jane the pain - inredning & sånt..

Karlsson på taket våning..

Kategori: Inredning & inspiration

Jag älskar vårt hus på lika många sätt som jag avskyr det. Det är himlans bra planerat och har alldeles lagom många rum på en ändå ganska liten yta. Vilket jag gillar..för ju större huset bli ju mer får JAG att städa. Just därför räcker 120 kvm. MEN så vill ju min fruktansvärt kreativa hjärna göra så mycket med det.. Helst nu på en gång, och då blir man ju lite frustrerad. Men ibland skulle jag kunna skippa allt som har med hus att göra och bara leta upp en riktigt schysst "Karlsson på taket" våning. Kan man bli annat än sugen på en lägenhet när man ser en som denna på Alvhems mäkleri?

inspiration..

Kategori: Inredning & inspiration

Här kommer lite inspirerande bilder från Sköna hem..
I morgon ska vi åka till Skaras sommarland. Vi hoppas på fint väder..och på att Hilda är frisk. JAg tror att hon är på väg att bli pang förkyld. Men det är kanske inte så konstigt, eftersom hon VÄGRADE ta på jackan häromdagen när det började ösregna...
Jenny

Små barn stor plats..

Kategori: Inredning & inspiration

Japp.. då är jag tillbaka med lite inredning.. Jag har ju under en tid försök fått ordning i Hildas MICRO rum. Alltså det är sjuuukt litet (det har jag nog sagt en miljard ggr förut...) Barn behöver yta att röra sig på. Nu är iofs  Hilda så liten att hon inte är på sitt rum och leker så ofta. Men om ett eller två år.. DÅ måste hon ha ett större rum. Hennes rum är alldeles lagom som kontor eller garderob:):) Men det lutar nog mest åt ett väl organiserat kontor där jag även kan trycka in lite Jtp-Design lagerprodukter.
Jag hittade denna barnrums bilden från Sköna hem. Kan man hitta en mer insprierande bild liksom?! Jag som inte ens gillar lila..
Jag har kommit på att det mitt hus saknar allra mest, är stora fantastiska (gärna gamla, fast fräscha) fönster..
Jenny
Ps. JAaaa jag ska fota Hildas rum...jag får bara inte tiden att räcka..Men det kommer det kommer:) Ds.

Jag är inte borta..

Kategori: Jag & familjen

HEJ!!
Jag vet man skulle kunna tro att jag råkat ut för en olycka eller nåt.. MEN det har jag inte. Vi har bara semester. Plus att blogglusten försvann helt när min lillasyster förlorade sin bebis i vecka 20.. Tankarna gick liksom till henne istället. Hon födde fram en liten ängel<3
.
.
Vi har fixat en hel del med köket. FAst det är konstigt.. man blir liksom aldrig riktigt klar. Att man dessutom har ett gammalt 50 tals hus där varenda vägg är sne gör inte det hela enklare. Jag är sjukt laddad att vinna en miljon så en hantverkare kan komma in och slutföra ALLA våra påbörjade projekt. För nu vill jag ha en paus.
..
Nu har vi en del semester utflykter som ska göras.. Snart är det dags att börja jobba. Det känns ganska avlägset.
Hur har ni det?
Jag ska fota köket lite så ni får se det.
Snart är det dessutom dags att fylla på med lite nytt i shoppen:)
Kram Jenny

Svart ska det bli..

Kategori: Inredning & inspiration

Så här tycker jag att vi ska måla vårt hus på landet.. SVart med vita detaljer.. Filip är inte mer mig......som vanligt..Hur kan man inte tycka att detta skulle vara perfekt på lilla landet huset??? Antar attt det bara är lite bearbetning som gäller.. SEN så:) Denna sommaren lär man dock knappast kunna måla nåt.. Jag menar det regnar ju exakt hela tiden:(
Bilid: Bolig
Nu är jag typ klar med Hildas rum. Det är bara ett skåp två luckhandtag och en gardin som ska upp.. Leksakerna är rensade och sorterade. Det känns verkligen helt fantastiskt. Bara en del små justeringar kvar.
Jenny

Kändiskåt..

Kategori: Mina män

Jag var ute med Annica i går..och ja.. vad ska man säga..Jag agerade kanske en gnutta kändiskåt...Jag är egentligen en sån som absolut inte impas av kända människor. Inte ens Bruce Willis.. Men nu när vi hamnade en stund på Harrys, och Annica övertygat mig om att vi absolut var snyggast på stället.. Så kunde jag/vi liksom inte låta bli att fotas med Mattias (visst heter han så?) som DJ:ade.. Dessutom är det ju lite synd om honom som tvingas sjunga på Harrys dansgolv.. Att stå på scen med Barbados måste ha varit ganska mkt bättre..
Visst ser det lite ut som att Mattias är omvänd och tok kär i mig.. Synd för honom att jag har Filip;)
Jenny

Mitt i allt..

Kategori: Jag & familjen

Alltså det går inte så fort här hemma just nu... men det går framåt iaf.. Köket börjar ta sin färdiga form. Felix rum är städat/rensat/sorterat, Hildas rum är snart också anständigt..
I kväll vankas det partaj med Annica.. Det ska bli himlans kul. Vore ännu roligare om det kunde bli lite fint väder också.. Jag får återkomma med bilder om en stund.
Jenny

Tapetfest i kväll!!

Kategori: Hemma hos mig..

Grrr...vi saknar fortfarande luckor till köket. Det är sjuuukt irriterande att Ikea inte har dom hemma. Hoppas verkligen att dom kommer på torsdag som dom lovat. I dag är jag hemma själv med ungarna hela dagen och kvällen..SÅ.. i kväll tänkte jag passa på och smälla upp min efterlängtade "snygg-tapet"  i hallen. Jag har tänkt om och bestämt mig för att sätta upp den där nu. Jag vet att jag är knäpp och velig;) Jag hade ju egentligen tänkt sätta vitmålad spont. Men nu är det så vansinnigt vitt över allt att jag nog vill ha in lite mönster. Dessutom har jag inget annat vettig ställe att sätta upp tapeten. Ni vet ju hur länge jag haft den, och längtat efter den. SÅ..i kväll blir det tapetfest:) Tjohoo!!
Jenny

På landet..

Kategori: På landet

Varje år..iaf under hela vinterhalvåret går vi runt här hemma och svär över vårt lilla hus på landet. Vi har inte tid att åka dit så ofta som vi vill, det är as mycket som behöver fixas/renoveras. Plus att det kostar oss en hel del i drift. Så vi anser egentligen inte att vi har råd med det. MEN så blir det sommar...och då är det värt allt. Vi blir liksom annorlunda där. Vi umgås som familj, kopplar av och bara njuter. Ungarna leker tillsammans med gamla avdankade leksaker som genom åren glömts bort. Det är nog det bästa med allt att både Fleix och Hilda älskar att vara där. Det är tom så att allt som behöver fixas och renoveras får gå i sin egna snigeltakt Det gör liksom inget och det är så underbart.
Dessutom får man liksom göra sånt som man inte får hemma.. Jag menar hur ofta får man bada i hallen?!
Tom katterna njuter av vårt lilla hus på landet..
Min gröna favorit står på landet.. ungarnas gröna favorit står i bakgrunden;
Jenny

Kaoset krymper..

Kategori: Hemma hos mig..

Som sagt nu är vi hemma igen.. Filip jobbar en vecka för att SEN ha semester i två veckor till..Vädret har inte varit på topp. Jag hoppas verkligen att det blir bätter. NU har vi iaf tagit tag i kaoset här hemma. Högskåpen i köket är på plats. Dom är även fullproppade med prylar. Nu väntar vi bara på att luckorna vi ska ha ska anlända till Ikea. Det vi ska ha är alltid slut. Tidigare stod det högskåp blandat med vanliga bänkskåp på denna väggen. Dom var då 60 cm djupa. Nu har vi valt 37 cm djupa skåp. Jag måste säga att det gör ofantlig skillnad. Jag längtar tills jag kan bjuda på färdiga bilder. Nu ska det fixas med lite handtag, täcklister mm.
Ni fattar förstås att det kommer bli VITT!!
Jenny

Nu så..

Kategori: Jag & familjen

Japp.. imorgon drar bloggninngen igång som vanligt.. Jag laddar upp mig en sväng..så ses vi imorgon. NU har jag en hiiimlans massa projekt som ska slutföras!!
Jenny

På väg..

Kategori: Hemma hos mig..

Då är vi på gång.. vi ska trycka in oss i bilen och åka till Ikea. Det ska shoppas 5 st högskåp. Vi har diskuterat fram och tillbaka om hur vi ska göra med köket. Först tänkte vi att det skulle vara helt öppet och att vi bara skulle ha bänkskåp. MEN så har vi ju världens minsta kök när det gäller förvaring. Därför har vi kommit överens om att högskåp blir bäst, så vi får vansinnigt mycket förvaring. DOCK ska dom inte vara 60 cm djupa. Vi kommer köpa dom som är 37 cm. Då breddar vi vårt kök en aning. Detta kommer bli toppen:) Att det fanns lådsatser och högskåp som var så här "smala" var en nyhet för mig. IKEA är ju världsbäst ibland..Det blir en hel del skruvande i veckan med andra ord..
Efter vårt Ikea shoppande drar vi ut till landet igen.. Får se om vi kan locka med katterna hem...
Jenny

Illustrationer av Jess..

Kategori: Köptips..

HEJ på er mina sötnötar till läsare:)
.
Egentligen är jag inte hemma nu.. fast jag är det. Vi skulle varit på landet tills i morgon. MEN eftersom vädret inte behagade stråla så åkte vi hem en dag tidigare. Filip har Elvis gigg i kväll (han har det typ varje helg hela sommaren...NÄSTAN inte alls irriterande..) Vi passade iaf på att hänga med hem. Katterna behagade dock inte haka på. Dom lös med sin frånvaro, så imorgon får vi åka ut och hämta dom. HOPPAS att det är sol så vi kan sola och bada lite. Fatta att det är mitten av JULI och jag har inte en tendens till solbränna än..Det vankas solarie tid kan jag ju lungt påstå.
Imorgon ska vi även åka till IKEA och köpa skåp till köket. TJOOOOHOOOO säger jag.. Filip ligger dock och bölar. Han tycker att det är jobbigt att skruv/montera skåp. Han vill tydligen hellre bo i totalt kaos. Jag har redan läxat upp honom och förklarat att denna höst ska gå i ORDNINGEN och REDANS tecken!! ANNARS!!!
...
...
MEN NU till det som gjorde att jag bara var TVUNGEN att göra ett blogginlägg trots att jag sagt att jag har semester tills på måndag..min allra bästa JESS har kommit med sin snyggaste coolaste illustration NÅGONSIN. Jag är helkär<3
Följ hennes blogg så ni inte missar lanseringen av hennes nya shop.
UNDRAR ni vem hon är?? HÄR har ni henne..
Foto: Av mig så klart... från min och Jessicas Sthlms tripp..
Och här har ni illustrationen som man bara MÅSTE HA!!!
Det är alltså i Jessicas shop ni kommer hitta illustrationen. Inte min..
Kram på er. Hoppas ni har en bra sommar.
Jenny

Semester..

Kategori: Jag & familjen

Hej på er.. NU tänkte jag ta semester en vecka. Så vi ses nästa måndag..Vad det nu kan tänkas vara för datum då...DÅ lovar jag att bjuda på lite roliga hemma hos bilder. Både på Hildas rum Hallen och lite vita golv:) Filip lovar också att börja fredags blogga:)
Kraaam Jenny

Jag <3 Felix..

Kategori: Jag & familjen

I dag har jag avsatt hela dagen åt att hänga med Felix. Alldeles strax ska vi cykla in till stan och dumpa Hilda hos sin farmor. Sen ska jag och Felix gå på restaurang, gå till frisören, kolla läget i leksaksaffären och gå på Bio. Åååh vad mysigt det ska bli.
Jag tror det vankas sol idag.. Hur skönt är inte det då?! Hoppas det håller i sig för i Helgen ska vi klippa häcken åka till tippen och sånt där tråkigt men nödvändigt. Nästa vecka tänkte vi dra till landet..och då vill vi verkligen ha fint väder. Jag hoppas dock att alla ormar åkt på semester.
GLÖM INTE RÖSTA PÅ MITT HEM..via inlägget nedan:)
Kram Jenny

Sveriges charmigaste hem..

Kategori: Hemma hos mig..

Vad kul med all respons jag fick av er på golvet:)
.
Har ni sett att man kan vara med och tävla om Sveriges charmigaste hem. Jag har precis lagt upp mitt hem. Vill ni gå in och rösta på mitt bidrag hade jag blivit fantastiskt glad:)
Man kan lägga upp fem olika bilder och detta är en av mina.
HÄR kan ni rösta.
Kram Jenny

Nu ni..nu är det VITT!

Kategori: Hemma hos mig..

Jaha ni.. nu är faktiskt golven i kök och matrum färdiga.. Men som i ser är det en hel del kvar att fixa.
.
Nästa steg är att:
*sätta listerna på plats och måla dom i samma färg som golvet.
*Taklampan ska kopplas in.
*Väggen med "Happiness" tapeten ska tapetseras med återställar tapet så den blir slät och fin. Spacklingen från väggrivningen lyser igenom och så vill vi ju verkligen inte ha det!
*Sen ska den väggen målas vit.
* På samma vägg ska jag göra en ORGANISERAD tavelvägg.
*I köket ska det upp en hel del skåp. Lådhurtsar bänkskivor mm.
*Alla väggar ska målas så dom blir fräscha.
*Luckorna ska bytas..likaså fläkten..
.
SEN är dessa två rum klara (och då är det bara resten kvar.....). Undrar ni om vi är gjorda av pengar så är svaret NEJ! Det kommer ta en miljard år innan allt är helt klart. Men så småningom så kommer allt vara perfa:)
Här har ni golvet.. Totalt ostylade bilder.. Men det kan ju vara kul att äntligen få se det klara golvet;)
Ha en bra dag:)
Jenny

Till hösten..

Kategori: Jtp-Design

Just nu ligger jag lite lågt med shoppen, eftersom det är semestertider och så. Jag har en del nytt som ska fotas och läggas upp så fort mitt hem är fotovänligt igen..Men annars tänker jag mest att jag/vi ska ladda inför hösten. Nya posters, tapeter och en del plexi är på ingång. Bla kommer ni kunna köpa denna varianten av lamphuset. Jag har det själv och måste nog säga att jag gillar detta mer än det som ligger uppe i shoppen. Priset för huset är 799:-
Hoppas ni gillar det lika mycket som jag:) Nu blev jag osäker på om jag visat detta förut..
Jenny

Förut..

Kategori: Hemma hos mig..

Usch då.. Jag var inne och kikade lite på Styleroom.. på mitt egna album och fick lite ångest.. Ångest över det som inte finns längre..NU så här i efterhand tycker jag att det är riktigt snyggt. MEN nu har det snygga fått ge vika åt det lite mer praktiska.. Vi är ju ändå en familj på fem st människor och två katter som bor här..
Så här såg det ut förut..
Dom svarta skåpen har fått ge vika (det är det värsta för jag ääälskar dom).. Fläkten är också på väg ut för att fylla på med fler höga överskåp..Nya handtag är på plats (fast dom är inte så nöjd med..men det får jag inte säga för då nitar Filip mig..) Vita trägolv är på plats..!!(som om ni kunnat undgå mitt tjat liksom)..
Snyggtapeten är borta, tyvärr.. men det var tvunget för det blev så mörkt i hallen. Nu ska det upp en vit spont istället. Sen verkar det bli vita golv snart också:)
Detta finns inte alls längre.. Nu använder vi "matsalen" hela tiden. Då får alla plats utan att vi behöver trängas. Här hänger nu över och underskåp för hela slanten..
Tänk vad mycket nytt och kul ni har att vänta på nu..;)
Kram Jenny

Mera hundar..

Kategori: Inredning & inspiration

Designonline.se
Jag var tvungen att återgå till hundarna.. Kolla vilken ypperlig bild jag hittade på Design online..
Klickeliklick..
Smill, tipsade om att man även kan klicka hem dom på Rädda barnens hemsida så går en del av pengarna till behövande. Det är ju väääldigt bra.
Klicka HÄR för att komma till deras shop.
Jenny

20% på allt....

Kategori: Köptips..

Alltså ni har väl inte missat att Nunc inredning har 20% rabatt på allt dom har i lager.. Alltså man kan ju inget annat än fet gilla detta!! Jag tror nog att en dela av semesterkassan får gå till att fynda.. Eller vad säger ni?!
Ni hittar bla detta:
JAG är vansinnigt sugen på att klicka hem bordet från House doctor och den Trojanska hästen.. Båda skulle passa ypperligt till dom nya golven:)
Två strykningar kvar i matrummet.. Sen är det bara att smälla upp listerna:)Tjohoo.. Dessutom blev det massa plank över så nu lägger vi nog golv i hallen också..När vi ändå håller på och har vänt upp och ner på huset:)
Kram Jenny

Fortsättning..

Kategori: Jag & familjen

Ja... ni kan ju gissa vad vi gör.. Vi lägger förstås golv. Men nu har vi faktiskt bara en halvmeter kvar av rummet att lägga sen är det klart. Vi har tagit en ofrivillig (enligt mig) paus för att Filip ska vara speaker på fotbollsmatchen i kväll. SJUKT onödigt tycker jag. TVå strykningar ska hinnas med innan jag lägger mig i kväll!
Jag kan säga att det är en miljard ggr lättare att lägga ett vanligt klickgolv. Det här med levande material...grrrr...
Jenny

Dessa tycker jag är roliga..

Kategori: Inredning & inspiration

Har ni sett Lisa Bengtssons hundillustrationer? Jag tycker dom är lite roliga. När jag hittat en bra plats för en tavelvägg för dessa hundar kommer jag lätt klicka hem ett gäng.. NI hittar dom på MIlLQ. Dom finns i två format. A3 för 199:-
A4 för 75:-
Idag ska vi lägga klart golvet.. Filip sover fortfarande..lyckligt ovetande om dagens bravader;) Snart ska jag låta Hilda gå till attack på honom...hehe..
Nu ska han bara jobba denna veckan också. SEN har han semester..ååååh så skönt det ska bli!
.
.
Så fort vi är klara med golvläggningen är det dags för lite låtning av nya produkter till shoppen. Jag har en del som blivit liggandes..Men snart så:)
.
Jenny

Det vankas egentid....

Kategori: Jag & familjen

Det är svårt att inte vara/bli skit irriterad när det råder TOTALT KAOS HEMMA: Filip tjurar för att vi kunde åkt på semester för golvpengarna. Jag tjurar för att allt går sjukt långsamt, och för att Filip inte förstår att det kommer bli ordning om vi rappar på!!!! Kaos gör mig till en MKT sämre människa.
Alldeles för några timmar sen började vi lägga golv i matrummet.. Första biten som skulle hänga ihop med köksgolvet strulade lite, och Hilda var tokig.
.
.
Jag:- Ska vi gå till lekplatsen med Hilda en stund så kan vi fortsätta sen?
Filip:- Nää, gå du med henne så ser jag till att vi får lagt en del.. Nu när jag/vi ändå är igång..
Jag:- Åh vad gullig du är.. då går vi nu.
Efter en timme när jag och Hilda kommer tillbaka från lekplatsen...
Jag:- MEN VAD HAR DU GJORT? Du har ju inte lagt en enda bräda!
Filip:- Jo, jag håller ju på med den här lilla biten.
Så håller han upp slutdelen på första raden golv.
Filip:-Man måste ju trixa lite med den. Så jag tog en paus..
Jag:- Hade jag vetet detta hade vi INTE gått till lekplatsen!
.
.
Nu får jag stå med piskan i högsta hugg HELA tiden. Eller så får jag lägga golvet helt själv..
.
I kväll vankas det dock egentid... Jag och Filip ska gå på bio.. Eftersom jag inte är helt genom ond har han fått bestämma film. Så nu vankas det värsta kill filmen någonsin "Baksmällan 2". Jag vill också se den även om jag är övertygad om att den är rätt fjantig. Jag hade hellre sett värsta romansfilmen som också går..Typ "Somthing borrowed" tror jag den hette..
Jenny

Såå himla sur..

Kategori: Jag & familjen

Igår var jag på så vansinnigt dåligt humör. Jag var sur för en miljard olika saker (helt i onödan egentligen).
.
Detta var jag bla. sur för:
-För att jag fortfarande inte gått ner dom där tio kilona som jag tjatat om så länge..
-För att jag var tvungen att korta mitt frisörbesök och hoppa över slingningen pga ett möte jag absolut inte kunde missa. Jag har fortfarande inte fått reda på resultatet från mötet. Kommer inte få veta förrän v. 30....grr. Att få en ny slingtid i semestertider är i princip omöjligt! Jag ser alltså ut som en gråmus i skallen..Utväxt är inte snyggt!
-För att Jag och Filip inte bor i Halmstad.
-För att jag och Filip inte har jobb i Halmstad så vi kan flytta dit.
-För att jag och Filip inte har 5 miljoner så vi kan köpa detta hus.
Alltså detta har varit mina drömmars hus i en miljard år. HUR PERFEKT ÄRE DET INTE? Detta var jag mest sur för. Fatta att om vi bara hade lite kosing hade man köpt detta rakt av och hyrt ut den vänstra delen. Det hade ju typ betalat vår del också...Jag är fortfarande sur över detta.
Det hade varit väldigt bra om rikgymnasiet för döva och hörselskadade flyttades till Halmstad..Då hade jag liksom blivit tvungen att flytta ner.
-Sen var jag sur för att vi inte var på landet och kunde bada.
-Vilket i sin tur ledde till att jag var sur på Filip för att han inte har åtta veckors semester som jag.
-Jag var VANSINNIGT sur för att jag inte har nåt körkort. Hur har jag klarat mig så länge utan????
-Jag var även sur över kaoset här hemma. Jag blir vansinnigt sur när det är rörigt. När man då inte heller kan använda diskmaskinen eller spisen...då blir man liksom ännu lite grinigare..
Detta är bara en del av kaoset...Det gör mig gaaaalen. Men nu kan vi snart ställa i ordning köket och fortsätta lägga golv i matrummet..Det ska bli väldigt skönt!
Jenny