jane the pain - inredning & sånt..

Tack alla ni!!

Kategori: Jtp-Design

Jaha.. jag ägnar dagen åt fotografering.. Egentligen borde jag sova eftersom jag jobbat natt.. Men nu har jag ju skaffat två jobb...så då får man liksom sova på nätterna... OM nu alla barn i den här familjen kan förstå det.. Då tänker jag mest på den minsta varianten här hemma!!
Jag fullkomligt ÄLSKAR min nya vas/kruka..
Tack tack tack för alla lyckönskningar och länkningar.. NI är GULD!!!!
Jenny

Kommer han verkligen bli sjuksköterska??

Kategori: Jag & familjen

Igår var jag på utbildning på jobbet. Jag skulle snabbt tillbaka till boendet eftersom jag skulle servera mat till eleverna. Maten som skulle serbveras leveraras från samma ställe som jag var på utbildning. Jag pratade med kocken och vi ordnade så att jag kunde leveras tillsammans med maten till boendet.. Himlans bra efter som det var lite stressigt.

Budkillen som körde den ganska ofräscha budbilen...var en ung kille i 23 års åldern skulle jag gissa. När man får åka så där med nån man inte känner måste man ju försöka prata lite och vara lite trevlig..

Jag:-Är ni ett stort budföretag?
Killen:- Nej!
Jag:- Kör du mycket?
Killen:-Nej, jag kör bara som extra knäck.. egentligen pluggar jag.
Jag:- Jaha.. vad pluggar du till?
Killen:- Sjuksköterska (sen fnissade han som om det var kul..antar att han tyckte det var ett tjejyrke).
Jag:- Jaha oj.. det skulle jag aldrig vilja bli.
Killen:- Nähe??
Jag:- Tycker du inte att det är lite äckligt?
Killen:- Våddå menar du sprutor? det har jag inga problem med?
Jag:- Jag skulle aldrig ta spruta på någon.. FY..Fast jag tänkte mer på att sätta kateter och sånt..
Killen:- Äh... det har jag inte gjort än..
Jag:- Men tänk när det kommer en jättegammal tant som är helt hårig och sladdrig och du ska sätta en kateter på henne..Eller en gammal gubbe.. eller nån som har svårt med hygienen..
Killen:- Usch.. det har jag inte tänkt på..
Jag:- Eller när dom ska kissa i bäcken eller när nån kräks ner hela sjukhussängen..eller bajsar ner sig.. eller när barn är svårt sjuka..eller när nån DÖR.
Kille:-(tystnad)..........Alltå det har jag verkligen inte tänkt på.............
Jag:- Nähe.. det kanske du borde göra.....eller?!
Killen:- Jaaaa..det borde jag nog..
Jag:- DU..tack snälla för skjutsen..och lycka till med studierna..

Nu kommer jag undra för resten av mitt liv om den här stackars killen verkligen kommer slutföra sin utbildning.. Sen vill jag bara tillägga att mina chefer, i organisationen där jag jobbar..har satsat på en utbildning som går ut på att man ska lära sig att hålla motiverande samtal (MI)..detta var nog inte ett sånt. Jag kanske ska fördjupa mig i MI studierna;)
Undrar om jag uppfyller Alans förväntnigar om att vara en nyporos??

Kram Jenny

Nu så..

Kategori: Jtp-Design

Här sitter jag vaken mitt i natten.. NU är knappen inlagd hör på bloggen.. och det är bara att klicka in på shoppen. Jag gör nog en ny knapp imorgon eftersom jag är det petigaste som finns. Just för tillfället är jag redo att hålla med lillbrorsan att den är lite otydlig. Jag vet.. JAG ÄR KNÄPP:)

Jag kommer ägna morgondagen åt att råfota många av produkterna. För vissa kommer liksom inte till sin rätt..och det måste förstås åtgärdas! Men annars tror jag att allt ska fungera.

Vas/kruka..

Kategori: Jtp-Design

Just nu sitter min lill brorsa och jobbar med pekning och bloggfix åt mig.. Jag har redan konstaterat att jag typ måste fota om alla bilder i shoppen.. Fotografer är fortfarande välkomna att komma hem till mig och plåta;)
Under tiden ni väntar på att shoppen ska öppna, måste jag visa er min nya favorit.. Min stora kruka i Plexi.. Den är ca 55 cm hög.. I loooove.. Den kommer kosta en slant pga att man måste göra den i tjockare plexi för att den skall hålla vattentrycket.. MEN om man frågar mig, så är den värd varenda öre.. I like bigtime!



Jenny

Öppet..

Kategori: Jtp-Design

kan man säga..bara pekningen kvar..
Hua... lite läskigt nu.. Jag har jobbat med shoppen som en galning i kväll/natt.. Man kan lugnt säga att jag är en gnutta kritisk till bilderna. Hade gärna haft en fotograf....Men jag tror ni kommer ha överseende.. eller??
I morgon jobbar jag hela dagen och natten.. men jag har satt lill-brorsan/datorteknikern på att peka mitt domännamn samt lägga in knappen här på bloggen. Sen kan ni klicka på..:)
Tack snälla för era lyckönskningar. Hoppas inte att jag kommer göra er besvikna. Det jag väntar på nu är lite kuddfodral och bilder i hemmiljö. Men det kommer, det kommer. Ni får ta det för vad det är. En helt nyfödd shop...Hittar ni fel och brister är jag tacksam om ni hör av er.
Hjälper ni mig att sprida shoppen?
Adressen som ska läggas på minnet är www.jtp-design.se

Kram på er..får se om jag kan sova i natt....
Jenny

Felix nya dörrtext..

Kategori: Hemma hos mig..

Idag kom min andra leverans av tre som jag väntat på.. Nu är det Plexi och vinyl i mängder här hemma.. (Tapeten har inte kommit upp än. Får se om jag kan smälla upp den på torsdag).
Felix nya dörrtext kom.. Han är GANSKA nöjd med den..Får se om Lill syrran verkligen fattar att hon inte får gå in nu.. Felix hoppas iaf på det.
Den kommer förstås att finnas i shoppen:)
Jenny

Männen står liksom på rad..

Kategori: Jag & familjen

Alltså nu kan jag inte hålla mig längre.. Jag är ond och jag vet det..
MEN jag fick ett så himlans roligt meddelande på Facebook häromdagen. Från en helt okänd man..Han kommer nog aldrig se att jag visar upp det för hela omvärlden här.. eller?! Här kommer det iaf...
"hi sweety, i saw your profile and i must say you look very sweet and lovely like a rose on a april sunday.. i will like to know u more...
regrads.."
alan
Det kan ju ändå vara bra för Filip att veta...att om han inte spelar sina kort rätt så kanske det kan bli nåt mellan mig och Alan..Alan skulle bara veta att jag oftast..nästan aldrig ser ut som jag gör på min profilbild..Kanske vore det mest rättvist att lägga upp en bild på hur jag ser ut på morgonen..
Jenny

Snart är det påsk..

Kategori: Inredning & inspiration

Vet ni.. nu är det sart PÅSK..och påsklov.. Åhh vad jag längtar. Det ska bli sååå skönt. Jag tror faktiskt att vi ska åka ner till Halmstad och Helsingborg och fira.
För er som är lite pyssliga så tänkte jag ge er en länk till Stoff och stils gratis mönster. Klicka HÄR. Här hemma ska det minsann pysslas.. även om det blir på en lite "barnigare" nivå.. Men vem vet..jag kanske drar fram symaskinen och syr en och annan höna.. Vi får se..
Fast ni vet ju..om det ska pysslas här hemma kommer vi ju välja andra färger:)
Kram Jenny

Tänderna flyger..

Kategori: Jag & familjen

I går kväll lekte Felix och Hilda för fulla muggar.. Plötsligt blir det tyst och Felix kommer i chock. Det sprutade blod ur hans mun. Mitt i leken hade Felix gäspat samtidigt som Hilda försökte sig på ett hopp.. rakt upp i Felix mun..När Felix förstod hur mkt det blödde fick han panik. Hildas skalle, som uppenbarligen är gjord av järn. Hade inte en skråma..
Så idag är Felix hemma från skolan för han har så ont. Tanden han slog i är nu jättelös (innan var den inte lös alls). Om en stud ska vi till tandläkaren..hoppas verkligen inte att den nya tanden som ligger bakom är skadad. Stackars lille skrutt..
Jenny

Kanske åker den upp i kväll:)

Kategori: Jtp-Design

Idag kom min tapet.. Alltså den första jtp-designade tapeten ever.. Jag ska försöka smälla upp den så fort jag bara kan.. Hoppas att kvalitén är toppen!! Isf har jag hittat min tapetleverantör och tapetproduktionen kan börja på riktigt:)

Jag får många frågor om vad som kommer att finnas i shoppen..och jag kan säga att ni sett nästan allt.

Det kommer finnas:
  • "Allt i allo bagar" i massa olika färger
  • Inredningsartiklar i PLEXI- tex: fruktskålar, ljusstakar, lampskärmar, Bokstäver, tidningsställ, pocketställ, krukor, vaser mm.
  • Text-Posters i mängder..
  • Väggtexter/-motiv i vinyl
  • Lapptäcken
  • Kuddfodral
  • Fototapeter
Detta kommer inom kort:
  • Jtp-designade tapeter
  • Jtp-designade textiler
  • Mössor
  • Monster-mjukdjur
  • Trä-bokstäver
  • Illustrationer-barnmotiv
  • Flick klänningar
Tanken är förstås att hela tiden kunna utveckla och bygga upp sortimentet i shoppen. Jag har MASSOR av idéer.. Men man kan inte göra ALLT på en gång, även om jag vill det.. Jag är liksom en helt VANLIG människa;)
Hoppas ni har fått svar på alla era funderingar.Allra senast på Fredag öppnar jag shoppen..Vissa leveranser har blivit försenade..Men på fredag, helst innan öppnar jag oavsett. Då ska knappen på bloggen vara på plats så att ni lätt kan klicka er in i shoppen.
Kram Jenny

I veckan öppnar jag..

Kategori: Köptips..

Japp då var det måndag igen.. Är det någon mer än jag som tycker att helgen är två dagar för kort? Den bara flyger iväg. Man hinner liksom ingenting! Men nu är det som sagt måndag igen och ny jobbtag ska tas.
Jag väntar på tre leveranser till shoppen. Jag hoppas verkligen att dom kommer idag eller imorgon..För i denna veckan har jag ju tänkt att ÖPPNA SHOPPEN:) Hoppas ni är laddade för att shoppa loss:)
Det var jätte längesedan jag var inne jag var inne på Design torget.. Idag när jag tittade in hittade jag allt det här..I like..
Ni hittar produkterna HÄR.
Jenny

Ljuvligt VITT!

Kategori: Inredning & inspiration

Denna bilden är så ljuvlig tycker jag.. Kolla så vitt och fint.. Jag kommer tjata om vita golv tills dom är lagda här hemma.. Filip är ganska trött på mig. Idag har han fyllt år. Så jag har bara tjatat om det ett par ggr.....Han är iofs övertalad och klar.. Det är bara pengarna och tiden till det som ska rulla in.
NU är det jag som hoppar i säng..
Kram jenny

Inspiration..

Kategori: Inredning & inspiration

Blandade inspirationsbilder från Hus & hem..
Jenny

Äntligen..

Kategori: Jag & familjen

NU äntligen har jag svarat på era kommentarer.. Bättre sent än aldrig som man säger..
Gårdagen bestod av ommöblering.. och även om det kändes som en mkt god idé så har vi nu flyttat tillbaka allt igen. Det kändes inte bra när allt var på plats.. Så vi får fortsätta ha ett svävande kontor..Det är ju bara några år till sen så....
Resultatet av ommöbleringen är en sträckt nacke.. Det är alltså inte alltid så bra att få så där ypperliga ideér..
Jenny

Filip <3 Jessica

Kategori: Jag & familjen

Såg ni finalen av Let's Dance igår? Vi brukar aldrig titta på det i vanliga fall. Men just denna säsongen har Filip smygföljt det (jag har bara sett 1.5 avsnitt). Han är nämligen as-mega-super kär i Jessica Andersson.. Jag skulle bytas ut mot henne på en micro sekund om han fick möjligheten..TUR för mig att hon hittat en ny snubbe..
Man kan lugnt säga att Jessica Andersson kan tacka Filip för att hon vann. Vår telefonräkning kommer vara omöjlig att betala och vi kommer troligtvis få sälja huset..;)
Här har ni Jessica Andersson....och Filip som firar hennes seger....;)
Jenny

Nya planer....igen..

Kategori: Inredning & inspiration

Hej på er.. Jag har legat vaken halva natten och tänkt..Jag har fått en idé......igen. Men jag kan inte bestämma mig för om den är bra eller inte.
Problemet som ska lösas är fortfarande datorplatsen..blandat med att Hildas rum är på tok för litet..
Min Idé är att ge upp vårt sovrum.. Antnigen att Hilda får det. Eller att Felix får det och Hilda får Felix rum. Hängde ni med. Isf blir det lager/kontor på Hildas micro-rum. Jag har börjat inse att vi verkligen behöver det om vi båda ska driva företag..Vårt sovrum får då tillfälligt vara i allrummet på övervåningen..När elaka styvbarnet-Elin sen (om några år) flyttar hemifrån så tar vi hennes rum till sovrum och Allrummet uppe blir tv-rum igen..
Så här ser planlösningen/rumsfördelningen ut idag..Håll i er för min konstnärliga ådra;):
Det som tar emot med att göra så här är vår älskade väggtext i sovrummet.. Hmm, säg om jag är knäpp eller om det är en bra lösning..Vi behöver verkligen det där kontoret..och Hildas rum är på tok för litet för allla hennes leksaker. Snart börjar hon sova i riktig säng också..
Domino via Black Eiffel
Beckers
Mio/Alcro
Sköna hem
Jenny

Ta in naturen..bla bla bla...

Kategori: Inredning & inspiration

Inredningsfolk snackar ofta om att man ska ta in naturen.. Jag vet inte hur många vansinniga alternativ jag sett på detta.. Men här hittade ja faktiskt ett som jag gillade! Så enkelt liksom..
Livewirefarm
Jenny

Jag laddar som satan nu..

Kategori: Jtp-Design

Typ så här kommer tapeten bli.. Bara den kommer:)
Alla nya läsare.. undrar ni om jag gillar svart och vitt?? Svaret är Jaaaa det gör jag!!!! Tapeten kommer finnas att beställa i shoppen.. Alltså jtp-design shoppen = MIN alldeles egna shop.
Åhhh det är så kul att få bestämma helt och hållet hur man villl att allt ska se ut. Frågan är ju bara varför jag inte gjort det här tidigare??
Hur går det med shoppen då?? Jo, det mesta är klart. Skattemyndigheten har äntligen ringt och bekräftat att allt är ok. Klarna håller på och fixar med avtalet och väntar typ intyg i från skattemyndigheten. Jag har inhandlat packmaterial..Jag tror dessutom att det kommer en del varor idag, och lite mer nästa vecka..
Det som är kvar är att fota, fota och åter fota. Jag väntar dock på att tapeten ovan ska komma från tryckeriet. Jag vill liksom testa hur dom är att sätta upp innan jag börjar sälja dom.
Jenny

Öroninflamation..

Kategori: Jag & familjen

Oj oj.. vilken start på dagen.. Jag började med att jobba över pga mkt viktiga samtal på jobbet.. Sen var det snabba ryck hem för att hämta Puma och åka till veterinären. Han har fått en svullnad i sitt ena öra.  Veterinären trodde att det var skabb.. men det var det inte. Gammelkatten har åkt på en öroninflammation. Han var inte så där jätte glad över att åka till vet. Det markerade han genom att skita i mitt knä när vi satt i bilen.. Enligt Filip var det en himla tur att han sket på min jacka och inte i sätet.. Jag vet inte om jag håller med. Skinnsäten är liksom lite lättare att torka av än min ulljacka.. Den får ju liksom åka på kemtvätt nu..
Nu ska det jobbas och slitas lite med företagsgrejer innan jag går till dagis och fritids och hämtar upp mina vilddjur..
Jenny

Vansinnigt..

Kategori: Inredning & inspiration


Bilder som inspirerar mig nåt alldeles vansinnigt..











Jenny

Mitt vita hus-tävling..

Kategori: TÄVLINGAR!!

Alla ni som är som jag..och ÄLSKAR TOLIX..klicka in till Mitt vita hus..så kan ni vinna en.. Jag vet att jag har massa tur i kärlek, men jag önskar iaf JÄTTE mkt att jag vinner en:)
Tävlingen utförs i samarbete med webshoppen Blacknwhite..

Kram Jenny

Jag e' lite stiff..

Kategori: Inredning & inspiration

Stelt, trist och alldeles UNDERBART!!
Ja..det är väl ingen som missat att jag är en stel trist och tråkig person..Jag menar, alla säger ju att ens inredning speglar ens personlighet.. Så jag antar att jag är ombytlig och tråkig..och FYRKANTIG..
Filip säger alltid till mig att "JENNY..allt är inte svart eller vitt"..Igår när min chef sa samma sak till mig höll jag på att trilla av stolen.. Nu är det faktiskt så att ALLT är svart eller vitt. Åtminstone hemma hos mig..Eller ska jag svara dom att det är liiiiite grönt också?!

Jenny

Perfa!!

Kategori: Jtp-Design

Idag fick jag ett samtal i från skatteverket.. Wooohooooo.. Det verkar som om mina papper blir klara till premiären iaf.. Helt perfa liksom.. NU är det bara det där med bra packmaterial som skall inhandlas. Någon som har tips?
Kram Jenny

En lysande uppfinning..

Kategori: Hemma hos mig..

Jag får ofta frågor ang min tvålpump som jag har i duschen..Jag kan säga att den är helt fantastisk.. Den är köpt (av min mamma) på Comfort butiken i Halmstad..I looove.. Den finns i andra utföranden också..
OM det nu skulle vara så att man tycker att den är lite stel, trist och tråkig...Så finns ju den här varianten:)
Amazon
Kram Jenny

Nu e' det vååååår..

Kategori: Köptips..

Nu är det ju typ vår..och då behöver ju alla fåglar någon stans att bo.. och dom vill förstås också bo lite flott..Så jag tycker att dom ska få bo i varsin sådan här tjusig holk från Designtorget.se
Tycker inte ni det?!
Jenny

Tapetprov..

Kategori: Jtp-Design

Denna kommer komma upp som tapet i mitt matrum.. I like a lot!!
Den kommer att vara 120 cm bred och gå från golv till tak. Det bästa är att denna hänger inte hemma hos nååågon annan i heeela världen.. Inte än iaf.. FAST i framtiden hänger den förhoppningsvis överallt:) Det ska bli kul att testa tapeterna hemma innan jag börjar sälja dom. Så man vet att dom är ok och lätthanterliga.
Alltså det kommer att vara en hel del svart och vitt i shoppen. Men det är ni väl förberedda på;) Jag lovar att det blir liiite färg också..
Jenny

Såg ni?

Kategori: Inredning & inspiration

Såg ni bygglov?? Jag konstaterar att det inte bara är jag som inreder med FAKTUM köksskåp.. Fler har upptäckt dess ypperlighet!! Tummen upp för det..
Bygglov tv4
Jenny

Smygreklam;)

Kategori: Jtp-Design

En av alla min idéer till shoppen. Detta har visat vara en STOR favorit hemma. Vinylen är klistrad på bordet.. men man skulle lika väl kunna sätta den på golvet i te x. barnrummet.Spelpjäserna är gjorda i plexi. OCH det kommer gå att klicka hem inom kort.
Kram Jenny

I like..

Kategori: Köptips..

Favoritsaker.se är en säker shop om man vill satsa på lite roliga detaljer..
Jenny

Lite att fixa med..

Kategori: Hemma hos mig..

Idag gick av kl 10.00 på mitt jobb efter att ha jobbat natt. Jag börjar jobba klk 15.00 igen så nu är jag bara hemma och hämtar andan lite. När jag kom hem i morse var Filip fullt upptagen med att...håll i er... STÄDA. Det tillhör kanske inte vanligheterna..
Just nu står han vid spisen och lagar mat. Jag skulle nog kunna vänja mig vid det här känns det som..
Idag står det en del på "att göra" listan innan jag drar till jobbet.
  1. Jag ska packa alla tidningsställ som är beställda. Förhoppningsvis hinner jag lägga dom på posten idag.
  2. Kvitton ska skrivas..
  3. Luckor ska beställas från Ikea eftersom dom fortf. är slut i lager..
  4. Svarta förvaringsbaljor ska inhandlas..om jag hittar några..
  5. En lite snabbtur till Ikea och beställa en bänkskiva till köket.
  6. En snabbtur till Bauhaus och köpa mer av mitt svarta textgolv.
  7. Köpa bakgrejer så ja kan baka med mina barn i morgon. Dom har studiedag och vi ska ha mysdag hela dagen. Hoppas på SOOOOL så vi kan gå ut och våra oss lite.
Tror ni jag/vi kommer hinna allt det här??
Nu ropar mästerkocken..
Ses sen:)
Kram Jenny

Kan nog inte leva utan..

Kategori: Inredning & inspiration

Jag har ju tidigare sagt att jag vill ha den här fåtöljen från Mio..

Yesterday heter den..

MEN så var jag inne på Bolia och hittade dom här..

Snyggfaktorn är liksom ganska HÖG!!
Jag undrar om jag verkligen kommer kunna leva utan den här fåtöljen?!


Denna är också snygg..


Jenny

En ypperlig idé!!

Kategori: Inredning & inspiration


Finns det något bättre än öppna ytor i ett hem.. Jag verkligen älskar den där öppna ytan som bara finns och ger rymd åt hemmet.. Nu är det dock en avsaknad hemma hos oss.. Men jag klagar inte för det;)





Denna sista bilden gav mig en alldeles YPPERLIG idé..kan ni gissa? Annars kommer ni få se innom kort:)

Bildarkiv google.

Så fort jag öppnat shoppen, looovar jag att jag ska ordna med lite tävlingar. För nu var det bra längesedan jag hade nån. Vad vill ni vinna?

Jenny

Jtp-design.se

Kategori: Jtp-Design

Har ni tänkt på att jag faktiskt visat en hel del från shoppen nu.. Igår anlände halva plexibeställningen. Så nu har hela huset fullt med tidningsställ och bokstäver. Ni som förbeställt tidningsställ kan invänta dom i nästa vecka:)
Nu väntar jag bara på andra delen av plexibeställningen och min textilleverans. Sen öppnar jag. Troligtvis hinner inte allt bli klart med Klarna..så dom första dagarna blir det bara förskottsbetalning som alternativ. Men så får det vara för nu vill jag faktiskt öppna:)
Lite svar på frågor som jag märkt ofta dyker upp..

  • Bokstäverna kommer finnas i tre strl. 30 cm, 50 cm och 70 cm. Man kan få vilken bokstav som helst. I shoppen kommer ni kunna se hela alfabetet i både stora bokstäver och små, samt siffror.
  • Posterna jag har visat och ytterligare posters kommer finas i måtten 30x40 cm, 50x70 cm och 70x100cm.
  • Ni kommer hitta en del väggdekor. Mest i form av väggtexter. Fler symboler/motiv kommer sen.
  • Green is the new black tavlan, kommer att finnas i ovan nämda format. Det kommer även att gå att beställa med valfri text. Alltså den kan bytas ut till vilken färg som önskas..En "Yellow is the new black" tavla postades tex igår..Eller varför inte ha en sån här tavla:
:)
Ha en bra LÖRDAG.. Hoppas ni äter massa godis..
Själv ska jag jobba..
Kram Jenny

Kungen utan tänder..

Kategori: Hemma hos mig..

Jag har tänkt ganska mycket på den där kungen som drog ut alla sina tänder.. Kommer ni ihåg?
Läs detta..

Samtida källor berättar att den franske monarken Ludvig XIV luktade illa. Det berodde inte bara på att man inte tvättade sig så noga under 1600-talet utan använde puder och parfym istället. En annan orsak till den stank som kungen spred var den usla tandvård som han utsattes för. Den samlade expertisen på den tiden ansåg att tänderna var kroppens värsta infektionskälla. Alltså drog man ut alla kungens tänder för att skydda honom. Men hans tandläkare bar sig så oskickligt åt att en del av underkäken sparack och delar av gommen följde med framtänderna. Hålen i gommen blev infekterade, vilket tandläkaren åtgärdade genom att 14 gånger bränna ut orenligheterna med glödande järn.

Kungen fick naturligtvis svårt att tugga maten och mängder av matrester samlades i gommens håligheter. Veckor kunde det dröja innan matem lösts upp helt. Inte underligt då att det stank ur kungens mun! Dessutom plågades han av magknip, gasbildning och kräkningar, eftersom han tvingades svälja maten otuggad.

Mer om prakten och den dåliga hygienen vid solkungens hov kan du läsa i läroboken i historia.

Källa: Passagen
Alltså det känns som att jag inte ska klaga över min tand mer.. eller vad säger ni?!
Jenny

Ostylat värre..

Kategori: Hemma hos mig..

Är det någon mer än jag som lipar över att det snöar idag.. Alltså nu är det mitten, snart slutet av MARS.. Kan det bli vår?? Snart tar jag mitt pick och pack och flyttar söder ut.. Alltså då menar jag att jag flyttar till Halmstad!
Idag ska jag jobba..kinden är inte lika svullen och jag har inte lika ont..Jag hoppas dock att eleverna är snälla för jag har fortfarande så ont att jag måste pimpla tabletter och hålla mig ganska tyst.
Kolla vad som äntligen kommit upp på väggen... I looove..
Och här..lite OSTYLAT från sovrummet.. Bara för att visa att jag är en heeeelt vanlig person..:) Mattan väntar på att få ligga på sin plats under sängen.. Den har legat där sen jag drog ut den för att ge den en ordentlig rengöringsomgång.. Nu får jag inte lyfta pga mitt köttiga sår i munnen. Men en vacker dag ligger den säkert där den ska.. (Åh jag mår nästan lite dåligt av att se dom knöliga kuddarna och den taskigt bäddade sängen..hua..)
I änden av sängen har jag förstås FAKTUM..vad annars??
Snart drar jag till jobbet..
Kram Jenny

Gul e' fult..

Kategori: Inredning & inspiration

Alla ni som gillar att bryta med gult.. Jag måste erkänna att just GULT har varit min värsta färg genom tiderna.. Men denna knallgula färg gör sig inte annat än helrätt precis överallt.. Det behövs liksom inte så mycket heller.. Det räcker med den där klicken som fångar blicken.. Jag har dock inte introducerat gult än.. Men vem vet.. jag är ju lite efter. Det har liksom med åldern att göra. Det tar längre tid att vänja sig;)
Livet hemma-Ikea
Hus & hem
Elle interiör.
Jenny

Buzz Lightyear o jag..

Kategori: Hemma hos mig..

Jag sitter hemma och ser ut som Buzz Lightyear i underhuvudet.. Helt sjukt vad man kan svullna upp. Nu tycker jag att jag fått min dos av sjukdom och smärta för detta året..eller ja.. för nästa år också!
Året började nämligen med en kraftig infektion bakom min visdomstand (den som nu är utdragen).. På nyårsafton hade jag så ont att jag låg och grät.. Då såg jag också ut som Buzz. Jag fick penicillin och sjukt mkt värktabletter.. Sen ca en månad senare fick jag nån typ av influensa.. Då hade jag så ont i halsen att jag grät som ett barn varje gång jag svalde.. Jag låg deckad i en vecka.. Nu har jag dragit ut tanden och har ont av det.. Grrrrr.. Det är bara MARS!! Jag som inte brukar bli sjuk..om man bortser från nån lite förkylning då och då..
Så färdig gnällt.. Här får ni lite "hemma hos" bilder.. Vet att jag är dålig på att ta bilder hemma.. Så passa på nu;)
Snällaste mamman i världen skickade blommor när jag dragit ut tanden..<3 och det finns ju bara en sorts blommor som jag gillar..
Vita liljor så klart.. Men dom måste vara VITA annars funkar det inte!
Jenny

Konkurrens på kärleksfronten..

Kategori: Inredning & inspiration

Vi har länge haft vår stora svarta ryamatta i vardagsrummet..Jag är ganska trött på den och skulle vilja ha något nytt fräscht..som kommer matcha mina fräscha vita golv om miljarder år;)
Idag hittade jag den..PÅ BOLIA. Nu du, Filip har du fått lite konkurrens på kärleksfronten<3<3<3
Mushroom heter den ljuva mattan, och finns i olika strl. Jag vill förstås ha den största som är 170x240 cm. den går för 5399:- Den hamnar genast högt upp på önskelistan.
Jenny

Så perfa!

Kategori: Inredning & inspiration

Kan man annat än älska den här bilden?!
Den är så fantastiskt perfekt i mina ögon..VEM säger att man behöver färg..
Elle interiör.
Jenny

I kväll.....

Kategori: Mina män

Shit vad struligt det har varit på blogg.se
Men nu verkar det funka..Vet ni vad det är i kväll?? GREY´S Wooohooooooo! Gissa vem som sitter bänkad och väntar på...
Jenny

Hoppelihopp hopp...

Kategori: Hemma hos mig..

En sån här borde alla barn ha på sina rum.. Felix är sur för att inte han fick en på sitt rum.. Hilda däremot försöker härma Felix och hoppa på ett ben.. Det är URKUL att se..hehe..
Ni som undrar....JAAAAAAA den kommer i shoppen.. Så snart kan ni beställa hem en till era små hoppisar!! dessutom borde alla dagis ha en.. Eller hur!
Man måste inte sätta den på barnens rum heller. Jag hade gärna haft den i hallen eller i vardagsrummet. MEN så ska ju jag (vet att jag tjatar..) lägga nya golv.. Så därför fick den sitta på Hildas rum.
Kram på er..Jenny

Köttbulle...

Kategori: Jag & familjen

Tack för alla kommentarer ang. min tand..Jag svarar så här ist för att svara en och en. Jag mår lite bättre idag.. Även om det ser ut som om jag stoppat in en mega stor köttbulle i kinden..Idag kanske man ska testa att äta nåt..
Alla ni som kommenterat ang Klarna, så kommer jag teckna avtal med dom. Jag vet dock inte om jag hinner få klart det till premiären men det kommer det kommer:)
Jenny

Skor..

Kategori: Inredning & inspiration

Skoförvaring är alltid ett meck.. Här har vi några roliga/smarta lösningar..
House doctor.dk
Car möbel
Voice
Design Johanna Eliassson (leva & bo)
Stil & inredning
Jenny

Nu är den ute..

Kategori: Jag & familjen

Jag kan väl inte påstå att jag är på topp.. Det enda positiva är att NU äntligen är den omtalade visdomstanden ute. Jag var sjukt rädd i morse när jag satte mig i tandläkarstolen. Så rädd att dom fick ge mig lugnande.. Tandläkaren hade snackat om att LYFTA UT TANDEN.. DET Gjorde han INTE.. Den satt så sjuuukt hårt att han fick plocka ut den i en miljard bitar. Nu har han sytt igen halva munnen på mig. Usch och fy. Detta vill jag inte göra om. Jag som försökte tänka att dom faktiskt skurit upp hela magen på mig en gång för att plocka ut en hel människa..En liten tand skulle väl inte kunna vara så jobbit. Men se det var det. Iaf så var det inte hälften så fantastiskt efteråt..
Till TANDFEN säger bara:
- Jag hoppas att det ligger en miljard kronor under kudden i morgon bitti...Åtminstone 3198 kr som det kostade att dra ut skiten tanden.
Jenny

I valet och kvalet..

Kategori: Jtp-Design

Jag står i valet och kvalet..
Från början hade jag tänkt öppna en pytteliten shop som med tiden skulle få växa till sig.. Jag kommer fortfarande bara öppna en liten shop och jag hoppas den växer till sig ordentligt.. MEN jag har redan börjat tänka om lite när det gäller sortimentet OCH det har redan blivit så mycket mer än vad jag från början tänkt.
Min ambition att sy som en tok är som sagt lagt på hyllan..iaf delvis. Alla tyger har istället fått fara iväg till en sömmerska som förhoppningsvis har mer tid än jag..Textiler ska tryckas framöver.. Just nu sitter jag och jobbar med fototapeter som ska prov-tryckas. Vanliga tapeter kommer också komma inom kort. Fast troligtvis inte till öppningen, men sen. Jag kommer även samarbeta en del med min allra bästa Jess. Mer om vårt samarbete kommer i ett senare inlägg.
Just nu står jag i valet och kvalet om jag ska teckna avtal med KLARNA eller inte. Det lutar nog åt att jag gör det. Eller vad tycker ni? Visst är det smidigt att handla med Klarna.. Dessutom är det ju skönt att få hem och se sina prylar innan man betalar för dom!!
Hoppas bara allt hinner bli klart till den sista mars.. så jag verkligen kan hålla mig till vad jag lovat:)
Jenny

NU vet jag vad jag vill ha!

Kategori: Hemma hos mig..

Jag är på jakt efter snygga handtag till våra luckor i köket.. Jag ar inte alls vetat VAD jag vill ha..Men så hittad dom här läderhandtagen från Tine K..Åh jag är alldeles förtjust. Frågan är om jag kan hitta lite råare läderband nån stans. För på nära håll var det nåt mindre snyggt mönster..Men hittar jag inte det så får jag kanske slå till på dom här..
HÄR kan man köpa dom.
Kram Jenny

Insp..arbetsplats..

Kategori: Inredning & inspiration

Den här helgen har verklige flugit förbi..Jag har faktiskt inte ägnat så mycket tid framför datorn..och det har varit oerhört sunt tror jag..
Jag har lagt allt jobb åt sidan och ägnat mig åt barn och hem.. Det har inte hänt så där jättemkt i kket eftersom vi fortfarande väntar på grejer..Därför får ni ingen ny bild därifrån. Istället har vi tokstädat garaget. Det är fortfarande inte klart.. MEN SHIT vad mkt skit vi slängt.. Vi har även kört iväg pianot som stått och skräpat.. NU precis NU ska vi gå upp på övervåningen och försöka trolla med vår arbetsplats... Säger bara HUUUUAAAAA!!Jag behöver ett rum till i huset.. Men nu finns ju inte det så då måste vi trycka in det där dumma datorbordet på någonn bra plats.. Det har stått på hundra olika dåååliga platser.. Men snart så kanske vi fått till det..
Dessa arbetsplatser är snygga och inspirerande..eller vad tycker ni?

Livingect.
Village
Made by girl
Hoppas ni haft det bra i helgen..
Jenny

Koasigt och fult just nu..

Kategori: Hemma hos mig..

Äntligen har jag en ledig helg..Så himla skönt och avkopplande.. Eller ja.. den är ganska fullspäckad.. Att Felix vaknade 05.15 var kanske inte heller nån höjdare. Men det är ändå skönt att vara hemma.. Idag ska vi åka till tippen, oerhört behövligt!! Sen ska vi fortsätta fixet i köket..och ikväll ska jag och Filip på konsert.. Vuxentid liksom.. det är inte ofta..
I morgon ska jag på date.. Inte vilken date som helst utan date med FELIX. Vi ska gå på restaurang och bio. Han har fått välja restaurang..BURGER KING:) Helt underbart. Nu ska jag bara försöka få honom att se en film som jag också vill se...
Så här kaosigt är det just nu i vårt kök.. Ikea har som sagt köksveckor vilket innebär att man får vänta en miljard år på det man behöver. MEEEEN..det blir nog bra sen.. när det är klart..Köket blir absolut inte lika snyggt nu när jag tagit bort mina svarta liggande skåp. MEN det blir mkt mer praktiskt.. Nu fick vi dessutom så mkt mer skåp när vi slängde ut köksbordet och satte upp skåp där också.. Jag tänker fortfarande att det bilr bättre när golven är vita..ALLT blir bättre då;)
Jenny

JUST NU..

Kategori: Köptips..

har design online erbjudande på massor av sina tapeter.. Det är verkligen livsfarligt. Massa av mina favoriter är nedsatta i pris.. DESSUTOM har dom fri frakt under hela mars.. SKYNDA!!

Dotty tapet - gul - Ferm Living

Vertigo tapet - svart/vit - Ferm Living
Kokeshi tapet - vit/blå - Bantie

Rush Hour tapet - petrol - Ferm Living

Claudia tapet - rosa - Sandberg Tyg & Tapet

Feather tapet - mörk petrol - Ferm Living

Alltså om jag hade väggar så det räckte...då hade jag klickat hem alla dom här!!

Kram på er..
Jenny

En god gärning..

Kategori: Köptips..

Idag tänkte jag att alla skulle göra en god gärning för naturen..

Moderna museets webshop kan man beställa detta lilla träd. Nu kanske inte jag tycker att det är det snyggaste som finns i världen.. Men gärningen och tanken med det är mkt god. Man skulle ha två tycker jag.. ett stort och ett litet. Så kom igen nu..klickeliklick;)

Trädskog
Så här skriver dom om det:

Dessa träd är inte bara vackra detaljer för hemmet, utan gör det även möjligt för utvecklingsländer att återplantera träd. För varje litet träd du köper planteras det ca ett träd och för varje större träd planteras det ca två träd. Finns i två storlekar 34 cm och 67,5 cm i naturträ. Paketerade i platta paket.

Nära 8000 träd är planterade hittills

Jenny

Snart kan jag nog öppna:)

Kategori: Jtp-Design

Lite uppdatering ang. shoppen..
Så här kommer det se ut när ni tittar in..Enkelt och stelt..precis som jag;)

Nu är faktiskt hemsidan nästan helt klar..Alltså jtp-design sidan. Så fort min knapp är inlagd på här på bloggen, kommer ni kunna besöka shoppen. Jag saknar fortfarande en del produkter. Tapeter och textiler skall tryckas. Jag väntar även på en del grejer från sömmerskan. Men det är ju inget som säger att jag inte kan öppna shoppen för det. Jag kan ju fylla på efter hand. För så kommer det förstås vara.. Jag kommer fylla på allt eftersom, så mycket det bara går..
När man väl börjat designa sina egna prylar är det svårt att tänka på något annat. Men ack vad kul det är..Jag väntar på min beställning från min Plexi leverantör..och en prislista gällande vinyl.. SEN kör vi:) Allra senast öppnar jag den sista mars..Men som det känns nu kan jag nog slå upp portarna lite tidigare än så..Jihaaaa...
Kram Jenny

Förvaring..

Kategori: Inredning & inspiration

Förvaring är ju band det viktigaste i ett hem.. Men det är inte alltid så lätt att få till det. Här är några supersmarta förvaringslösningar..
Vi i villa
Inhabitat.com
Alvhem Mäkleri
Bildarkiv google.se
Sköna hem
Jenny

Cobran har anlänt..

Kategori: Köptips..

Som jag har väntat.. För ca ett halvår sedan beställde jag en grön Cobra telefon (nyproduktion) från www.barnvanligt.nu
Tydligen har dom varit svåra att få tag på.. MEN nu har den anlänt:)..I loooove..
Jag vet dock inte vart jag ska ha den..Vi skulle behöva lite fler Tele uttag här hemma..Det måste genast fixas.
Ni som vill ha en får skynda er att beställa, för dom tar slut fort!
Jenny

Träd inomhus..

Kategori: Inredning & inspiration

Hittade ett träd som hade gjort sig alldeles ypperligt i ett barnrum..
NI hittar det HÄR.
Var det inte urgulligt?!
Jenny

Nu då..?

Kategori: Jtp-Design

Tack för alla svar och tips.
Vad tycker ni nu då..?
Ni får vara exakt hur kritiska ni vill det uppskattas..:)
Jenny

Japp, nu satsar jag..

Kategori: Jtp-Design

Just nu tänker jag ska det va ska det va ordentligt..(tänker så ofta..) Jag har insett att jag aldrig kommer hinna sy allt jag tänkt.. Därför har jag bestämt mej för att lejja ut det.. HUR BRA SOM HELST.. Jag har ju faktiskt två barn..och en man och ett LIV!!
Nästa steg är det där med tapet-tänket.. Väntar på offerter från leverantörer.. Sen skulle det ju vara kul att designa sitt eget tyg..
Tanken är att det kanske ska bli en del jtp-design i form av textiler med MINA tryck.. Men det får ni faktiskt vänta lite på. Jag kommer aldrig hinna med det till i slutet av mars.. Men det kan ju vara kul att veta att det kommer komma sen..För nu jäklar.. NU SATSAR VI STENHÅRT!! NU bygger jag upp era förväntnigar jätte mycket..Eeeehh ha inte FÖR höga förväntningar..
Kram på er, Jenny

Det betyder ingenting..

Kategori: Inredning & inspiration

Vi har lite bokstäver och siffror lite varstans i huset.. Varje gång min svärmor är här så ställer hon frågan vad varenda bokstav betyder..
Jag svara att den inte betyder någonting. Det är ju precis som soffan.. Den betyder liksom inte heller så mkt..
Bokstäver är helt enkelt bara SNYGGT!!
Här kommer lite bilder jag gillar.. Man kan göra så mkt med bokstäver och siffror.
Cap&design
Skönahem
Better homes and garden.
DigsDigs
Sfgirlbybay
Via letter
Jag kan inte låta bli att älska sista bilden.. Kanske dyker den texten upp i shoppen.. Bara för att jag blev så förstjust:)

Hiss eller diss?

Kategori: Jtp-Design

Idag har jag gjort en "knapp" till bloggen.. Alltså en som ni ska kunna kklicka på för att komma direkt till shoppen/jtp-design. Jag vill att den ska vara stilren och bildfri..Tydlig liksom. När ja mailat den till min privata data-nisse/min lillebror sa han att den var lite otydlig. Själv tycker jag inte att den kan bli mer tydligt.. Därför tänker jag låta er avgöra..
Tanken är att den ska ligga under min presentation.. Here i comes.. Ska jag köra på denna eller göra en TYDLIGARE?
Nåå vad sägs??
Jag tänker mest att den kanske är för blaffig.. Alltså för stor.. Säg nu ärligt. Jag blir inte sur..eller ja, det kanske jag blir..men bara lite en kort stund isf;)
Kram Jenny

Virkad och sprayad?

Kategori: Inredning & inspiration

Detta såg jag faktiskt på Bolibompa för ett tag sen.. Jag har sett det innan också men har inte varit så där super sugen på att testa..
Men igår, efter att vi städat ur en miljard virkade dukar ur vårt linneskåp på jobbet..så tänkte jag att man kanske skulle ta och testa. Jag vet ju hur jobbigt/pilligt det kan vara att virka så det är ju synd att slänga dom..Man får tänka på den stackars tanten som troligtvis suttit och virkat dom. Visst borde kunna spraya dom i önskad färg efter att dom torkat..!?
Är det nån som testat?
Jenny

Gök..

Kategori: Inredning & inspiration

Gökur är ju egentligen ganska fult.. MEN det finns så himla många roliga varianter.. Kolla in dessa.. I like<3
Designtorget.se
Alebro
Bolia.com
också Bolia.com
Joy of giving.se

Lucky little me.se

 

Undrar om jag ska ge mig på att rita ett gökur och skicka på tillverkning..

 

Jenny

Jane the pain viktbloggar;)

Kategori: Jag & familjen

Bara så ni vet börjar det närma sig en choklad fest..
För er som missat det så gick jag upp 30 kilo för 7 år sen, när jag var gravid med Felix.. Det var hemskt. Jag kunde inte amma och bli så där ammningsutsugen som vissa har en tendens att bli..Det tog ca två år att bli av med dom där kilona.. När jag blev gravid med Hilda hände samma sak. Läkaren konstaterade dock att jag hade graviditets struma. Detta förklarade varför jag hade gått upp så mkt och varför det var så svårt att gå ner i vikt igen.. OCH varför jag fått en fettvalk på halsen..Grrrr..

Två år i rad har jag tvärslutat äta godis, kakor chips mm..Första gången höll jag uppe i 6 månader..Då gick jag ner 12 kilo..Nu har jag gått ner ytterligare.. Sen Hilda föddes har jag tappat 22 kilo av 26 kilos uppgång..Helt sjukt hur stor jag var.. Mitt mål är att komma i mina vanliga kläder, och se ut som mig själv igen..

Det är ganska segt att gå ner så där många kilon. Meeen snart, snaaaart är jag tillbaka på min start vikt. Alltså vad jag vägde när jag blev gravid med Hilda.. Det är första steget..att komma tillbaka till den vikten. MEN så var det så att jag hade gått upp innan jag blev gravid med henne.. så 4 kilo till hade jag gärna loosat..

Till saken: När jag nått min startvikt anser jag att jag är värd att börja äta choklad igen.. och då ska det firas med en CHOKLADFEST.. Det ska alltså bara förtäras choklaaaaad och dryck.. VALFRI dryck;)

Jag vet att det är knäppt att fira viktnedgång med choklad.. Men så är jag ju ganska knäpp också:)




Jenny

Star Wars invaderar..

Kategori: Hemma hos mig..

Nu kan kanske ni tror att jag tagit det lugnt och fått sova hela fm.. Men se, det har jag inte.. Mina barn är som små klockor. Kl 06.00 vaknade dom. Filip har varit iväg över natten..så jag kunde inte ens tvinga honom att gå upp och ta hand om krypen..
MEN...ack vad jag har fått gjort mkt. Felix alfabet ovanför sin säng är ett minne blott.. Istället har han fått en ny text.. Jag kan säga att han är GANSKA LYCKLIG:)
Det kommer finnas en del wallies/väggtext i butiken..om ni undrar. Dock inte den här..
Hildas dörrar är monterade. men jag är inte riktigt klar med rummet så ni får vänta lite till på det..
Japp så här ser det ut nu.. Nu kommer troligtvis både Felix och Filip bo här inne..Star Wars tar liksom snart över vårt hem ..Men jag gillar det ändå.. Det finns mkt snygga SW prylar..
Jenny

Ber till högre makter..

Kategori: Jag & familjen

Hemma från jobbet igen. Jag och min kollega har slitit som djur idag.. Vi har städat varenda skåp och slängt, slängt, slääängt massa onödiga prylar.. Så himla skönt.. Nu tänker jag dock be till GUD att mina barn sover till ca kl 10.00 imorgon..

Snälla snälla..jag vet att dom säkert vaknar kl 06.00. Jag antar att jag får be om ett mirakel om dom nu skall sova så länge.

I morgon vankas skruvning och fixning på Hildas rum.. Billy ska bli med köksdörr. Håll tummarna för att det blir bra..Sen jobbar jag ännu ett nattpass. Ska bli sååå skönt att vara ledig nästa helg..

Jenny

Livsfarligt..

Kategori: Inredning & inspiration

OJ oj.. nu hittade jag en LIVSFARLIG sida.. Massa snygga design möbler för BARN.. Det här kan bli dyrt.. Eller vad säger ni??

Jag tycker ju att detta är ett företag som fattat vad det hela handlar om.. DESIGN;)

kids eames dsr chair replica
Kids Bertoia Side Chair replica
Kids pony chair replica
Kids replica eames style chair and ottoman
Replica kids egg chair


Klicka HÄR för att komma till sidan..och SHOPPALOSS;)

Kram Jenny

Man hinner mkt om man vill..

Kategori: Jag & familjen

Japp då har vi varit på Ikea en vända mellan min arbetspass. Gick av kl 10.00 i morse, och går på i kväll igen..Tänk vad mkt man kan hinna med mellan sina pass.


Bild: Ikea

Applåd luckorna var så klart SLUT.. man blir ju liksom inte förvånad. Ikea kör köksveckor nu, vilket innebär att allt man ska ha till kök är slut. Nästan iaf.. MEN snäll-killen på IKEA tipsade om "HÄRLIG" lucka..och det är ju bara till Hildas rum, så vi köpte dom. Tjoffar upp dom i natt eller imorgon..
Sen köpte jag ca en miljard ramar.. För nästa vecka ska alla posters fotograferas. Det ska bli kul. Det hade varit himla bra om det kunde vara sånt här soligt väder då. HOPPAS!!

Nu drar jag till jobbet.. ha det..

Kram Jenny

Ge mig en Applåd:)

Kategori: Hemma hos mig..

Japp.. NU äntligen har jag lösningen på hur jag ska göra med Billy bokhyllorna och dess luckor..Jag har en Billy som är 80 cm bred..en Billy som är 40 cm bred.. Alltså 120 cm breda tillsammans..

Lösningen..Applåd högskåpsluckor till köksskåp (alltså vad kan man inte lösa med prylar från Ikea kök?)som är 195x60 cm.. Det måste ju bli perfekt!! Haha.. ack den som ger sig och börjar tänka på andra möbler..Grubblar man tillräckliget länge så....

Jag har nog inte sagt det?! Men Billysarna har åkt in på Hildas rum (istf hallen). Detta trots att jag är emot höga hyllor i barnrum. Men hennes Micro/mini rum rymmer inte alla prylar. Så nu måste vi bygga på höjden. Dessutom ska det ju bli kontor/lager/syrum där inne sen och då kommer det vara perfekt med hyllorna.. Luckorna är ytterst nödvändiga.. Annars ser det så rörigt ut och det gillas ju INTE! Undrar om jag ska fixa nån rolig text att sätta på luckorna?! Förslag?
Vi drar till Ikea imorgon... IGEN..Får se vad vi kommer hem med:)

Jenny

Samlat..

Kategori: Jtp-Design

En lite sammanfattning kan man säga..
Fick höra igår att inte alla sett alla förvisningar så här kommer allihop samlade..PÅ BEGÄRAN..
och till sist..
Lille Filip.. du ville se tidningsställen samlade..
Här har du dom:)
Kram Jenny
Jtp-Design
www.jtp-design.se (domänen är inte pekad än..)

Mumie..

Kategori: Inredning & inspiration

Jag fick en fråga ang Mumien på Felix rum. Jag har köpt min på www.barnvanligt.nu
Men jag är osäker på om dom har dom för tillfället. Jag vet att dom brukar ta hem dom inför Halloween, och då går dom som smör i solen. Är det nån som vet vart dom finns just nu?
Kanske kan man beställa dom direkt ifrån www.ommdesign.se
Kram Jenny

Mycket på g..

Kategori: Jtp-Design

Jag har skickat ännu mer posters på provtryck.. HOPPAS att dom kommer idag, så jag kan smälla upp dom och fota..Jag har fortfarande inte hör nåt från mina tapetkontakter:( Hoppas få höra från dom I DAG!
Jenny

Dom har allt..

Kategori: Inredning & inspiration

När jag köper posters..då beställer jag från www.allposters.se Dom har i princip varenda motiv i hela världen. Kända som okända..
Kommeer ni ihåg min tavelvägg med gmala filmstjärnor som jag hade i gamla lgh? Ni som följt mig på Styleroom.se kommer kanske ihåg.. Alla dom var från Allpsters.se
Kvaliteén är fantastisk, likaså priserna.
Jag är väldigt förtjust i Andy Warhol posterna....
Bilderna är lånade från allposters.se.
För att komma direkt till Andy Worhol bilderna klickar du HÄR.
Visst är dom snygga!!
Kram Jenny

Industrimaskinerna...

Kategori: Jtp-Design

Jag har sytt som en tok idag.. Jag trodde aldrig att jag skulle säga detta.. men jag saknar industri maskinerna som vi hade i skolan..Sen saknar jag min overlockmaskin.. Det är ju den som gör att det ser så där proffsigt ut.. MEN men NÅGON har råkat krossa pedalen i en flytt..säger inte vem..men jag kan inte göra så mkt åt det just nu..
Nu ska jag mest satsa på att fylla shoppen med roligheter. Jag försöker faktiskt tänka att allt inte måste vara svart eller vitt.. Så jag har sytt en himlans massa färgglatt också. Men snyggast blir förstås det som är svart och vitt. Det vet ju alla;)
Vad har ni för er?
Kram Jenny

Så här vill jag ha det..

Kategori: Inredning & inspiration

Jag hittade en bild som jag gillade jätte mycket. Det jag gillade var hur rummet liksom fortsätter ut i trädgården. Man är ute fast man är inne och inne fast man är ute..
Exakt så här skulle vi kunna ha det..Vårt vardagsrum är typ så här fast spegelvänt. Så om man bara släng upp lite panorama fönster som man kan skjuta åt sidan.. Vår trädgård är också så där.. Fast helt nergången.. Vi har ju inte bott här så länge, och dom som bodde här innan oss var kanske inte så där super intresserade av hem och trädgård..
Detta ska få bli min vision över hur det ska bli hos oss. Även om jag inte tror att vi inom hundra år kommer byta fönster..Det är liksom nyss gjort här. Dessutom är det evighets fönster som man aldrig behöver underhålla..
Bild från Apartment Therapy
Kram Jenny

Tjuvtitt nr 3..

Kategori: Jtp-Design

Ja men jag bjuder väl på lite till då.. Jag tycker att det är så kul att jag inte kan hålla mig..
Jag fick hem ett provtryck på en poster i måttet 70x100 cm. Den är egentligen gjord för att hänga på lill-toan här hemma..därav texten..;)
Jag gillar enkelheten i den här typen av tavlor.. Sen är det ju kul att kunna erbjuda ett större format på posters. I vanliga fall brukar det största måttet vara 50x70 cm.
Jag kommer förstås sälja det också. Nu tror jag iaf att jag pressat priserna på tryckerierna så lågt det bara går. Posters kommer tryckas på beställning, och tryckerierna kör gärna inte igång pressarna om man inte ska ha minst 15 stycken.. Men så vill ju inte jag ha det.
Det är ganska kul att förhandla med företagen..Dom vill liksom så himla gärna att man ska välja just deras företag..Men jag vill ha det bästa till lägsta/humana pris.
Jag lägger ner oerhört mycket tid på det här med shoppen just nu..och nu börjar det faktiskt kännas att det är nära..Bara några smågrejer kvar:)
Väntar fortfarande på besked på det där med fototapeter..
Kram Jenny

Svar..

Kategori: Jtp-Design

Jag har fått vansinnigt många frågor ang tidningsställen och plexi-bokstaven. Så nu svarar jag er alla så här:


1st tidningsställ kostar 450:- frakt på 40 kr tillkommer (frakten är 40 kr oavsett hur många du beställer).

Stor bokstav 70 cm kostar 749:- inkl moms frakt och väggdistanser.

Mellan bokstav  50 cm kostar den 579:- inkl moms frakt och väggdistanser.

Liten bokstav  30 cm kostar 398:- inkl moms, frakt och väggdistanser.

DU väljer vilken bokstav du vill ha. Leveranstiden är ca 2 veckor och man betalar i förskott.
Färger som finns att välja på är:

Svart
Vit
Rökgrå
Transparent


Jag kommer som sagt lägga en beställning till min leverantör imorgon.
Ni kan förbeställa på [email protected] fram tills imorgon 12.00. Sen tar jag inga mer beställningar innan shoppen öppnar. Jag mailar konto uppgifter och bekräftar er beställning, Även kvitto skickas via mail.
Glöm inte skicka leverans adressen!!

Hoppas det var svar på era funderingar:)

Kram Jenny

Kommer ni ihåg..

Kategori: Inredning & inspiration

den här tapeten.. Den satt i mitt kök..Nu har vi en fond med den på landet.. Jag kan inte annat än att bli sugen på den när jag ser den. Speciellt så här på vårkanten..



Man blir liksom glad av den..
Ni hittar den HÄR.

Jag har ju en tendens att bli galen i tapeter..Häromdagen när jag ringde runt til olika trycker för att hitta ett tryckeri som kan trycka poster till humana priser..Hände detta:

Vdn på företaget:- Du vet att VI kan trycka hur stort som helst..
Jag:- Jaha..men det är inte aktuellt..
Vdn på företaget:- Du vet att vi kan tom trycka tapeter..
Jag:- Jaha.. men det är inte intressant..

Med en gång när jag sagt det där sista kända jag att jag ljög..Att kunna trycka mina egna tapeteer är ju skitintressant..Sen har jag liksom inte kunnat sluta tänka på det. Hur kul hade inte det varit liksom..Att trycka MINA tapeter.. Så vi får se.. Kanske dyker det upp tapeter i shoppen..Fast kanske inte.. Jag ska iaf ringa och kolla priset.

Jenny

Nu vet jag..

Kategori: Inredning & inspiration

Något vårt hus verkligen behöver är en ny ytterdörr.. Jag har hela tiden tänkt att vi ska ha någon med ett långsmalt glas fönster eller nåt. Men näää, nu vet jag pracis vad jag vill ha.. En helt vanlig vit slät dörr.. Med stora vinylsyffror i svart.. I like alot!!

Typ så här..



Jenny

Förkärlek till..

Kategori: Inredning & inspiration

barnrum och olika barnrumslösningar..
Detta lilla säng/lekbygge hittade jag för längesedan och jag gillar det jätte mkt. OM jag hade plats så hade jag snickrat ihop en likadan på stuts.


Bilden är lånad från Beckers.


OBS!
På torsdag skickar jag min beställning till min plexileverantör.. Jag har tagit emot en hel del beställningar på bokstäver och tidnigsställ. Är det nån mer som vill ha innan jag skickar beställningen? Leveranstiden är ca 2 veckor.

Valfri bokstav går att få som:
transparent
rökgrå
svart
vit

Maila mig på [email protected]

Kram Jenny

Hur gör man??

Kategori: Jtp-Design

Alltså nu klantade jag mig lite. Jag hittade ett meddelande från någon av er i min skräppost.. Det hade tydligen hamnat i skräppost filtret. Du som frågade..jag hann inte se vad du hette. Men du undrade över hur jag gått till väga för att starta shoppen osv..
Så här var det:
En dag fick jag ett överflöd av mina ideér i huvudet och kände att nää.. Kan alla andra driva företag måste väl ändå jag också kunna det. Jag jobbar heltid i vanliga fall och kommer fortsätta att göra det. Shoppen är min hobby, iaf till att börja med. Men växer den till nåt större är ju det fantastiskt/en bonus..Men jag har inga planer på att bli rik på detta. Man måste sälja en hel del för att kunna leva på försäljningen. Dessutom vill jag kunna hålla anständiga priser.
Sen letade jag upp en hemsida som säljer färdiga mallar på webbshoppar. Jag har valt en ganska enkel..och jag har slitit mitt hår för att lära mig den.. ett domännamn vill man också ha. Mitt är www.jtp-design.se Jag har dock inte pekat det till shoppen än.
Jag har inte ansökt om några starta eget bidrag eller sånt. Jag har inte ens varit i kontakt med arbetsförmedlingen. På skatteverkets hemsida reggar du ditt företag, sen ansöker du om F-skattsedel.. Fixar med kontonummer/bankgiro vilket du nu vill ha..en revisor lär man också behöva när det är dags att göra bokslut.
Glöm inte försäkring!!
Jag kommer ha ett litet lager hemma. Men kommer också ha en del som tillverkas på beställning. Detta för att kunna erbjud mer produkter.
Sen undrade du som alla andra NÄR shoppen öppnar..Jag har lovat att den ska öppna i mars.. Men jag vet inte när allt kommer vara klart. Det är mer än man tror att fixa med. Dom flesta av mina prylar kommer ju tillverkas av mig och mina samarbespartners så det tar lite tid.. Men senast den sista MARS kommer ni kunna klicka in och shoppa loss på www.jtp-design.se
Hoppas detta var svar på dina frågor..och att du ser detta:)
Lycka till, kram Jenny

Lite takhöjd hade suttit fint.

Kategori: Inredning & inspiration

Hej på er.. Jag jobbar vidare med företaget om man säger så.. Just nu är jag sjuukt laddad. Sen tänker jag lite att även om ingen handlar..så fyller jag hemmet med sjuuukt mkt snygga och unika prylar. Dessutom får jag chans att jobba kreativt och skapa och det gör mig så glad:)  I love!!
Idag kollar vi lite takhöjder..Den som ändå hade lite takhöjd. MEN jag ska säga att jag tycker det är svårt att inreda när det är högt i tak. Vi hade en lgh för några år sen som hade super högt i tak..Jag fick till Felix rum..men resten blev aldrig riktigt bra..Kanske berodde på att vi bara bodde där 6 månader innan vi köpte ett renoverings objekt..Här är några som fått till det fin fint iaf..
Bilderna är lånade från googles sökarkiv.
Kram Jenny