jane the pain - inredning & sånt..

Fotografens bilder..

Kategori: Jag & familjen


Bästa bilden ever med alla tärnor och bestmans..

I dag fick bilderna från fotografen.. Vilket jobb han gjort. Synd bara att jag engagerade mig så sjuuukt mkt i bröllopsplaneringen att jag helt struntade/inte hann/orkade med min panerade viktminskning.. Det hade ju varit trevligt om min haka stannade hemma (då syftar jag inte på de här bilderna, utan på dom andra 398...Tar genast tag i mitt nya liv.) På vårt kommande Las Vegas bröllop kan jag ju kanske vara hakfri;)
Kram Jenny

Gängad och klar..

Kategori: Jag & familjen

Japp, då var det över. Känns nästan lite sorgligt fast ändå lite skönt. Vi eller mest jag.. har planerat bröllops fest som en galning den senaste tiden. Filip har haft vansinnigt mkt på jobbet så han har inte direkt haft tid. Nu är han iofs en sista minutens man så han hade nog inte gjort något annorlunda även om han haft mer tid.
.
Jag och Filip har kanske en del att förklara efter vårt vigsel/välsignelse ståhej..
.
Jag och Filip har egentligen varit gifta i 7 år. Vi gifte oss den 21/6 2005 i Halmstads rådhus. Vi hade bara två vittnen med oss, och Felix 1.5 år. Vi berättade inte för någon. Anledningen till den oerhört spontana vigseln  var att Filip skulle dra i väg till Pakistan och jobba. Det kändes som att det var riktigt att göra så då i fall ngt skulle hända honom. Sen var det såklart ett väldigt kul inslag i vardagen. Dessutom hade vi en prövotid på 7 år, helt untan nyligen gifta press.
Vi bestämde redan då för 7 år sen att vi skulle hålla tyst om det. Vi ville ju gifta oss "på riktigt" också. Ett stort bröllop med en stor fest där vi kunde bjuda in alla våra vänner och släktingar. Vi tänkte att vi skulle slå till med ett kyrkligt bröllop året efter. MEN som alla vet så rusar tiden iväg.. Ett år blev ganska snabbt två och tre och till sist sju. 
.
Det blev en del tisslande och tasslande i kyrkan när prästen förklarade att han skulle välsigna vårt borgerliga bröllop. TROTS att det i inbjudan stod att det var en kyrklig välsignelse:)
Festen gick förstås i tema.. 007.. Alla kvinnor var klädda i svarta klänningar och killarna var iförda smoking och svart fluga. Mkt coolt om jag får säga det själv.
Jag hade en vit klänning.. Jag hade tre vita klänningar... fast jag använde bara en. Men det är en annan historia (en bridezilla historia).
.
From igår är vi iaf gifta offentligt.  Både borgligt och kyrkligt:)
Festen var fantastisk med en sjudundrans massa tal. Fantastiska tal. Underhållning, god mat osv.


Under pistolhot går Filip med på det mesta.....
.
Tack till alla som var med och gjorde denna dag till vad den var.
.
Speciellt tack till:
Mamma som klämde ut mig (det var troligtvis hennes lyckligaste dag i livet när hon fick mig)..
Filips mamma som klämde ut honom..
Min pappa och Filips pappa som såg till att vi blev till.
Berit (min elaka styvmor) som sydde mina tre brudklänningar. Den tredje syddes på en och en halv dag..
Min lillasyster som tog sig hem från USA..
Min farmor och farfar som färdades alldeles för långt för att kunna delta.
Elin (det elaka styvbarnet), som färgade håret för min skulll..och sjöng " Du är min man" i kyrkan.
Adam, Filips lillebror som tog sig hit från England, och sjöng i kyrkan.
Annica och Adde vårt toastmaster/madame par som hade styrt upp festen HELT fantastiskt bra.
Erik, Frida och Max som underhöll på HÖG nivå.
Fredrik och Elin i köket som levererade fantastisk mat.
Lasse och Annelie som lät oss ha festen i sin fantastiska restaurang, och körde oss i sin snygga limmo.
ALLA som höll sina fantastiska tal, roliga till tårdrypande. Uppskattades OERHÖRT!
Göran som Photoshoppade bilden till sånghäften.
Faster/gudmor Carina som gav mig en HÄSTSKO....
Gudmors-Josse för ballongerna.
Min lillebror Filip som tryckt upp min blogg till bok..(det måste vara den mest välskrivna bok någonsin;))
Fotografen som hängde på och fotade hela dagen och kvällen.
Husbandet.
Personalen..
Filip som gifte sig med mig igen.......
och tack för alla presenter som vi fortfarande inte hunnit öppna..
.

Jag har säkert glömt någon eller några för ni var SÅ många som hjälpte till. TACK, TACK, TACK till er alla. Vi är så oerhört tacksamma.
.
Efter idag hoppas jag att min hjärna börjar återgå till sin rätt. Kanske kommer jag att kunna komma ihåg saker igen. Jag skulle kunna göra en vansinnigt lång lista på saker jag glömt bort den sista tiden. Senast idag glömde jag att Felix skulle på kalas... Nu blir det fokus på våra barn framöver!
Kram Jenny

Väska vs slang..

Kategori: Köptips..

Min första tanke.. Vem 17 vill ha en väska som ser ut som en vattenslang????
Sen såg jag att det faktiskt var en vattenslang.. SJÄLVKLART vill man ha en vattenslang som ser ut som en väska:)
Slang och hållare hittar ni på www.familyroom.se
Jenny

Sängen ni alla frågar om..

Kategori: Hemma hos mig..

Här kommer den igen. Bilden som ni älskar. Detta är Felix rum, så som det såg ut för några år sen. Nu har Hilda flyttat hit. Det är ju liksom det optimala barnrummet om jag får säga det själv. Sängen är den stående frågan.. Var kommer den ifrån..? Jag får så vansinnigt många frågor om den och här får ni svaret, IGEN;)
Det är en "Kura" säng från Ikea. Jag har bara målat den vit.
Håll i er men den är faktiskt på väg att åka ut om jag får som jag vill. Eller om jag orkar rättare sagt. Ev kommer vi bygga en dockvrå här under till Hilda. En annan säng kommer att stå över "huset/dockvrån". Hilda älskar att leka kök och familj. Så jag tycker faktiskt att Hilda och Allan (dockan) bör få ett eget litet hus.
Jenny

Mörk grått it is..

Kategori: Hemma hos mig..

HÅLL I ER.. Här kommer en hemma bild..det var ju liksom inte igår..
Golvet har gått från snyggt (värdelöst vit, pga klen färg), till ljust dammgrå..till fantastiskt mörkgrå.. Dom dammgrå golven kändes så bra i den stund jag beslutade mig för dom. Men dom blev så där mesiga som jag egentligen visste att dom skulle bli. Jag gillar ju kontraster.
NU har jag målat igen (passade på när Filip var iväg på svensexa.. då var det liksom ingen som kunde säga nej, och dagen efter hans svensexa var han inte i stadiet att orka klaga;)
Nu är det färdigmålat, (iaf för nu..;)
Mörkgrå golv är alldeles kanon. Jag gillar OCH Filip gillar:)
Nu är det exakt en vecka kvar till gängningen.. Värsta partajet väntar och det ska bli så himla kul att träffa alla. Efter det hoppas jag på att vara tillbaka i livet igen. Våren har varit vansinnigt hektisk. Till hösten går jag tillbaka till mitt ordinare jobb, eller jag kommer jobba på ett annat boende. Men det är fortfarande samma tjänst som tidigare, så det är typ samma. Jag laddar för det och tycker det ska bli fantastiskt kul.
Detta kommer också att innebära att det blir mer tid till mig och mer tid till mina barn och mer tid till min webshop. Den har ju inte alls fått så mkt uppmärksamhet som jag hade tänkt. Det får helt enkelt bli till hösten ist:)
Hoppas allt är bra med er.
Jenny

Lite kalas i skogen..

Kategori: Jag & familjen

I morgon är det Hildas stora dag.. Hon fyller 3 år..Det är inte klokt. Det känns som att det var igår hon akut skars ut ur magen på mig..
Eftersom det var så himla fint väder idag och eftersom vi faktiskt var helt lediga gick vi till skogen och kalasade lite.. Hur mysigt som helst. Tyvärr var det bara Farmor och Bengan som kunde ansluta..Men det gick ju bra ändå.
.
.
.
.
Hilda är nu världens lyckligaste unge.. Hon har äntligen fått en "stor" rosa cykel..
Jenny

Uppdaterar önskelistan på begäran..

Kategori: Jag & familjen

Nu är det bara lite mer än en vecka kvar till att vi ska slå till med vår bröllopsfest. Vi har knappt hunnit fixa och planera någonting alls, bortsett från det man tänkt i hjärnan... Trots att vi har haft evigheters evigheter på oss så stressar vi med allt in i det sista. Men så är vi ju just sånna som väntar in i det sista. När vi väl gör någonting så gör vi allt på samma gång. Så nu har jag suttit dygnet runt i två dagar och planerat bröllop så ögonen blöder. Att jag dessutom tror att jag ska gå ner tio kilo, ta körkort (jag vet jag borde ha gjort det för en miljard år sen) och måla om alla golv på samma gång gör ju att stressen är liiite högre än vad som är sunt.
*
Men men.. Det ska bli så himla kul. Jag har världens bästa tärnor och världens bästa toastpar och Filip har världens bästa bestmans..så jag är övertygad om att det kommer att bli ett toppen partaj.
*
Tänk vad mycket det är att tänka på..
*
Som vi sagt tidigare har vi ju bara önskat oss pengar till vårt altanbygge.. Nu klagar dock folk så jag gör en fuling och uppdaterar önskelistan;)
Jag Vi önskar oss fem st sånna här från familyroom.se
Två st sånna här Ikea ps2012
Två st sånna här..Ikea Ps 2012
Massor av sånna här i svart, vitt och mörkgrönt (dom högre, blandat kurviga och raka) Familyroom.se
En st sån här.. Ikea Ps 2012
Sen önskar vi oss två st solsängar från JYSK.
Också vill jag VI ha denna!! I love.. men det vet ni ju:)
OM man frågar han den där andre här hemma så önskar han VI oss upplevelser. Typ musikaler, hotellövernattningar (utan barn;) inkl barnvakt och sånt. INTE bungyjump och ballongfärder!!
Fast allra helst vill vi ha en fullbordad altan..
Det saknas ju fortfarande ett tak, en vägg, trappsteg och sten runt allt..
Men.. allra viktigast är att ni kommer. INTE att ni har massa presenter med er.
Kram Jenny