jane the pain - inredning & sånt..

Gästbloggat..

Kategori: Jag & familjen

Som en stor välkommen återpresent fick man äran att gästblogga åt familyroom.se.
Himla kul men rätt svårt. På min egen blogg kan jag ju skriva lite hur som helst och hur dumt som helst. Här fick man tänka till lite.... Det var iaf kul att få äran. Fler bloggerskor kommer dyka upp där framöver, kul inslag tycker jag.
 
Är ni intresserade att läsa så kan ni kika in HÄR.
Bilderna är från barnens tidigare rum..snart kan ni få se reseultatet från dom nya rummen..
 
Foton Karin Foberg
 
Vi ses..
VH Jenny

Det är iaf på g..

Kategori: Hemma hos mig..

Vilken helg...
Vi hade sen ett par veckor tillbaka bestämt att denna helgen helt skulle ägnas åt Felix nya rum. Vi drog alltså i lördags fm för att köpa golv. Vitt trägolv var tanken.. Det skulle ju matcha det andra golvet på plan 1. MEN det slutade med en svart plastmatta. SÅ enkelt tänkte vi som aldrig tidigare lagt den typen av golv.. Det blev bra... efter mkt om och men.... Dvs efter att vi åtgärdat ett viss limproblem som inte hade uppstått om vi inte lyssnat på säljkillen. Är det bara jag eller borde färg och golv och övriga butiksanställda i div hantverksbutiker inte yttra sig/ låtsas som att dom kan saker som dom inte kan?
Hundra år senare så ser golvet iaf ut som det ska. Jag och Filip klarade dessutom påfrestningen utan skilsmässa. Även om jag tycker att hans tempo är under all kritik....Jag menar HUR mkt kaffe kan man dricka på en dag? och HUR lång tid kan det ta att såga till 6 lister??? Svaret är MYCKET!
Iaf. så är Felix nya rum på g. Även om där är en hel del kvara att fixa med.
  
 
 
Hilda kommer bli en händig kvinna!! Randiga tapeten är snart ett minne blott:)
 
Här bjuds det på lite fulbilder.. Men det kan ju vara kul och se hur fult det va innan och hur bra det förhoppningsvis blir sen..
 
Ha en bra dag.
VH Jenny Jondelius
 
 

Hålet i väggen..

Kategori: Köptips..

Som vanligt händer dat ALLTID något här hemma...... Eller ja.. det halvhänder sen kommer det något emellan. Vi är ju ett optimalt par för "Arga Snickaren".. typ.. Men nu ska det faktiskt hända lite som jag tror... gör att alla bitar  faller på plats. Alltså ni har hört det förr... Men vi gör en rokad. Att det blev så här mkt runtflyttande beror på att "stor/styvbarnet" flyttade hemifrån och vi bredde ut oss. Sen flyttade "stor/stybarnet" hem igen och vi fick knö ihop oss..
Nu har Hilda Felix gamla rum. Det har blivit med rosa plottrig tapet (som gör mig galen) och  väntar fortfarande på ett sängbygge..
Vi bor återigen i vårt orginalsovrum, som blivit med datorbord..mkt praktiskt.
Storstyvbarnet har flyttat in i Hildas lill lilla bebisrum.. Och nu då ska Felix flytta in i "stor/styvbarnets" rum.. (alltså hon heter Elin, tycker bara att det är roligare att referera till stor/styvbarnet). 
Detta är aslyxigt enligt Felix som själv håller på att bli ett "storbarn". Nu ska det då anpassas efter hans önskemål..tror han... Eller ja, jag vill ju tillmötesgå hans önskningar till viss del. Men när vi snackar rött tak och röda golv, då känns det helt klart ohållbart.
Han har hittat en ganska kul tapet dock. Inte för att jag tror att det blir den..men den är rätt kul. 
Nu hoppas han iofs att man faktiskt kan krypa in i hålet.... (observera att han är Filips barn!!)
Om den inte hade varit så dyr hade jag nog slagit till.. Eller om rättare sagt om inte Filip sa STOP!
Tapeten finns på www.photowall.se
 
Har ni några roliga tips på tapeter så är dom välkomna. Han gillar rött och blått.. och jag gillar INTE rött och blått! Gärna något grafiskt i den vanliga skalan svart och vitt. Jag försöker förklara grejen med Accenter för honom.. 
 
Hopas allt är bra med er.
VH Jenny
 
 

No more taggbuske!

Kategori: Inredning & inspiration

Jag sitter och inspireras av fantastiska hem på Alvhem mäkleri.. Alltså den som stylar dom har ju koll på läget om man säger så.. Nästa hus/lgh jag bor i ska ha stora snygga fönster!! och typ en asfalterad trädgård=ogräsfritt.. och det ska ABSOLUT inte finnas någon skitful taggbuskhäck som måste klippas 2 ggr/år. Sen kanske det kunde bo en händig man där också..  jag menar; och så skulle Filip över en natt bli väldigt händig! Hans intresse för snickeri och sånt skulle öka till ett befintligt intresse.. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Aaaahhhhhh nu kommer jag sova gott och dröma om den händige...;)
 
Ses! /Jenny
 
 
 
 
 
 
 

Öronlappar äger..

Kategori: Inredning & inspiration

Jag är ju inte den som överöser mitt hem med färg.. Men ikeas öronlappsfåtölj är ljuvlig. Nu provade jag iofs att ha oranga gardiner ett tag för att se om jag klarade av den skrikiga färgen.. Dom hängde uppe i en vecka.. Numer ligger gardinerna intryckta låååångt in i en garderob. Jag fattar egentligen inte varför jag envisas så med mina färgförsök.. Antagligen för att hemmet blir rätt platt utan. Men det går liksom inte. Irritationen var på topp över det kassa gardininköpet....
 
Om den ändå kunde finnas i nån annan behaglig färg... Typ svart;)
Jenny
 

Riktiga män..

Kategori: Hemma hos mig..

Jag sitter och jobbar på en ny tavelvägg hemma..Har inte gjort en enda poster sen jag la ner shoppen..Det är rätt kul att sitta och trixa.
Dessa och ett par till skickas på tryck nuuu.
 
 
Färgglatt värre.. jag vet.. Men jag föredrar ju inte färg.. Just nu föredrar jag mest MUSTASCHER:)
Det råder ju mustasch feber i hela landet..iaf på prylar, posters osv..Jag hoppas att denna läpp-prydda hårväxt även kan bli mode på riktiga män.. Kan man annat än älska?!? Hade jag varit Gud hade jag sett till att alla män hade mustasch.. Inte kvinnor bara män!
 
Vh Jenny

OK.. jag vet men...

Kategori: Inredning & inspiration

 
Jag vet att jag sagt att jag botat min inredningssjuka... MEN detta söta dockhus i kartong bör klickas hem..Bara grejen att det heter Villa Cartoon är ju hur gulligt som helst. Hit får ett helt gäng små prinsessor flytta i helgen. För då ska det dras igång ett visst litet (rätt stort) projekt här hemma.. Hehe.. och då är det ju bra om Vildaste Hilda har något som hon kan pyssla med.
 
Då sa det KLICK igen;)
 
 
 
Villan hittar ni på www.familyroom.se
Behöver jag säga att jag föredrar om Hilda inte klottrar ner det............ Gillar det i svart och vitt...
 
 
 
 
 
Och så var det det där med strulet....
Det var ett väldigt strul för att få rätt på blogglänkarna via bloglovin..Jag håller mer eller mindre på att bli GALEN. Mina följare på bloglovin som tidigare hamnade hos "nya" Janethepain har försvunnit helt...... Men hennes blogg ligger ändå kvar under mitt konto och jag kan inte få bort det hur mkt jag än försöker. Dessutom ligger där en bild på hur min blogg såg ut för längesedan och den länkas till henne. Not so good liksom!!
Ni som har bloggar får gärna hjälpa mig och länka till min nya adress www.janethepain.blogg.se 
Det är ju inte kul att börja om med bloggandet om jag inte har er med mig!
 
Jag vet att vissa av er har länkat till mig på era bloggar. Era länkar ju numera inte till mig.. Så om ni har ork och tid kanske ni skulle vilja ändra det.
 
Tuuusen tack:)
 
Ha en bra dag / Jenny

Mustasche-feber...

Kategori: Köptips..

Som vanligt är jag på jakt på tapeter av diverse slag.. Hittade en helt fantastisk av bara farten. Det är inte vad jag söker. Men den är ju ursöt. Jag ÄLSKAR mustascher.. speciellt på män.. Verkar funka på väggar också;)
 
   
 
Dessa tapeter och många fler hittar ni på www.happywall.se
 
Jenny
 
 
.
 

Läderlook..

Kategori: Inredning & inspiration

Jag är absolut inte den som egentligen gillar dom bruna nyanserna.. Eller ja.. Jag har varit en sån en gång i tiden för längesedan...(till min mammas förtret). Vissa av mina närstående skulle nog påstå att jag är en "allt eller inget" person.. Förstår INTE vad dom menar;) Jag klädde mig bara i brunt.. Rätt halvsnyggt om man säger så.. Det enda jag egentligen föredrar som brunt i dagens läge är choklad.. Även om jag egentligen föredrar VIT choklad..såklart;)
DOCK måste jag påstår mig ÄLSKA dessa underbara läderlooksfåtöljer från Wohnzimmer.se
BIG LOVE!
 
 
 
 
 
Jenny
 
 
 
 
 
 
 
 

Isas underbara värld..

Kategori: Inredning & inspiration

 
 
När jag slutade blogga kändes det som att jag tömt ut hela inrednings-Sverige på allt kul jag kunde hitta. Men nu när jag kikar runt bland mina favoritlänkar/butiker (som jag inte varit inne på hur länge som helst..) hittar jag en massa roliga nyheter. Först ut bland nyhetsfavoriterna är helt klart Isa Form som överraskar med ny underbara illustrationer.
 
  
 
 
   
 
 
Jag kan inte annat än älska dessa underbara bilder. Nu har ju jag dock botat mig själv från att dyngshoppa.......SYND! Får se hur länge tillfrisknandet håller i sig............
 
Jenny
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 

Här är jag..

Kategori: Jag & familjen

Jag har förstått att ni undrat lite vart jag tagit vägen.. 
Egentligen har det inte hänt så mycket fast ändå har det hänt jättemycket. Jag har lagt ner butiken helt. Både jag och Filip har bytt jobb och då hann jag helt enkelt inte med den. Likadant med bloggen. Jag har varken haft ork eller lust att blogga. Men NU när det är så att någon roffat åt sig mitt domännamn... (helt ok det är ju mitt eget fel att jag släppt det..) Men det känns ändå lite som om någon stulit min identitet.. Speciellt när frågorna börjat dimpa ner om om min "nya" blogg.. För er som undrar så är den alltså inte min. Extra konstigt blir det såklart när mitt bloglovin konto länkar till den andra tjejens blogg.. och detta i sin tur hamnar på min FB sida..
 
Min blogg får därför..tillsvidare gå under janethepain.blogg.se. I framtiden kommer den heta jtp-design.com
Under tiden jag varit borta har blogg.se gjort en himlans massa förändringar. Därför ser bloggen inte ut som förr. Men den är ju svart och vit så det borde ändå funka;)
 
Vad har då hänt sen sist kan man ju undra..
- Shoppen är nerlagd (stor sorg över det beslutet)
- Min Farfar avled i Cancer (Super, suuuperstor sorg, fortfarande obegripligt).
- Puma bästa äldsta katten avlivad vid nästan 18 års ålder..( tuffaste beslutet någonsin).
- Filip har under ett år jobbat i Norge (vilket suger fett).
- Typ all renovering i huset har stått still i och med alla förändringar.
- MIn lillasyster har för all framtid bosatt sig i USA.
- Min lillebror har för 2 år framöver (säger han) bosatt sig i Australien.
- Felix har blivit superstor och är käääär så det bara skriker om det, (supergulligt).
- Hildas lugg har vuxit ut och är nu på utväxt så den blir jättelång, (typ som Rapunzel..hon ska lyfta fram allt hår när hon går på toa, säger hon, väl medveten om problem som kan uppstå). 
- Jag har knappt köpt någon inredning alls.. Helt OTROLIGT! Jag är alltså mer eller mindre botad..
Jag har hållt mig borta från alla bloggar, inredningstidningar, möbelkataloger, tv program osv.
- Felix har i dagarna blivit friskförklarad från sitt tidigare njurproblem. ( FANTASTISKT).
- och jag har lagt på mig ca 220 kilo...lite överdrivet men nästan sant. (OFANTASTISKT).
 
 
Givetvis har det hänt mycket mer.. 
 
Kameran är fortafarnde utan objektiv.. Jag vet inte ens vart den ligger. Men visst vore det kul om jag kunde ta mig tid för blogghobbyn igen.. 
 
Vi får se hur många som hittar tillbaka hit:)
 
mvh Jenny