ugnen för längesedan..Katten var levande och jag ångrade mig när den var halvklar.
.
Sen kan man ju undra över Martina drömmen.. Hur stor är chansen att JAG och min polare skulle bli hembjudna till Martina och Erik Haag på middag?? Eller att dom skulle para i hop Henrik Schyffert med min kompis?? Han är väl typ gift med Martinas syrra...Hur stor är sen chansen att min polare skulle dissa Henrik S?? Eller att jag och MArtina skulle börja hänga.. Hon är ju typ as vuxen (kanske inte mentalt..Men ändå) och jag är nästan ett barn (känns det iaf som)..
Alltså verkligen en helt OVERKLIG DRÖM! ganska sjukt..
.
Förra veckan drömde jag att Filip hade träffat en ny brud.. Det var skit jobbigt. Jag låg och var arg/ledsen ända tills väckarklockan ringde. Då skällde jag ut honom.. Jag vet att HAN inte kan hjälpa vad jag drömmer.. men ändå. Jag väckte honom iaf inte mitt i natten!
.
Nå håller jag på /har jag blivit GALEN? Någon där ute som är expert på att tyda drömmar?
.
.
Jenny

Hemma hos..

Kategori: Hemma hos mig..

Jag tar mig i kragen och springer runt lite med kameran.. Jag har ju LOVAT att jag ska bli bättre på att fota här hemma. Jag vet ju själv hur det är när jag läser andras bloggar. Det roligaste är ju faktiskt att se hur ni har det.. Så välkommen in i vårt sovrum..Man hade ju önskat att det var lite soligt ute.. Jag tror bestämt att jag får åka och köpa ett stativ:)
Hilda har förstås varit med.. Hon älskar att bli fotad..Man får liksom passa på. Av erfarenhet vet jag att sånt går över med åren..

Alldeles, alldeles uuuunderbart..

Kategori: Inredning & inspiration

Ha ha .. vad roliga ni är. Alla håller med mig ang mammas soffköp:) Nu hoppas jag verkligen att ful-soffan går bort hos mamma. Hur skön den än må vara;)
Nu till något mycket bättre.. Alltså man behöver inte övertala mig särskilt länge innan jag skulle köpa den här lgh.. Även om den långt, långt bort på andra sidan jorden skulle jag kunna slå till. Helt perfekt liksom.









Jag hittar absolut INGENTING att klaga på.. Är den inte helt perfekt?! Fåtöljen skulle kanske inte få bo kvar om jag ska vara petig.. Men annrs så.. Jag pungar väl upp 3.6 mille och slår till;)
Vi hade en gammal tegelvägg i vårt hus i Halmstad.. Jag gillar det massor. OM det ändå bara fanns en tegelvägg att knacka fram i vårt hus. Det gör så mkt för myskänslan. Man kan ju iofs göra en av tunna (fusk) tegelplattor, eller tapetsera. Men det blir inte samma sak.. Snyggast är det när dom ser så där gammalt och rufft ut.
Bilderna kommer så klart från ALVHEM.

Jenny

Bara Joey köper en sån!!

Kategori: Dumheter..

Min mamma och hennes karl har en (håll i er) BLÅ BUBBLIG SKINNSOFFA..Min mamma vill inget hellre än att den ska ut ur lägenheten. Men hennes man envisas med att den duger fint. Successivt har hon lurat sin karl till att köpa nya fräscha möbler, Nu undrar ni om vi är väldigt lika...NÄÄÄ det kan jag väl inte påstå;)
Just soffan har varit ett segt moment. Många gånger har det varit nära att dom köpt ny soffa..men så har det råkat slinka in ett bilköp eller dyl. som gjort att hennes karl prioriterat bort soffköpet, till min mammas stora förtret..
Häromdagen när jag pratade med mamma framgick det att dom varit och titta på soffor..
.
Mamma:- JENNY vi har hittat den!
Jag:- Vaddå?
Mamma:- SOFFAN..
Jag:- Jaha vad kul.. Blir det den där med nackkuddarna?
Mamma:- Nää alltså vi har hittat en annan som är JÄTTESKÖN. Det är ingen sån där modern djup soffa.. Vi vill ju ha en riktig "sittsoffa".. Jag måste det för min rygg..
Jag:- Ja men det finns massa snygga "sittsoffor"..
Mamma:- Fast du kommer nog tycka att den är ful.. Du kommer nog tycka att den är lik den vi har..
Jag:- Men mamma.. NI får köpa vilken soffa ni vill. Det spelar ju ingen roll vad JAG tycker. Det är ju ni som ska ha den. Huvudsaken är att NI trivs.
Mamma:- Ja det är klart.. du kan kolla på den på nätet..
Jag letar upp soffan på Mio´s hemsida. Mio har vansinnigt mycket snygga soffor så det kan liksom inte gå fel om man köper en soffa där, tänker jag...MEN ack vad fel jag hade! Av alla snygga soffor på MIO hade dom lyckats prova ut den allra fulaste av alla.
Jag:-NEJ mamma.. NEJ!! Ni kan inte köpa den.
Mamma:- Men du sa ju nyss..
Jag:- NEJ!! Bara män i form av Joey i Vänner köper en sån soffa!! (och Filip om han hade fått bestämma..)NI FÅR INTE KÖPA DEN!
Ska man köpa just denna soffan.. Då gäller det att man får Joey på köpet!! Har ni sett honom i den där nya serien som inte är så bra?? När han spelar sig själv?.. Jag säger bara ODELADY... ganska hot.. Vad är det med mig och grårävar? Filip har nästan inget hår.. Men jag gillar honom iaf.. Allra bäst är det när han kompenserar det med en kraftig mustasch:) Snart vankas det 70 tals fest.. Så snart får han börja odla..I like!
.
Jenny

Nu tjongar vi på..

Kategori: Inredning & inspiration

Jag tjongar in lite inspirationsbilder från Boligmagasinet.dk..
INGEN har väl missat att jag gillar att inreda i svart och vitt, med en gnutta färg. Då sa jag en GNUTTA färg!




Denna soffan är "To die for".. Den hade passat hur bra som heslt hemma hos oss. Vi har dock fyndat en annan 60-tals soffa i gult. Ni har sett en gnutta av den tidigare. Den är så himla bra. Plus att den väcker barndomsminnen. Den kommer trivas utmärkt på vår övervåning. Jag har en plan över hur vi ska ha det där uppe.. Filip är lyckligt ovetandes;) JAg ska dock göra klart evighetsprojektet i köket och hallen. Det är bäst så. Annars kanske det dimoer ner en "Arga snickaren i brevlådan..). Jag tror dock att vi måste lägga i en växel nu. För jag är vansinnigt trött på vårt halvdana kök! Det är liksom bara småfix kvar. Men det är ju detaljerna som utgör helheten..

 




I helgen när JAG är ledig, passar Filip på att åka iväg på nån typ av skojighet.. Jag är inte så insatt i vad exakt det är han ska göra. Jag är mest insatt i att han inte ska vara hemma. Detta OGILLAS skarpt!! Men jag har planer för helgen jag med.. När ungarna sover, då är det supermorsan som sätter igång. Det ska sättas lister och målas golv. Ev om jag klarar det själv ska det monteras upp en stor mdf skiva i köket som ska få bli griffeltavla. För där ska det skrivas upp viktigheter. Sen finns det inte en enda pappa i vår familj som kan skylla på att han inte kommer ihåg saker;)

Ha en bra tisdag:)
Jenny

Kommer snart..

Kategori: Jtp-Design

Dessa kommer snart upp i shoppen..
Jenny

Vitt, vitt och lite mera vitt..

Kategori: Köptips..

Ljuva söndag..

Kategori: Jag & familjen

Jag vet att jag varit UURdålig på att visa bilder hemifrån..Tråkigt jag vet..Men det är liksom fortfarande kaos här hemma. Så då är det inte så kul att fota.
Men här får ni en liten bild på köket.. Så får ni mer sen..
Egentligen har vi våra svarta stolar här.. Men nu när vi har en kattunge i hemmet har vi ställt bort dom tillfälligt. För att rädda dom.
Annars så ser ni mitt vita golv:)
Även mina nya tillskott i form av tre st "Triplets" ljusstakar..I love..
Fö. har vi mest ägnat oss åt den förbannade häcken. Alltså jag tror bestämt att den är helt körd. Inte nog med att den var den fulase sortens buske någonsin existerat.. Den var helt igenvuxen..död och trasslig. Nu är det mest pinnar kvar som sticker upp. Så vi får väl se om det kommer en liten grävmaskin och gräver bort s...en snart.
Vi kommer vänta till våren för att se om den överhuvudtaget tar sig igen. Annars ryker den..och det blir nån typ av staket/plank i stället. Ett plank skulle sitta fint tycker jag!
Efter helgens superslit drog vi till skogen och grillade lite korv.
För er som inte vet, identifierar sig Hilda nåt vansinnigt med typ alla Astrid Lindgren-figurer. Idag har hon haft sin Lotta-klänning tillsammans med sin Emil-mysse och bysse..
Felix försvann ganska fort och drog igång med kojbygge..Han är liksom lite mer svårfotad.. Men den lilla galningen i familjen älskar att stå framför kameralinsen..
Hoppas ni haft en lika bra dag som oss:)
Kram jenny

Lördag...

Kategori: Jag & familjen

Man kan ju då undrar vad jag ägnar min lediga tid åt.. Ligger och slappar på soffan..? NEHEJ.. det skulle inte hända här inte..
Vi har tömt garaget på allt skräp..Det blir en del efter golvläggning och köksrenovering. Kapat halva häcken ( inte min..men man kunde ju önskat att det var så..) alltså halva buskhäcken är kapad och hälften är kvar. Det är typ som att bryta sin i Törnrosas törnrosor.. Hua.. Men ack vad bra buskaget kommer må till våren då allt dött är borta och den kan växa fritt igen.. NU ska den minsann vårdas ordentligt.
Jag har även klippt gräset, krattat och klippt alla kanter med kanttrimmern.. Alltså hur skönt är det inte att få den tid man hela tiden saknat.
Frysen är avfrostad och man kan nyu stänga den utan att böhöva hacka bort is från dörrkanten..Det är väldigt bra!!
Felix har varit på badkalas..och jag står och bakar..(tog en snabb bloggpaus..) I kväll fortsätter vi med trädgårdsfixet. Först ska vi bara åka och hämta vårt nya blocketfynd..retrosoffan:)
I kväll blir det film mys med familjen..så det blir lite soffhäng iaf:)
Jenny

Nu är blir hon kändis..

Kategori: Jag & familjen

Min kära vän Annica..Har gått från att vara en helt vanlig 2 barns mamma till megakändis..
Eller ja.. hon har väl aldrig varit helt vanlig, utan mer speciell/fantastisk..Sen har hon liksom alltid varit känd bara det att inte så många känt till henne.. Fattar ni? Vissa är liksom födda till att bli stjärnor, och just så är det med Annica..
Snart kommer alla känna till henne och alldeles strax kommer hon leva stjärnglans liv dygnet runt..För nu bloggar hon för ....Nerikes Allehanda.. Alltså, NA.. Hon ligger givetvis i blogglistan för er som vill följa henne.
Ni hittar hennes blogg HÄR.
Kram Jenny

Fru S. för Sveriges charmigaste..

Kategori: Inredning & inspiration

En av mina allra bästa bloggar jag läser är Fru Sätterlunds fantastiska blogg. NU har hennes hem gått till final i tävlingen "Sveriges charmigaste hem".. NU hjälper vi henne att vinna tävlingen tycker jag:)
Dessa bilder är hennes tävlingsbidrag:
Söta lilla Alvas rum..
Överblicksbild på vardagsrummet och köket..Ser ni S:et längst bort??.. Jtp-Design liksom:)
Matplatsen.. Detta är min favorit.. I loooove..
Sovrummet..
Och till sist det söta lilla frukostbordet..
För att rösta på Fru Sätterlunds hem klickar ni in HÄR. Sen klickar ni på stjärna nr 5.. dvs om jag får betsämma:)
Jenny

Sängbord..

Kategori: Inredning & inspiration

Sängbordet från designern Josefin Hellström-Olsson är väl bara helt fantastiskt.. Det skulle gärna få stå vid sidan av min säng.
.
Jenny

Länkat?

Kategori: Jtp-Design

Jag är så himla tacksam för alla som länkar till mig. Att låna bilder från min shop är mer än tillåtet.. Därför har jag som tack tänkt att jag ska ha denna lilla text inlagd i min högerspalt.. Jag vill ju kunna länka tillbaka till er som är så snälla och länkar till mig. Så tanken är att ni som meddelar mig att ni länkat till mig eller min shop..ska få en tillbakalänk här ifrån.

Info ang. Barbro!!

Kategori: Jtp-Design

Jag vet att jag tjatar om tidningsstället BARBRO.. Men jag får vansinnigt många frågor ang. det. Just nu är det slut i lager. Men det går bra att beställa ändå. Leveransen är dock lite längre just nu då det är väldigt intensivt på fabriken. Tidningsställen ska bara tillverkas.. SEN så kommer dom. Jag har beställt hem tio stycken. Vill du gardera dig så att du verkligen får det antal du önskar, så gäller det att beställa nu. Dom tar slut väldigt snabbt.
.
Betalningsalternativ: Du kan välja mellan Klarna faktura, Klarna konto eller förskottsbetalning.
.
Jenny

Tidningar i mängder..

Kategori: Inredning & inspiration

Tänk att jag kan köpa exakt hur många tidningar som helst.. Men vad spelar det för roll?? Jag tycker att dom är en ganska juste inredningsdetalj:)
Hoppas ni får en bra fredags kväll... Håll i er.. JAG ÄR LEDIG.. Att vara mammaledig en helg i månaden ( i vanliga fall jobbar jag två av fyra) är mitt bästa beslut ever.. NU väntar jag på att min stoora kärlek (Filip alltså.. vissa kanske tror att jag väntar på självaste Schyffert, Johan Glans eller tom Bruce Willis..men det gör jag inte;)) ska komma hem så vi TILLSAMMANS kan ta tag i fredagens röj/städning.. Hur glad kommer han inte att bli liksom:)
I morgon vankas retrosoffhämtning, listsättning i hall och kök + målning, barnkalas och lördagsmys med familjen. HELT underbart!!
Kram Jenny

Katt inlägg..

Kategori: Jag & familjen

Jag hittade en katt på blocket..
Hur kan man inte vilja ha en sån här liksom???
Tydligen är det bara jag här hemma som tycker att dom är coola.
Bilden är lånad från blocket.
För att uppdatera er lite kan jag säga att vår Puma (katten) är 16 bast och har troligen levt sin sista sommar. Han har fått nån typ av hudförändring på sin läpp vilket jag är helt övertygad om är en tumör. Han är dessutom mer eller mindre tandlös på ena sidan av munnen. Han äter dock och mår bra. Men det är nog inte så långt kvar för honom. Jag kan inte beskriva hur ledsen jag kommer vara den dagen han försvinner. Jag har haft honom exakt halva mitt liv. Felix har också svårt att tänka tanken att han inte  ska finnas. Han har ju alltid funnits, som han säger. Hua.. är det inte fruktansvärt att vi kanske förlorar båda katterna på så här kort tid.
På måndag ska vi till veterinären så då får vi domen....
Vi håller tummarna hårt för att det är nåt annat lätt-botat!!
Jenny

Fiffigt..

Kategori: Köptips..

Dessa är lite fiffiga tycker jag..För visst har man typ en miljard fjärrkontroller att hålla reda på. Visst finns det fjärrkontroller att köpa så man kan programmera varenda elektrisk pryl till dom. Men hur ofta händer det att man får tummen ur då??
Därför tyckte jag att dessa var ypperliga.. Finns att klicka hem 179:- på FAVORITSAKER
Tummen upp för den lilla verktygslådan:)

Tjongar iväg liksom..

Kategori: Jtp-Design

Jaha.. Då är verkligen hösten här.. SEPTEMBER.. helt sjukt vad tiden går. När man var lite var ett år hur långt som helst. Nu bara tjongar tiden iväg.. Helt sjukt.. Kan man sänka farten lite kanske??
Idag bjuder jag på lite "inramat" från min egen shop..
Jag har lite nya idéer på både poster, tapeter och väggdekaler/väggtexter.. Det är bara tiden som brister. Men jag ska sätta fart, snart..Undrar om jag inte ska ta fram lite julpryttlar också.. Då kanske jag kan undvika stora julbråket och få en RIKTIGT VIT jul. Jag har bestämt att det bara ska bli tio cm snö i år.. Bra va?! Dessutom ska det vara sommarvarmt i marken på vår garageuppfart så att snön smälter undan av sig själv. Vi kommer alltså varken behöva skotta taket eller garage uppfarten i vinter. Helt underbart..
.
I shoppen är det egentligen tapetfeber.. Det kommer nya tapeter efterhand. Men jag måste ändå slänga ut tavelväggen med mina posters.. Vill ni ser fler så hittar ni dom HÄR.
Tack o hej..leverpastej:)
Jenny
Ps. jag hatar leverpastej...skitäckligt! Ds.